Karkkilan löytöeläinten talteenottopaikka vaihtoon

Elisa

/ #56

13.04.2013 17:05

Aikoinaan joku oli vienyt pukkilalaisen koiran Salosen tarhalla Ruotsinkylään. Hänellä ei ollut sopimusta Pukkilan löytöeläimistä. - Koiralla ei ollut enää kovin paljon "aikaa" mutta kun satuin käymään siellä ja kuulin mistä koira on, silloisena pukkilalaisena lunastin sen ja vein mukanani. Salonen ei antanut maksuaikaa! - Koiran omistaja oli selvillä siihen mennessä kun päästiin Pukkilaan, muistaakseni sain nimen Mäntsälästä löytöeläintalolta mihin silloin Pukkilan eläimet vietiinkin.

Otin yhteyttä kaikkiin kuntiin joiden kanssa Salosella oli löytöeläinsopimus. Pukkilassa ihmeteltiin kovasti, muista kunnista ei tullut vastausta. Paitsi Porvoosta, josta sanottiin että ei ole laitonta ottaa hoitoon löytöeläimiä toisistakaan kunnista kuin mitä sopimuksessa on.

En saanut vastausta siihen, kuka maksoi koiran pidosta Saloselle. Pukkila ei niin ainakaan tehnyt. Salonen ei käsittääkseni ollut ilmoitellut koirasta missään.

Jos tuo Porvoon vastaus (tuli muistaakseni kaupungineläinlääkäriltä) on totta, silloinhan kuka tahansa voisi ottaa huostaansa löytöeläimen ilmoittamatta siitä minnekään!