Salon säästösuunnitelmia vastaan !

-$

/ #8 Salo

18.04.2013 06:52

Laurin koulun lopettaminen ei varmaan ole se pääasia tässä adressissa. Verot ovat salossa jo tarpeeksi korkeat, verojenkorotukset eivät johda mihinkään muuhun kuin huonompaan ostokykyyn jälleen. Nyt pitäisi keksiä jotakin tuottavaa, uutta ja tulevaisuuden aloja hyödyntävää toimintaa, joka houkuttaa uusia veronmaksajia ja luo työpaikkoja, jota kaupunki voisi tukea omalla kyvyllään. Tiloja ja mahdollisuuksia salossa olisi.
Tuijotetaan vaan sitä mistä voidaan leikata ja säästää, mutta kannattaisi laskea myös hiukan pidemmällä tähtäimellä mitä kuluja nämä listan toimenpiteet tulisivat aiheuttamaan! Se että vuodeosastopaikkoja vähennetään, ei poista niitä paikkoja tarvitsevia!!!! Miten tämä asia selitetään? Kun taloustilanne on muutenkin huono, lapsiperheillä ei ole varaa viettää kovin ihmeellisiä kesälomia, jos uimarannatkin myydään viedään viimeinenkin ilmainen ilo lapsiperheiltä ja tietenkin myös muilta.
Saloon tarvitaan uusia asukkaita ja nuoret perheet eivät todellakaan muuta kaupunkiin, josta on poistettu kaikki palvelut, kuka haluaa asua kaupungissa jossa ei ole esim. lastenosastoa? Paimio ja Turku ajavat salon ohi mennen tullen silloin muuttopaikkana, koska pääsee sentään hoitoon hieman lähemmäs tarpeen vaatiessa. Salon synnytysosasto on kuulunut maan parhaimpiin, on sääli lopettaa sellainen. Eikö synnytyksiä voitaisi ennemmin siirtää saloon päin? Ja esim. TYKS maksaa niistä synnytyksistä salolle, jotka siellä hoidettaisiin. Varmaan moni äiti osaisi arvostaa hieman rauhallisempaa ympäristöä kuin yliopistollisen keskussairaalan suurta synnäriä, jossa on sata muutakin synnyttäjää samaan aikaan, jos olisivat tietoisia että salossa on hyvä ja monipuolinen synnytysosasto.
Kouluihin liittyen luin jonkun henkilön ajatuksen että sivukaupungilta siirrettäisiin koululaisia kyläkouluihin päin, eikä tämä varmasti olisi huono vaihtoehto! Kuten ei myöskään lopputili Rantakokolle. Tuon kalliin konsultin kannattaisi nyt käydä kaikki vaihtoehdot läpi, vaikka epäilys on kyllä konsultin ammattitaidosta tähän tehtävään.