Kansanliike Tehyn korotusvaatimuksia vastaan

Pertti Valtonen
Keuruu

/ #33

14.11.2007 14:01

Paperitehtaat ovat yksityisiä eivät julkisia laitoksia. Palkat maksetaan tehtaan varojen perusteella.

Sairaanhoitajat tienaavat varsin hyvin koulutukseen nähden. 1800 euroa peruspalkkaa (joita vain muutama prosentti hoitajista saa - suurin osa saa lisiä päälle - osa tienaa kolmea tuhatta euroakin).

Jos sairaanhoitajat valittaa työn raskautta, niin eikö lisätyövoima tulisi silloin kysymykseen? Ei palkka työnraskautta vähennä.

Minä en ole halukas nostamaan omaa veroprosenttia sen tähden, että hoitajat haluaa kohtuuttomia palkkapotteja. Jos 300 euron tarjous ei riitä, niin saatanan ahneita ovat ja en tue miltään osin. Toivottavasti irtisanotuista vain osa palkattaisiin takaisin. Saisivat miettiä työttömiksi jäänneet sen jälkeen palkkojensa kohtuullisuutta.

Sairaanhoitajan koulutus ei niin monivuotinen ja korkeasti koulutettu ole, että pitäisi saada samaan palkkaa kuin yliopistosta ylemmällä korkeakoulututkinnolla valmistuneet esimerkiksi opettajat saavat. Varsinkin kun tiedetään suomalaisten sairaanhoitajien osaaminen, lääkelaskut menevät vikaan jatkuvasti. Koulussa käyvät tenttimässä lääkelaskutenttejä kerta toisensa jälkeen kun tekevät virheitä niissä. On vain ajan kysymys kun hoitaja tekee jälleen virheen potilaan kohdalla.