Opiskelijat pakkotyölakia vastaan

Outi Markkanen
Helsinki

/ #2 Oletteko lukeneet lakiehdotuksen?

14.11.2007 21:30

"Pienellä korvauksella" on väärä ilmaisu - hätätyöstä maksetaan normaalia palkkaa suurempi korvaus. Lukemassani lakiehdotuksessa myös edellytettiin, että työntekijällä on oltava tehtävään riittävä pätevyys työhön. Ja sehän löytyy parhaiten henkilöltä, joka on samaa työtä aiemmin tehnyt. Lain tarkoitus on turvata yhteiskunnan perustoimintoja. Vai onko lakkoilun nimenomainen tarkoitus tuottaa ihmisuhreja?

Sairaanhoitaja saa harjoittaa ammattiaan, kun on saanut terveydenhuollon oikeusturvakeskukselta ammatinharjoittamisoikeudet. Tämä ei ole mikään pakkopulla, oikeudet voi poistattaa myös omasta tahdostaan. Näin minun kohdalla on tehty. Hoitotyö katsotaan nimittäin niin kutsumustyöksi, että sitä voi tehdä vaikka sairaana - vaikka joutuisi myöhemmin raastuvassa vastuuseen sairaana töpeksilyistä. Minut on kulutettu loppuun hoitotyössä ja viimeisiä lihoja en anna luitteni päältä repiä.

Kannattaa vaihtaa alaa jo tulevia terveysongelmia ennakoiden (tuki- ja liikuntaelinsairaudet, ihottumat, loppuunpalaminen). Hoitotyössä jos sairastut, niin mahdollisen uudelleen koulutuksen joudut tekemään omalla kustannuksella.