Haaste Sauli Niinistölle, Suomen Palloliiton puheenjohtajalle

Jorma Romppanen
Vieras

/ #137 AC Oulu on hyvä jalkapalloseura

02.03.2011 22:20

Oululainen ja suomalainen jalkapallo kehittyy, kun on paljon harrastajia ja hyvä jalkapalloseura. AC Oulun organisaatiossa on tapahtunut viime vuosina monia muutoksia, seuran varainhankintaorganisaatio on vaihtunut monta kertaa. Seuralle on viime vuoden lopussa saatu touhukas toimitusjohtaja, joka on ryhtynyt pistämään todella asioita kuntoon. Myös seuran tukijat on saatu mukaan jalkapallotyöhön. Kaudelle 2011 asiat ovat paremmalla tolalla kuin pitkään aikaan. Joukkueilla on vuodessa 13 kotiottelua, joita fanit käyvät katsomassa ja joissa yritykset voivat näkyä. Viime kesänä oli jalkapallon MM-kisat, jotka alkukaudesta pitivät katsomot tyhjinä. Lisäksi otteluita näytettiin livenä maksullisilla kanavilla, nämä ottelut veivät katsojia. Tulevana kautena AC Oulun puitteet katsojille ja tukijoille ovat muuttuneet ratkaisevasti. Kotiottelut voidaan käydä uusitulla Raatin kentällä, jossa katsojat voivat nauttia myös olosuhteiden puolesta hyvästä jalkapallosta. Kun katsojia tulee kentän laidalle lisää, myös yhteistyökumppanit tulevat mukaan seuran toimintaan paremmin. Saulin ja jalkapallon päättäjien Helsingissä tulisi katsoa tulevaisuuteen. Otteluiden määrää tulisi päinvastoin lisätä, kun otteluita on vähän, myös tulonmuodostus on vähäisempää. Ei pitäisi myöskään pitää niin pitkiä kesätaukoja, vaan tarjota katsojille otteluita myös kesäaikana, kun olosuhteet ovat parhaat. Kun on kylmää ja märkää, myös katsojat ovat vähissä.
Herätkää Helsingin herrat, katsokaa asioita kuningas jalkapallon kautta. Olen asunut talven täällä Gran Canarialla. Joukkueemme pelaa alemmissa sarjoissa, on katsojia lähes 10 kertainen määrä Suomeen verrattuna. Vika ei ole joukkueissa vaan päättäjissä.
Päättäjät AC Oululle liigalisenssi, puolen Suomen jalkapallojoukkue AC Oulu on nyt kunnossa ja tarvitsee liigalisenssin.