Polttoaineen hinta alas

BiFuel
Vieras

/ #309 Re: Vaihtoehtoja..

03.03.2011 16:59

#278: Vieras - Re: Vaihtoehtoja..

Häkäpönostä: ei tietysti ole yhtä 'kätevä' kuin bensa-auto, mutta sillä ajaminen onkin sitten halvempaa.

Monista asioista saa rahan voimalla helpompia itselle, tai pienellä vaivannäöllä halvempia itselle. Eli täällä kun itketään bensan kalliista hinnasta, niin esitän vaan vaihtoehtoja. Mutta että pitäisi olla halpaa, helppoa ja mukavaa - se nyt vaan alkaa olla mahdoton yhtälö rajallisen kulutushyödykkeen (raakaöljyn) osalta.

Mutta jos häkäpönttöautolla joutuu muutaman minuutin uhraamaan omaa aikaa käynnistysvaiheessa, niin mistä se sitten lopulta on pois? TV:n katselusta? Ja jos häkäpönttöautot yleistyisivät, niin varmasti huoltoasemilta niitä klapeja saisit, ei tarvi rivarin varastoon niitä sulloa. Kysyntä luo markkinat.

Kuinka pitkää toimintasädettä sähköautolle kaipaat? Tai kysytään toisinpäin, kuinka usein ajat yli 150 km yhtäsoittoa? Varmasti moni näin tekee, eikä nykyiset sähköautot silloin kelpaa, mutta uskoissin että yli 80 % bensa-autoilijoista valittaa sähköautojen liian lyhyistä toimintasäteistä aivan turhaan. Jos silloin tällöin tarvii ajaa pidempää matkaa, sitten ottaa jonkun muun kulkuneuvon, vaikka sen bensa-auton. Ei se bensan korkea hinta silloin niin paljoa haittaa.

Tampereen pohjoispuolella on tällä hetkellä yksi biokaasun tankkausasema. Mutta maakaasun tankkausasemia tulee lähitulevaisuudessa useita ympäri Suomea, nykyisten etelässä olevien lisäksi. Eikä valtion velvotteita tarvita määräämään huoltoasemien tarjontaa, markkinat pitää siitä huolen. Eli jos kysyntää on, niin kyllä myyjiäkin vapaaehtoisesti löytyy. Alkuun tietty muna-kana -ongelma.

Mutta siis bensalle on vaihtoehtoja, ja niitä käytettäisiin, jos bensa ei olisi niin halpaa, kuin se nyt on.