Adressi Päivi Räsäsen erottamiseksi ministerinvirasta

Luottamismies X

/ #2544 Re: Päivi Räsänen oikealla asialla.

18.06.2013 10:08

#1: -

Mielestäni ministeri Päivi Räsänen (kristillisdemokraatti) ajaa juuri niitä asioita, joita hänen äänestäjänsä on hänet valinnut ajamaan: kristillisiä arvoja, terveellisempiä elämäntapoja, perheiden hyvinvointia jne.

Totta kai aina joku suuttuu rajoituksista, se on ymmärrettävää. Suuttuja pohtii, mitä uudistus vaikuttaa hänen työpaikkaansa ja tuloihinsa.

Asioihin on aina monenlaisia näkökantoja, mutta sen sijaan että lähtisimme sokeasti puolustamaan yhtä näkökantaa ja haukkumaan silmittömästi päättäjiä, meidän tulisi tarkastella asioita kriittisemmin: esim. mitkä ovat rajoitusten hyvät ja huonot puolet?

Tupakan ja alkoholin saatavuuden rajoittaminen vähentää aivan varmasti niiden käyttöä. Seurauksena voi olla kuitenkin lisääntyvä tuonti Virosta. Voidaanko siis Viron-tuontia rajoittaa? Toisaalta, kuinka suuret ovat tupakan- ja liiallisen alkoholinkäytön kustannukset kansanterveyden kannalta? Puhutaan miljardeista euroista terveyskeskusten ja sairaaloiden kuluina. Tupakkahan aiheuttaa tunnetusti mm. keuhkosyöpää. Ja alkoholi puolestaan lukuisia sairauksia: tutkimusten mukaan mm. vatsa- ja peräsuolensyöpää, maksakirroosia, haimatulehduksia sekä tietenkin psykiatrisia sairauksia, joiden liitännäisinä on tuhansissa perheissä väkivaltaa ja jopa tappoja.

Punnitaan siis uudistusten hyvät ja huonot puolet kokonaisvaltaisesti, tuijottamatta ainoastaan omaan napaamme ja syyttämättä yksipuolisesti vastapuolta, ja muodostetaan vasta sitten lopullinen mielipiteemme, joko puolesta tai vastaan.