Avoin kirje Kirkkohallitukselle

Propaganda sikseen
Vieras

/ #29 "Kirkon virallista linjaa vastaan"?

30.03.2011 11:57

Adressin laatijat katsovat, että Älä alistu -kampanjan tukijat "poikkeavat merkittävästi Suomen evankelisluterilaisen kirkon linjauksista" ja "haluavat haastaa Suomen evankelisluterilaisen kirkon opetuksen". Mutta mikä on kirkon VIRALLINEN linja?

Suomen evankelis-luterilainen kirkko ilmoittaa VIRALLISESTI, että sen "opettama usko perustuu Raamattuun, kolmeen vanhaan uskontunnustukseen ja 1500-luvulla toteutetun reformaation luterilaisiin tunnustuskirjoihin. Uskon perusasiat on tiivistetty katekismuksessa." (http://evl.fi/EVLfi.nsf/Documents/DBA1F98474615242C225703C00413C39?OpenDocument〈=FI)

Katekismus, 6. käskyn selitys (http://www.evl.fi/katekismus/10kaskya/6.html)
"Jumala on luonut ihmiset MIEHIKSI JA NAISIKSI. Seksuaalisuus on osa Jumalan luomistyötä. Sen tarkoitus on palvella MIEHEN JA NAISEN VÄLISEN suhteen syntymistä ja säilymistä. Aviosuhteessa voimme tuottaa toiselle iloa, oppia palvelevaa rakkautta ja kasvattaa uutta sukupolvea."

Niin kauan kuin tällainen pykälä on katekismuksessa, on järjetöntä väittää, että kukaan heteronormatiivinen henkilö toimisi "kirkon virallista linjaa" vastaan. Päinvastoin ne piispat, jotka julkisuudessa antavat ymmärtää kirkon opettavan jotakin muuta, työskentelevät kirkon virallista linjaa vastaan. Kyseinen kohta on ensin poistettava katekismuksesta tai muutettava toisenlaiseksi.