Avoin kirje Kirkkohallitukselle

Miika Aitomaa
Vieras

/ #32 Re: Vastaus Kansanlähetysläiselle!

30.03.2011 13:10

#31: U. Sarnivara - Vastaus Kansanlähetysläiselle! 

Väität, että kirkon tilat ja työvoima ovat jokin merkittävä seikka tässä. Eivät kuulen ole. Mutta tottakai määrärahat, jotka menevät sellaisenaan lähetystyölle, ovat tervetulleita, eihän sitä voi kiistää. Mutta lueppa vaikka tämä piispojen ja herätysliikejärjestöjen edustajien 4.3.2009 julkaisema yhteisen tahdonilmaisu seurakuntien ja herätysliikejärjestöjen yhteyksistä ja yhteistyöstä. (http://www.churches.fi/EVLUutiset.nsf/Documents/8FEB0EB55A04D671C225756F003E6DBB?OpenDocument&lang=FI)

"1. Haluamme edistää sitä, että herätysliikkeet ja niiden muodostamat yhteisöt ovat entistä selvemmin osa kirkon ja seurakuntien toimintaa. Siten ne tuovat oman panoksensa seurakuntaelämän uudistamiseen.
2. Tunnustamme sen, että kirkossamme on jäseniä, jotka eivät vakaumuksensa vuoksi pidä oikeana kirkon hyväksymää päätöstä avata pappisvirka naisille, ja toivomme, että hekin voivat edelleen kokea kirkon omakseen.
3. Haluamme yhdessä toimia sen puolesta, ettei ketään kirkossa syrjitä hänen sukupuolensa, vakaumuksensa tai virkanäkemyksensä tähden.
4. Pidämme tärkeänä, että herätysliikejärjestöjen toiminta muodostaa paikallisseurakuntien sisällä sellaista yhteisöllisyyttä, joka vahvistaa kaikkien seurakuntalaisten sitoutumista Kristukseen ja kirkkoon.
5. Kun herätysliikejärjestöt ovat yhteistyössä paikallisseurakuntien kanssa, ne toimivat kirkkomme vuonna 1986 tekemän virkaratkaisun ja paikallisseurakuntien käytäntöjen mukaisesti.
6. Seurakunta voi tehdä yhteistyötä herätysliikkeen kanssa ja antaa tiloja herätysliikkeen kirkkopyhiä ja muita tilaisuuksia varten.
7. Vetoamme kaikkiin seurakuntalaisiin, että erilaisista näkemyksistä huolimatta pysymme ja toimimme yhdessä ja samassa kirkossa."

Eihän nämä näkemyserot saisi olla mikään este evankeliumin levittämiselle, joka on meille kaikille Jeesuksen antama käsky. Paholainen nauraa partaansa, kun kristityt taas kinastelevat mediassa keskenään, eikä evankeliumi pääse leviämään. Eroja on ja aina tulee olemaan (eihän mikään seurakunta ole täydellinen) mutta toisille jotkin muuttuneet seikat ovat näköjään ehto yhteistyölle. Surullista...

Ja mitä tulee tähän mainitsemaasi Uuden tien palstojen "raamatullisuuteen" (mitä sillä sitten tarkoitatkin), niin tosiasia on se, että perinteiset lähetysjärjestöt (esim. Kansanlähetys) ovat olleet aina asioista perinteisen, vuosikymmeniä (jos nyt rajataan Suomeen) vallinneen kristinuskon linjalla. Nyt olemme nähneet pari muutosta kirkon sisällä, johon lähetysjärjestöt eivät ole halunneet lähteä mukaan eli eivät olet halunneet muuttaa käsitystään. Tällöin kaikki kiteytyy siihen, että "jos ette muuta mielipdettänne sellaiseksi, jollaiseksi me olemme sen muuttaneet, niin emme halua enää tehdä yhteistyötä kanssanne". Kyllähän se vähän pistää ihmetyttämään...

Siunattua jatkoa U. Sarnivara!