231k

Koululainen
Vieras

/ #54 Pistin tällaisen vetoomuksen HSL:lle menemään tässä pe-iltana 1.4. sähköpostitse

01.04.2011 20:11


hsl@hsl.fi

Hyvä HSL,

Tutustuin 26.1.2011 julkaisemaanne pääkaupunkiseudun Liikennöintisuunnitelmaan ja sain selville, että tulette muuttamaan bussilinjan 231K reittiä siten, että se tulisi jatkossa kulkemaan Henrikintien ja Sotarovastintien sijaan Mäkkylän puistotien kautta.

Liikennöintisuunnitelmanne 2011–2012 sivulta 37 lainattua tekstiä:

231K-reitti Mäkkyläntien, Sotarovastintien ja Henrikintien kautta poistuu samalla käytöstä. Sotarovastintien ja Kyläkirkon pysäkeillä on syys-lokakuussa 2011 ollut alle 40 nousua päivässä Helsingin suuntaan ja kävelyetäisyys Mäkkylän puistotien, Turuntien ja Konalantien varteen on noin 500–800 metriä. Sotarovastintie soveltuu huonosti bussiliikenteelle mm. jalkakäytävän puuttumisen takia. Reitti Mäkkylän puistotien kautta palvelee myös paremmin Puustellinmäen asutusta ja selkeyttää linjastoa.

Tarkoituksenanne on siis tehdä muutos bussilinja 231K:n nykyiseen reittiin. Olen sitä mieltä, että linjan reittiä ei tulisi muuttaa, koska nykyinen reitti palvelee Reimarlan ja Mäkkylän alueen asukkaita monipuolisemmin. Bussin nykyisen reitin alueella on enemmän tarvetta linjalle kuin Mäkkylän puistotien varrella, sillä Mäkkylän puistotien varrella asuu huomattavasti vähemmän bussilinjaa tarvitsevia asukkaita kuin nykyisen Henrikintietä ja Sotarovastintietä pitkin kulkevan reitin varrella. Linjan nykyisellä reitillä sijaitsee myös muun muuassa Mäkkylän ala-asteen koulu, jonka liikenneyhteydet heikentyisivät, jos Sotarovastintieltä poistettaisiin bussilinja. Ilmoitatte Liikennöintisuunnitelmassanne myös, että reittimuutoksen jälkeen matka nykyiseltä reitiltä lähimmille 231K:n pysäkeille tulisi olemaan korkeintaan 500–800 metriä. Nykyisen reitin alueella asuu myös monia vanhuksia esimerkiksi Palvelukeskus Kotikalliossa, ja heidän liikkuminen vaikeutuisi linjan reittimuutoksen myötä merkittävästi. Tällöin heidän ainoaksi kohtuullisen matkan päässä olevaksi joukkoliikennevälineeksi jäänee Jouko-linja J37, joka liikennöi kuitenkin vain arkipäivisin aamukahdeksasta iltaviiteen tunnin vuorovälein.
Esitätte, että nykyiseltä reitiltä on ollut tarkkailuajanjaksona vuoden 2010 syys-lokakuussa alle 40 nousua päivässä. Luulisin, että suunnitellun reitin Mäkkylän puistotien varrelta nousuja tulisi olemaan vielä vähemmän, koska en näe Mäkkylän puistotien varrella olevan linjalle kysyntää.
Asukkaiden keskuudessa on ilmennyt myös näkökanta, jonka mukaan nykyinen reitti ei ole yhtä turvallinen mm. puutteellisten jalkakäytävien vuoksi kuin suunniteltu reitti. Nykyinen reitti tarjoaa kuitenkin Mäkkylän ala-asteen koululaisille turvallisemman koulumatkan, koska suunnitellun reitin varrelta koululaisilla olisi enemmän teitä, mukaan lukien mahdollisesti myös vilkas Kehä I ja sen ulostulo- ja liittymäliikenne, ylitettävänään.
Linjan 231K reittimuutos on herättänyt alueen asukkaiden keskuudessa keskustelua. Adressit.com- nettisivustolle perustettuun linjan 231K reittimuutosta vastustavan adressin on huhtikuun 2011 alkuun mennessä allekirjoittanut jo yli 600 nimeä ja linjan nykyisen reitin säilyttämisen puolesta on perustettu jo internet-sivustokin.
Toivon, että säilytätte linjan 231K nykyisen reitin – tällöin kaikki voittavat.

Terveisin 231K-linjan vakituinen käyttäjä, koululainen (nimi sensuroitu).