Vieras

/ #2

13.07.2013 13:37

Eduskunnan äänestäessä periaatepäätöksestä kesällä 2010 oli vielä yleisesti vallalla harhaluulo, ettei ydinvoimala voi räjähtää. Tsernobylistä oli aikaa pari vuosikymmentä ja Fukushiman räjähdykset vielä edessäpäin.

Tiedossa oli myös, että ydinvoimaloiden käytönaikaiset radioaktiiviset päästöt aiheuttavat syöpäsairauksia laitosten lähietäisyydellä. Saksalainen KiKK- tutkimus oli vasta julkaistu, se osoitti kiistattomasti 100% lisäystä 5 km säteellä ydinvoimaloista lasten leukemiatapauksissa. Tämä tulos on nyt vahvistettu USA:ssa, missä tutkittiin syöpätapausten yleisyyttä voimalan sulkemisen jälkeen. http://health.yahoo.net/articles/healthcare/study-nuclear-plant-shutdown-results-4319-fewer-cancer-cases

Lisäydinvoiman kohtaloksi ei kuitenkaan muodostune nämä tieteelliset faktat, vaan se, että näiden laitosten rakentaminen ja operointi on pikkuhiljaa muuttunut kannattamattomaksi. Sähkön kulutus ei enää kasva eikä hinta nouse. uusiutuvien energiamuotojen kasvu maailmalla on rajua, uusiutuvilla tuotetaan useissa maissa enemmän kuin ydinvoimalla.