Vieras

/ #1

02.08.2013 07:36

Valtion menoista vähentäisen erilaiseen mainontaan menevät kulut eli turhan rahankulutuksen.

Mielestäni valtio on vähentänyt valtion menoja lähinnä henkilökunnan vähentämisenä ja sijoittanut rahaa mm. internetin käytön yleistämisenä, kuten verohallinto eli kansalaisten on yhä vaikeampaa saada yhteyttä kongreettisesti virkamiehiin.

Toisaalta vaikuttaa, että ihmisläheisyys on kadonnut, koska tilalle on tullut lukittuja ovia eli on kuin virkamiehet olisi suojattuja olentoja eli on kaksi eri maailmaa. Valtion virkakoneisto on eräänlainen internetin välityksellä toimiva harmaa yksikkö, jolla ei ole enään kasvoja lainkaan.

Suomi on pieni valtio, joten tilanne on aika käsittämätön varsinkin etelä-Suomessa. On todennäköisesti käsitetty terrori vaarat väärin ja on totta, että mitä suljetummaksi jokin järjestelmä tulee sen vähemmän siellä suljetussa lukkojen takana olevassa työntekijässä on oikeasti käsitystä todellisista kansalaisista eli väärien päätösten ja neuvojen antaminen on helpompaa kun se ei ole julkista ja avointa palvelua.

Toisaalta on rikastettu tiettyjä tietokone ohjelmien tekijöitä eli valtion virkamiesten on täytynyt olla jotenkin tietämättömiä tietokoneohjelmien tekemisestä on heitetty rahaa hukkaan, vaikka ohjelmien teko ei ole kauhean vaikeaa lähinnä salaustekniikan turvallisuus on ongelma. Mielestäni tietokoneohjelmien ja web sivustojen tekemiseen käytetyt eri kielet ovat yhtä vaikeita kuin tavallisten kielienkin opiskelu, joten jos osaa kieliä niin oppii myös ohjelmoimaan ja käyttämään ohjelmia. Tosin tuntuu siltä datanomina, että opettajisto ei osaa opettaa tätä niinkuin vieraita kieliä opetetaan eli tähän kannattaisi kyllä kiinnittää huomiota.