Lapsen vieraannuttaminen rangaistavaksi

Emo x 2

/ #63 Etävanhemman haluttomuus tapaamisiin rangaistavaksi?

10.08.2013 09:46

Entäs kun asia menee toisin päin ja se isä ei halua tavata lapsiaan? Äiti saa kuulemma tapaamisten ajalle vapaata, jota ei ole ansainnut, sekä hyötyy rahallisesti, koska isä ruokkii lapset tapaamisten aikana. Isovanhemmillekaan poikia ei saa loma-aikana laittaa, koska se vain hyödyttäisi äitiä.
Tätä jatkui monta vuotta, jonka jälkeen muutimme toiselle paikkakunnalle lasten kanssa.Isä heräsi tässä kohtaa yrittämään estää muuttomme, vedoten vaikeutuneisiin tapaamisiin.
Kuljetimme kerran puoleen vuoteen (jos isälle sattui käymään) lapset tapaamaan hänen kotiovelleen perjantaina ja noudimme samalta ovelta lapset sunnuntaina.
Tästä kaikesta johtuen lapset vieraantuivat väkisin isästään, eivätkä nyt teineinä halua mennä tapaamisiin enää ollenkaan.
Isä laittaa syyllistäviä viestejä heille puhelimeen ja soittelee koittaen saada pojat säälistä luokseen. Voitte kuvitella mitä tälläinen tekee nuoren henkiselle kehitykselle.
Äitinä koitan pitää lapseni järjissään tämän mielivaltaisen kohtelun keskellä etävanhempaa mollaamatta ja arvostelematta, vaikka saan itsekin tiuhaan tahtiin syyttäviä tekstiviestejä puhelimeeni.
Olenhan paha ihminen, koska en jäänyt hakattavaksi sairaalloisen mustasukkaiseen suhteeseen.

Meillä on yhteishuoltajuus, jonka minä tyhmyyttäni aikoinaan vaadin. Sekin on vain kostonvälikappaleena. Saan odottaa jokaista allekirjoitettavaa dokumenttia ja valtakirjaa viikkoja ja anella kymmeniä kertoja niiden toimittamista, jotta saan lasten viralliset asiat hoidettua.
Edes pankkitiliä en ole saanut lapsilleni 8 vuoden aikana avattua, koska en saa ex-puolisolta siihen suostumusta.
Jos tämänkaltainen laki olisi nyt voimassa käyttäisi ex-mieheni sitä vain yhtenä tapana lisää kostaa minulle avioero, lapsista pätkääkään välittämättä...