Turun päivystävä eläinlääkäriasema vaihtoon!

Ruffea ajatellen

/ #169 Turun eläinlääkäripäivystyksen mahdolliset epäkohdat on ensin TUTKITTAVA.

17.08.2013 10:24

Minun ymmärrykseni mukaan Turku ehkä voisi purkaa sopimuksen, jos on osoitettavissa hoitovirheitä tapahtuneen. Tässä ei huomioida epäystävällistä suhtautumista tai kalliita maksuja, jotka lienevät säädösten rajoissa.
Siksipä jokainen tapaus, jossa selvää hoitovirhettä epäillään tapahtuneeksi, pitäisi tarkkaan tutkia puolueettoman instanssin toimesta. Ko firman toimitusjohtajalle menevä reklamaatio, joka ei sieltä etene, tuskin täyttää tätä vaatimusta.
Toimintaa valvovat AVI ja Valvira viime kädessä.
Minusta on hyvä, että epäilyttävistä tapauksista keskustellaan, ne pitäisi tutkia, mutta hutkia ei voi ennen tutkimista. Valitettavasti myös ihmispäivystys paikoin käyttää melko kokematonta ja uraansa vasta aloittelevaa lääkärihenkilökuntaa. Jää nähtäväksi,miten siihen pystytään puuttumaan. Jaloillaan äänestäminen on usein hyvä keino,mutta jos päivystysaikaan on valittavissa vain yksi vaihtoehto, mitä teet?...
Saattaa myös olla niin,että hoitovirhettä ei ole tapahtunut, mutta hoitavan eläinlääkärin sosiaalinen kyvykkyys ei ole riittävä kohtaamaan ahdistunutta omistajaa ja antamaan asiallista, mutta empaattista informaatiota tilanteesta...........tämä on sekä persoonallisuus- etä koulutuskysymys.