Hard Rock Café Suomeen

Kuisma Lappalainen
Helsinki

/ #4 Come on!

13.02.2008 06:46

Kyllä tämä paikka pitäisi saada Helsinkiinkin. Mutta on oltava tarkkana että siellä noudatetaan yhtiön kansainvälisiä "love all serve all save the planet" arvoja, erityisesti kahta ensinmainittua näistä kolmesta. Se voisi niellä asiakkaat pois nykyisistä tylyistä helsinkiläisravintoloista ja saada ne huomaamaan että tylyllä käytöksellä menetetään asiakkaita.

Olen käynyt tähän mennessä neljässä eri Hard Rock Caféssa, jotka sijaitsevat New Yorkissa (2000), Bostonissa (2000), Lontoossa (2001) ja Tukholmassa (2002 ja 2007). Boston on suunnilleen Helsingin kokoinen kaupunki ja kolme muuta edellä mainitsemaani kaupunkia ovat Helsinkiä suurempia. Tiedän kuitenkin että Hard Rock Café on menestynyt myös joissain Helsinkiä pienemmissä paikoissa, esimerkkinä mainittakoon Reykjavik.

New Yorkissa kyseinen paikka on tosin muuttanut siellä käyntini jälkeen 57-kadulta 43-kadulle, mutta edelleenkin lähin risteys tuosta paikasta on Broadwayn risteys. Bostonissa se on tietääkseni yhä Clarendon Streetillä, Lontoossa se on tietääkseni yhä Hyde Parkin kaakkoisnurkassa ja Tukholmassa Sveavägen 75:ssä kävin viimeksi 16.4.2007.

Lauttamaksu Kaivopuistosta Sveavägenille edestakaisin oli lokakuussa 2002 suunnilleen 400 euroa. Huhtikuussa 2007 käytin Katajanokalta lähtevää lauttaa, jolla lauttamaksu olisi noin 330 euroa edestakaisin jos itse olisin ollut maksaja, mutta siinä tapauksessa kyse oli matkasta, jonka olin voittanut kirjoituskilpailussa kerrottuani vuoden 2000 Yhdysvaltain matkastani. Jos olisin itse maksanut, olisin käyttänyt Kaivopuistosta lähtevää lauttaa.

Mutta olisi parempi jos Hard Rock Café olisi Helsingissä, jolloin ei näitä kalliita lauttamaksuja tarvitsisi maksaa vaan riittäisi bussin ja raitiovaunun yhdistelmälippu, joka sisältyy työssäkäyvällä työmatkakorttiin ja on muulloinkin vain parin euron luokkaa yhdensuuntainen ja vajaat viisi euroa edestakainen matka.