Suomen jääkiekkojoukkue - ota kantaa rasismiin


Vieras

/ #174

16.05.2011 18:27

Olen periaatteessa aivan samaa mieltä adressin tekijän kanssa, en voi sietää rasismia ja ulkomaalaisvastaisuutta ollenkaan. Mielestäni kuitenkin kaksinaismoralismi saavuttaa tässä sellaiset mittasuhteet, että voisin oksentaa.

Jos vastuu suomalaisen tekemästä ja maahanmuuttajaan kohdistuneesta väkivallanteosta kuuluu kollektiivisesti suomalaisille, ja jos tällainen teko voidaan yleistää jonkinlaiseksi indikaattoriksi Suomen henkisestä tilasta, miksei sama kollektiivinen vastuu ja yleistettävyys ulotu maahanmuuttajien tekemiin rikoksiin? Kuka niistä on vastuussa?

Missä ovat palomat ja adressit silloin, kun maahanmuuttajat ovat tehneet väkivaltaa suomalaisia vastaan (ja tätä tapahtuu usein, paljon useammin kuin mitä heidän väkimääränsä perusteella voisi olettaa)? Haluaisin kysyä Palomalta ja kumppaneilta, ovatko maahanmuuttajien huono käytös ja rikokset heidän mielestään vertailukelpoisia mitä tulee vastuusuhteisiin ja yleistettävyyksiin. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että maahanmuuttajilla on oikeus juhlia rauhassa leijonien voittoa joutumatta suomalaisten väkivallan uhriksi. Haluaisin tietää, onko suomalaisilla Paloman mielestä vastaava oikeus olla joutumatta maahanmuuttajien väkivallan uhriksi, ja mikäli kyllä, miten tämä oikeus pitäisi hänen mielestään käytännössä turvata?