Muuramen Sykkeen toiminta uhattuna

Petteri Pitkälä

/ #8 Toiminnanjohtaja tienaa...

18.05.2011 21:51

Toiminnanjohtajan palkka on yksi kuluerä seuratoiminnassa, kuitenkin merkittävä osa. Vaikkei palkka hääppöinen olekaan tehtyyn tuntimäärään verrattuna. Asiaa todella läheltä seuranneena voin kertoa, että työ vaatii todellista sitoutumista 24/7. Jotta Muuramen Syke voisi laadukkaasti toimintaansa pyörittää, tarvitsee se taakseen yhden kokopäiväisen työntekijän. Seura on jo parin vuoden aikana kasvanut sen verran suureksi myös Suomen Liikunta ja Urheilu SLU määrittelee, että Sykkeen kokoinen seura työllistää yhden kokopäiväisen työntekijän. Harvalla tässä maassa on kuitenkaan mahdollisuus tehdä töitä palkatta, olipa se miten arvokasta tahansa. Myös Sykkeen hienot ohjaajat saavat ohjatusta tunnista palkkion, hyvin kohtuullisen sellaisen, tämäkin välttämättömyys. Muuramen Syke on Suomen mittakaavassa hyvin voiva seura.Se ei tuota voittoa, mutta pystyy kattamaan kulunsa. Kulujensa kattamiseen se kuitenkin tarvitsee tukea. Tukea haetaan mm. valtiolta palkkatukena. Iso kiitos tukemisesta kuuluu Muuramen kunnalle, joka on tilat perinteisesti urheiluseurojensa käyttöön maksutta antanut. Voin vakuuttaa, että monen kunnan päättäjät hyppisivät riemusta, jos he voisivat samanlaisen edun seuroilleen tarjota. Muurame voi ja sen pitää olla siitä ylpeä.
Toiminnanjohtajan työpaikkaa ei itsessään tarvitse pelastaa. Kunnassamme vain pitää päättää onko työ sen arvoinen, että sillä mahdollistetaan yli 300 muuramelaisen lapsen harrastaminen ja noin 100 aikuisen voimistelu- ja terveysliikunta. Tämän asian kanssa kunta päättäjät joutuvat elämään eivät toiminnanjohtajan työpaikan.

Asukaspalveluiden lautakunta perustelee päätöstään salivuorojen väärinkäytöksillä, joihin Syke ei ole syyllistynyt millään tavalla. Mistäään muusta ei mainita mustepilkun vertaa. Kuntalaisilla on kuitenkin oikeus tietää mitkä ovat todelliset syyt. Kuka niistä hyötyy ja miksi. Miksi asia on tuotu esille väärin perustein? Päätös koskettaa jokaista muuramelaista liikuntaseuraa ei vain Sykettä.