Muuramen Sykkeen toiminta uhattuna

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Muuramen Sykkeen toiminta uhattuna.

Mika Ilvesmäki

#1 Ei näin!

17.05.2011 15:18

Salivuorojen muuttuminen maksulliseksi koskettaa Muuramen Sykettä sekä muita Muuramelaisia urheiluseuroja. Maksullisuutta en voi kuntapäättäjänä kannattaa. Asiaan on löydettävissä toisenlainen ratkaisu, joka palvelee yhteistä etua (sekä urheiluseurojen että kuntalaisten). Siksi allekirjoitin adressin. Eli kysymys on kaikista Muuramelaisista urheiluseuroista.

Vieras

#2

17.05.2011 16:38

Pienituloiset joutuvat punnitsemaan tarkkaan mihin rahansa laittavat. Jos liikuntaryhmien maksut kovasti nousevat, ryhmistä jää väistämättä väkeä pois, koska syötäväkin on!
Ison perheen emo

#3 Antakaa kaikille mahdollisuus tasa-arvoiseen harrastamiseen!

17.05.2011 16:42

Hienoa, että joku haluaa ja jaksaa pitää "pienten" puolta :). Tällaisia liikuntaryhmiä tarvitaan!

Vieras

#4 Ehdotuksia pohdittavaksi

17.05.2011 16:46

Ehdotuksia pohdittavaksi

Morjens, ajattelin kirjoittaa ajatusta tuosta puhutusta salivuorojen väärinkäytöstä.
Kunnalla on ollut hyvä ajatus jossain vaiheessa ilmoittaa jopa julkisesti että salivuorot on ilmaisia kunnan rekisteröityneille urheiluseuroille.
Toimeliaiden kuntalaisten taholta tuo on vain johtanut "oikeus on kuka sen ottaa" -toimintaan.

Vaihtoehtoja sille, että kaikki maksaa salivuoroista, koska joku väärinkäyttää:

1. Jos/kun väärinkäytös on se, että mikä tahansa porukka voi lukea itsensä "rekisteröidyksi urheiluseuraksi".Helpoin ratkaisuhan on tarkentaa kohderyhmää, joille salivuorot on vapaat pitää.
esim. salivuorot on ilmaisia kunnan rekisteröityneille urheiluseuroille, joka on Jonkun lajiliiton jäsen.
Moni voi seuran perustaa, mutta kaikkia ei kelpuuteta, eikä kaikkien kannata liittyä lajiliittoon (sekin maksaa)

2. rajata edellisen lisäksi jäsenmäärällä. Jokaisella kunnon yhdistyksellä pitää olla jäsenluettelo. Pistää siihen minimit, niin että semmosen puljaamiseen oikeasti tarvitsee aikaa TAI että niitä jäseniä oikeasti on.
esim. joku 30 rajottaa jo kummasti.


Lopuksi tärkein: Kun näistä asioista aletaan vääntämään, menestystä neuvotteluihin. Toivon kaikilta osapuolilta, että antaa asioiden riidellä, ei ihmisten. Kyllä tämmöset pikkuasiat saadaan näin hyvässä kunnassa kondikseen aivan varmasti.

t. Jukka Anttila

Vieras

#5

18.05.2011 09:18

Aivan uskomatonta, että kunta haluaa vaikeuttaa tällaista yleishyödyllistä työtä. Tämähän on mitä mainiota lapsi-ja nuorisotyötä ja ennaltaehkäisevää tervyestyötä meille tietokoneen ääressä työksemme istuville keski-ikäisille. Halutaanko viimeinenkin talkoohenki ja pyyteetön työ pyyhkiä pois Muuramesta. Kerrassaan käsittämätöntä, hävetkää päättäjät.

Vieras

#6 Pysytäänpäs totuudessa

18.05.2011 17:51

Kuinka kummassa lasten ryhmät voivat olla tuottamatonta toimintaa? Ainoa kulu näissä ryhmissä on ohjaajapalkkio. Kaikki muu, tilat ja välineet tulevat kunnan puolesta. Vaikuttaa hieman siltä, että tässä halutaan pelastaa vain toiminnanjohtajan työpaikka.
Harvassa kunnassa aikuisten salivuorot ovat ilmaisia. Nyt maksullisuuden myötäkin taksat ovat alhaiset. Osallistuja maksuilla ne varmasti pystytytään kattamaan. Olisiko viisinta myös järkeistää toimintaa ja jättää kannattamattomia aikuisten ryhmiä pois.
Ammattipoliitikko

#7 Hauskaa luettavaa tämä pöytäkirja..

18.05.2011 21:18

Ei voi kuin päätä pyörittää..
http://www.muurame.fi/fi/poytakirjat/?kat=asltk&poyt=2011%2F10051700.0%2F&dok=frmtxt20

Lautakunta on ilmeisesti ajatellut kuntalaisten puolesta, että veronmaksajien kertaalleen maksamat koulut on parempi pyörittää tyhjinä ja varsinkaan mitään järkevän hintaista liikuntaa niissä ei saa harrastaa.

Petteri Pitkälä

#8 Toiminnanjohtaja tienaa...

18.05.2011 21:51

Toiminnanjohtajan palkka on yksi kuluerä seuratoiminnassa, kuitenkin merkittävä osa. Vaikkei palkka hääppöinen olekaan tehtyyn tuntimäärään verrattuna. Asiaa todella läheltä seuranneena voin kertoa, että työ vaatii todellista sitoutumista 24/7. Jotta Muuramen Syke voisi laadukkaasti toimintaansa pyörittää, tarvitsee se taakseen yhden kokopäiväisen työntekijän. Seura on jo parin vuoden aikana kasvanut sen verran suureksi myös Suomen Liikunta ja Urheilu SLU määrittelee, että Sykkeen kokoinen seura työllistää yhden kokopäiväisen työntekijän. Harvalla tässä maassa on kuitenkaan mahdollisuus tehdä töitä palkatta, olipa se miten arvokasta tahansa. Myös Sykkeen hienot ohjaajat saavat ohjatusta tunnista palkkion, hyvin kohtuullisen sellaisen, tämäkin välttämättömyys. Muuramen Syke on Suomen mittakaavassa hyvin voiva seura.Se ei tuota voittoa, mutta pystyy kattamaan kulunsa. Kulujensa kattamiseen se kuitenkin tarvitsee tukea. Tukea haetaan mm. valtiolta palkkatukena. Iso kiitos tukemisesta kuuluu Muuramen kunnalle, joka on tilat perinteisesti urheiluseurojensa käyttöön maksutta antanut. Voin vakuuttaa, että monen kunnan päättäjät hyppisivät riemusta, jos he voisivat samanlaisen edun seuroilleen tarjota. Muurame voi ja sen pitää olla siitä ylpeä.
Toiminnanjohtajan työpaikkaa ei itsessään tarvitse pelastaa. Kunnassamme vain pitää päättää onko työ sen arvoinen, että sillä mahdollistetaan yli 300 muuramelaisen lapsen harrastaminen ja noin 100 aikuisen voimistelu- ja terveysliikunta. Tämän asian kanssa kunta päättäjät joutuvat elämään eivät toiminnanjohtajan työpaikan.

Asukaspalveluiden lautakunta perustelee päätöstään salivuorojen väärinkäytöksillä, joihin Syke ei ole syyllistynyt millään tavalla. Mistäään muusta ei mainita mustepilkun vertaa. Kuntalaisilla on kuitenkin oikeus tietää mitkä ovat todelliset syyt. Kuka niistä hyötyy ja miksi. Miksi asia on tuotu esille väärin perustein? Päätös koskettaa jokaista muuramelaista liikuntaseuraa ei vain Sykettä.
vieras

#9 Re: Pysytäänpäs totuudessa

18.05.2011 22:21

#6: - Pysytäänpäs totuudessa

Eiköhän Sykkeellä mene kuten muillakin liikuntaseuroilla rahaa myös lasten vakuutuksiin, liikuntavälineisiin, äänentoistolaitteisiin, ohjaajien kouluttamiseen jne jne. Ei seuratoiminnan pyörittäminen ilmaista ole, siksi niitä tukia eri muodoissa tarvitaan.

????????????

#10 Kuka on kuskin paikalla

18.05.2011 22:26

Kuka tämän päätöksen on kunnassa ajanut läpi? Onko se tuo asian esittellyt taho?
http://www.muurame.fi/fi/poytakirjat/?kat=asltk&poyt=2011%2F10051700.0%2F&dok=frmtxt20
Ei saletisti natsaa

#11 Hintatasosta

18.05.2011 22:31

Tampere
http://www.tampere.fi/material/attachments/l/5uwW83ZBN/Liikuntapaikkojen_hinnasto_01012011.pdf

Jyväskylä
http://www.jyvaskyla.fi/instancedata/prime_product_julkaisu/jyvaskyla/embeds/42718_Hinnasto_2011.pdf

Hmm.. Yleinen hintataso salivuokrille on 12€ suuremmissa kaupungeissa ja esim. Tampereelta saa yleisesti 1,5 tunnin jäävuoron jäähalleista 20€/tunti.

Kyllä on erikoinen päätös!


Vieras

#12 Kas kummaa

19.05.2011 09:54

kun muut muuramelaiset urheiluseurat eivät ole nostaneet meteliä vaikka juniori ym. toimintaa on esim. joukkuepelien muodossa todella runsaasti.
Muuramessa salivuorot olisi jo aikaa sitten pitänyt laittaa aikuisille maksullisiksi. Kyllä aikuisilla ihmisillä on varaa sen verran vuoroistaan maksaa.
Perästä kuuluu

#13 Re: Kas kummaa

19.05.2011 10:01

#12: - Kas kummaa 

 Kyllä muutkin tähän heräävät. Syke reagoi vain muita nopeammin. Sana kiirii ja valmisteluja tehdään.

Tarkkanäköinen

#14 Re: Kas kummaa

19.05.2011 12:08

#12: - Kas kummaa 

 Kannattaa huomata, että allekirjoittaneita on jo nyt muistakin seuroista kuin Sykkeestä. Tämä on kuntalaisten yhteinen huoli ja todellakin koskee kaikkia seuroja.

ihme ja kumma

#15 Salimaksujen suuruudesta

19.05.2011 13:18

Ihmetyttää miksi maksujen pitää olla heti kolminkertaiset Jyväskylään nähden, kun tätä päätöstä ei perustella taloudellisin seikoin? Luulisi että väärinkäytöksiin voitaisiin puuttua muilla keinoin.
Tero Lakka

#16 Päätöksestä

19.05.2011 15:11

Asukaspalvelulautakunnan kokouksen pöytäkirjan mukaisesti esitin asian jättämistä pöydälle, jotta asiaa voidaan harkita paremmin ja miettiä toisia vaihtoehtoja. Päätös vaikuttaa kaikkien Muuramelaisten liikuntaseurojen talouteen, mikä ei ainakaan edistä liikuntaseurojen aktiivien motivaatiota tarjoja kuntalaisille lapsille ja aikuisille laadukkaita ja edullisia liikuntapalveluita. Muuramen ei kaikissa asioissa tarvitse olla "seutuyhteensopiva" vaan voimme poiketa muista eduksemme. Maksuttomat liikuntapaikat muuramelaisille seuroille luo positiivista imagoa Muuramesta. Kyse on periaatteista ja arvoista ja viime kädessä kyseessä on poliittinen päätös.


Vieras

#17 Kunnallisvaalit lähestyy..

19.05.2011 16:15

Tässä esityksen puolesta äänestäneet henkilöt:
Tuula Kuokkanen (Vas)
Tommi Lahtinen (SDP)
Arto Liikanen (SDP)
Leevi Myllyaho (KESK)
Marita Jokinen (KESK)

Kirjoittaja on poistanut viestinsä (Näytä tarkemmat tiedot)

19.05.2011 18:02



Vieras

#19

19.05.2011 18:37

Alle 18-vuotiaiden vuorot säilyvät edelleen maksuttomina. Jotenkin nyt tuntuu, että tässä yhteydessä lasten ryhmien lakkauttamista käytetään uhkailuna saada ihmiset hätääntymään asiasta. Voisiko adressin aloittanut kommentoida, kuinka suuri tuo maksujen korotus tulisi jäsentä kohti olemaan?

Vieras

#20 Re: Kunnallisvaalit lähestyy.. Unohtuiko jotain? Ketkä äänestivät vastaan ja puoluekanta!

19.05.2011 19:26


Vieras

#21 Re:

19.05.2011 20:29

#19: -  

Adressin aloittanut viettää nyt hyvin ansaittua lomaa loppuviikon ja palaa maanantaina työn äären. Itse laskin, että korotus aikuisjäsenille olisi kaudessa n.25,-. (korjatkaa Sykkeen aktiivit, jos olen väärässä).Lasten ryhmiin hölmöt päätökset eivät voi vaikuttaa. Tärkein kysymys ei kuitenkaan liity osamaksukauppaan, vaan siihen miten tärkeänä pidämme Sykkeen kaltaista toimintaa kunnassamme. Kunnallemme tämä on talouden kannalta merkityksetön asia (onneksi) elämme hyvinvoivassa kunnassa. Arvokeskustelun paikka. Ottakaa kunnanvaltuutetut kantaa asiaan. Sykkeen toiminnasta olen ymmärtänyt, että tarkoitus on tarjota laadukasta harrastustoimintaa lapsi / aikuisjäsenille. Toiminnan ylläpitämiseen kuitenkin tarvitaan tukea. Muuramen kunnan tuki on ollut yhteisin verovaroin rakennettujen liikuntasalien maksuttomuus. Nettotuki n.5000,- esitetyillä hinnolla.

Petteri Pitkälä    


Vieras

#22 Re: Re: Kunnallisvaalit lähestyy.. Unohtuiko jotain? Ketkä äänestivät vastaan ja puoluekanta!

19.05.2011 22:13

#20: - Re: Kunnallisvaalit lähestyy.. Unohtuiko jotain? Ketkä äänestivät vastaan ja puoluekanta!

He äänestivät esitystä vastaan:

Tero Lakka (Kok)

Ville Väyrynen (Kok)


Vieras

#23 Re: Re: Kunnallisvaalit lähestyy.. Unohtuiko jotain? Ketkä äänestivät vastaan ja puoluekanta!

19.05.2011 22:27

#20: - Re: Kunnallisvaalit lähestyy.. Unohtuiko jotain? Ketkä äänestivät vastaan ja puoluekanta! 

 Ainakin kommenteista lukien Tero Lakka. Hyvä Tero. Oliko Kokoomus? ketkä muut?


Vieras

#24 Re: Re: Re: Kunnallisvaalit lähestyy.. Unohtuiko jotain? Ketkä äänestivät vastaan ja puoluekanta!

20.05.2011 07:55

Talkootyöläinen

#25 Sykkeen toiminta uhattuna...

20.05.2011 09:01

Sykkeen oman kirjoituksen mukaan Muuramen Asukaslautakunnan päätös salimaksujen periminen aikuisten vuoroista pakottaa nostamaan seuran jäsen-ja kertamaksuhintoja.Lisäksi he jatkavat, että miksi kunta haluaa liikuntaseuran jäsenmaksujen olevan korkeampia(seurahan itse päättää jäsenmaksunsa suuruuden). Toisessa vaihtoehdossa Syke on lopettamassa lasten liikuntaryhmät kokonaan.(eihän lapsille tullut salimaksu) Minä lopettaisin ensisijaisesti yli 18-vuotiaiden ryhmät, joilta peritään salimaksu.(seurahan on perustettu erityisesti lapsille).Kolmas vaihtoehto oli lopettaa koko seuran toiminta.Jossa he kysyvät, miksi kunta ei tue voimisteluseuran toimintaa.(Antaa mm.ilmaiset salivuorot alle 18-vuotiaille, vuosiavustusta ). Neljäs vaihtoehto minun mielestä olisi, että toimintaa alettaisiin pyörittää talkoovoimin, niinkuin muissakin Muuramen urheiluseuroissa.(Ohjaajahan saa parhaan maksun, kun näkee, että lapsi kehittyy ja parantaa suorituskykyään vuosien varrella).Sykehän ei täytä yleishyödyllisten urheiluseurojen perusedellytyksiä vaan on " Bisnesyritys". Normaali urheiluseuran toimintaan kuuluu erilaisten kilpailujen ja pelien järjestäminen, joista peritään osanottamaksuja. Sykehän ei järjestä tälläistä toimintaa.(Onkohan verotusasiat kunnossa)