Suvi Lindén - Eroa taas

Volle Pylkkänen
Tampere

/ #97 Yleä painostettiin vaikenemaan mielenosoituksesta?!

04.03.2008 21:49

Laitoin tämän allaolevani juuri äsken menemään (omalla nimelläni ja nettiosoitteellani varustettuna) Ylen nettisivuilta palautteena Uutistoimitukselleen:


MINKÄ TAKIA YLEN TV-1:n PÄÄUUTISLÄHETYKSISSÄ KLO 18 TAI 20.30 EI KUMMASSAKAAN UUTISOITU SANALLAKAAN SITÄ, ETTÄ TÄNÄÄN TI.NA OLI EDUSKUNTATALON EDESSÄ MELKOISEN SUURI MIELENOSOITUS LIIKENNEMINISTERIÖN MASINOIMAA NS. NETTISENSUROINTIA VASTAAN?!?!?

Kuten EI ole myöskään aiheesta sanaakaan tämän nettisivustonne "24 tuntia uutisia" sivulla!! Mutta sen vastapainoksi tuolla "24 tu" -sivulla on kyllä ilmeisesti tärkeämpiä uutisia mm. siitä, että Floggyn Molly (mikä??) saa lisäkeikan Tavastialla tai että Uhmakkailla teineillä on iso mantelitumake (häh??).

Mitä HELVETTIÄ tällainen vaikeneminen "vaikeasta" aiheesta oikein tarkoittaa??? Ja vielä tärkeämmin: Mistä tämä selkeästi valittu linja johtuu ja kuka on tehnyt päätöksen siitä, ettei asiaa haluta käsitellä lainkaan? Ettei ohjeistus olisi vain tullut liikenneministeriöstä asti ja minkä sensurointipillin vihellysten tahdissa olitte Ylessä näköjään valmiita tanssimaan! Vai minkä muun kuvan tästä voi mielestänne saada ja/tai te haluatte antaa??

Kuitenkin monesti olette pääuutislähetyksissänne uutisoineet sekä näyttäneet myös kuvaa jonkun sangen pienen poppoon ja merkityksettömän asian takia toteutetusta "mielenosoituksesta". Mihin on näytetyn videokuvan perusteella osallistunut maksimissaan 20 henkilöä jne. Kun taas tämän päiväisessä mm. ministeri Lindenin eroa vaatineessa mielenosoituksessa oli osallistujia noin 300-400 henkilöä - ja minkä asian "tueksi" internetissä on kerätty jo yli 13000 nimeä sitä tapahtuvaksi toivovaan adressiin.

Eli monin(kymmen)kertainen määrä verrattuna niihin toisiin "mielenosoituksiin", joista olette kyllä Tärkeinä uutisoineet. Mikä 300+ ihmistä kokoontumassa banderolleineen Eduskuntatalon eteen ei todellakaan ole, kuten tietysti erittäin hyvin tiedätte, Suomessa joka päivästä tosta-noin-vaan uutisoinnissa ohitettavaa kansalaisliikehdintää.

Esimerkiksi MTV3:n Seitsemän uutisissa tämä aihe oli nostettu jopa yhdeksi kolmesta ns. kärkiuutisestaan asian ja tapahtuman painoarvon ymmärtäen. Eli heillä oli ainakin minuutin mittainen uutisinsertti tapahtumasta sisältäen asiaa taustoittavan toimittajan oman osuuden sekä joidenkin osallistujien ja liikenneministerin itsensäkin lyhyet kommentit.

Joten voidaanko nyt katsoa ja päätellä mm. Kiinan ja Venäjän tapaan, että Suomessakin on vapaata tiedonvälitystä enää vain yksityisellä puolella?! Kun valtion kanava mitä ilmeisimmin toistaa ja noudattaa ministeriöistä jne.stä viranomaistahoilta tulleita käskyjä jättää uutisoimatta nii(s)tä aihei(s)ta, mitkä ovat niille kiusallisia.


(epä-)ystävällisin terveisin,

XY Z
freelancer-toimittaja/yht.kand.