Säilyttäkää Mikkelin kaupunginorkesteri / Save Mikkeli City Orchestra

Anna Maria Parkkinen
Helsinki

/ #8 Lapsellista

06.03.2008 19:21

On aivan käsittämättömän naurettavaa kuvitella, että kulttuurirahat olisivat vanhusten terveydenhuollosta pois. Kuntien ja valtion byrokratiassa usein varat ovat ns. korvamerkittyjä, eli niitä ei voi tuosta vain siirrellä puolelta toiselle. Päin vastoin, usein on käynyt niin, että kulttuurivaroja (joita jostain syystä ei aina korvamerkitä) on siirretty mm. kaupunkien hallinnollisiin kuluihin, kuten tässä taannoin kävi valtion myöntämille orkesteriavustuksille.

Tällainen sekoilu liittyy vain ja ainoastaan lähestyviin kunnallisvaaleihin. Täysin epäolennaisilla rinnastuksilla saa helposti herätettyä nukkuvia äänestäjiä, joille riittää kolmannen käden tieto ja mutu-tuntuma tärkeistä asiosta.

Mitä ulkomailla asuviin nuoriin taiteilijoihin tulee, aika harva heistä on oikeasti hankkinut minkään muun maan kansalaisuutta. Ei se ole mikään itsestäänselvyys, että vaikka asuu tai opiskelee ulkomailla, sinne aiottaisiin pysyvästi jäädä. Usein esim. opintojaksot ovat melko lyhyitä, kenties joitakin vuosia. Ei sillä perusteella noin vain kansalaisuutta vaihdeta. Sopii tutustua asioihin paremmin ennenkuin alkaa heitellä sokeita syytöksiä.

Kommentoi adressia