Mopot 80 km/h

Juho Pajulahti
Tampere

/ #96

15.03.2008 20:09

Minäkin ajoin taannoin kolme vuotta mopolla. Ja oon ajellut sillä joskus vieläkin kortin saamisen jälkeen.

Paskaa tuo turvallisuusjuttu, aina sillä valtatiellä pelkäsi, mutta mun mielestä mopolla ei valtatielle ole asiaa, vaikka itse ajelin moottoritietäkin lyhyitä pätkiä.

Niin, ja mainittakoon, että lähes koko ajan itsellä ollut Yamaha oli 75 kuutioinen, mutta en juuri ajanut sillä muun liikenteen seassa yli 50km/h. Yhden käden sormilla voi laskea kerrat, kun muun liikenteen mukana 60 ylittyi. Sitä tehoa käytettiin sitten pikkupoluilla ja rantamudassa. Lapissa kun oli laite mukana, niin siellä päästelin ja testailin ne huiputkin sieltä päälle satkusta.

Kun miettii minkälainen keila oli itse 15-vuotiaana mopon puikoissa, vaikka oli autoakin ajellut ihan teilläkin silloin jo jonkin verran, niin se 45km/h on ihan sopiva nopeus. Sehän ei ole lainsäätäjien vika, että jonkun on pakko ostaa joku kyykkypyörän näköinen MoottoriPolkupyörä :)

Vuotta myöhemmin voi sitten ostaa kevarin ja kevareihinkin pitäs munsta laittaa tehorajoittimien lisäks nopeudenrajoitin vaikka yheksäänviiteen, niin ei tartte kuorkkien ohitella.