Pro Peipohjan koulu

Tokaluokkalaisen äiti

/ #42 Peipohjaan koulun vuoksi muuttaneet

08.12.2013 09:22

Halusimme muuttaa pari vuotta sitten perheinemme Satakuntaan ja uudeksi kodiksi valikoitui Peipohja, suurin syy tässä oli Peipohjan koulu. Sopivan kokoinen, ei liian pieni eikä suuri (ja itse ajattelin, että juuri tälläinen koulu ei millään voi olla lopettamisuhan alla). Olemme olleet todella tyytyväisiä kouluun. Peipohjan koulussa on hieno ja terve yhteishenki, ammattitaitoiset opettajat ja mukavia lapsia. Tämä koko Peipohjan koulun lopettaminen tuntuu melkoiselta hölynpölyltä enkä voi uskoa, että Kokemäen päättäjät olisivat valmiit sortumaan näin alkeelliseen virheeseen edes tässä suuressa säästöhulluudessaan. Onhan aivan selvää, että lasku tälläisistä päästöksistä lankeaa asukkaiden maksettaviksi. Ja maksajina ovat todennäköisemmin ne kaikkein viattomimmat eli lapset. On aivan eri asia käydä koulua sadan tai kahdensadan oppilaan koulussa, kuin yli 300:n oppilaan laitoksessa. Häviäjiä eivät siis olisi ainoastaan peipohjalaiset vaan myös tulkkilalaiset.

Peipohjassa on paljon lapsiperheitä kiinnostavia asuntoja. Miten kiinteistöjen arvon käy ilman koulua? Entä Peipohjan päiväkoti? Mikä lienee sen kohtalo kuolevassa kylässä?

Mielestäni ehdotus Peipohjan koulun lopettamisesta on säästöpaineen alla tehty hätiköity ja selkärangaton älynväläys. On kuitenkin hienoa nähdä, miten me peipohjalaiset olemme hädän hetkellä koonneet joukkomme yhteen. Tätä taistelua ei helpolla periksi anneta!