Äkäslompolon puolesta: Ei Röhkömukanmaan (Tunturipalon) kaavalle


Vieras

/ #16 Re: ...vai on syynä kateus .,..

12.12.2013 15:15

#15: - ...vai on syynä kateus .,..

Ihan sattumaltako aloittaja ja  muutkin paikalliset majoituspalvelujen tarjoajat lähteneet liikkeelle lisärakentamisen ( siis kilpailun) estämiseksi, niinkö ? (vilkaiseppa aloittajaa ja paikallisia allekirjoittaneita, voitko väittää etteikö aika isolla osalla tai lähipiirillään ole elanto kiinni majoituspalveluiden tarjoamisessa).

 

Luitko (vai annoitko itse haastattelun) jutun Pohjolan Sanomista / Lapin Kansasta ? Aika röyhkeästi siinä omaa asiaa ajettiin ja hyökättiin jopa mökinomistajien kimppuun, vihjailtiin laittomasta kilpailemisesta ja maksujen maksamatta jättämisestä.

Joka vuokralaisesta on verot yms. maksettu, latumaksut yms. maksettu ja melko kasa kuskataan rahaa tunturiin. Yrittäjän on syytä katsoa peiliin jos tuntuu että asiakkaat menee muualle, silloin ei hinta ja palvelutaso kohtaa.

Ja tunturiin mahtuu monenlaisia tarinoita, ihmettelipä eräskin mökinomistaja joka oli paikalliselle antanut mökkinsä välitykseen että kun tuntuu että mökillä ei oo tavarat samoilla paikoilla ku viimeksi käydessään, mutta ei oo kuulemma ollut vuokralaisia ( eikä tilityksiä vuokrista)...

Olen samaa mieltä kanssasi että lyhytnäköinen, varsinkin ulkomaalaisten turistien "ryöstäminen" on törkeää, tulevat kalliisti tänne ja sitten ryöstetään pystyyn palveluiden hinnalla, arvatkaapa saadaanko sillä lailla kestävää turismia jossa tullaan toisenkin kerran ?

Jos Brittiperhe toteaa käyntinsä jälkeen että tällä rahalla ois muuten vietetty loistoloma Karibialla, niin mitäpä arvelet tuleeko toiste ? Saa siinä valoja sammutella.

Sun idealismi paistaa hiukan läpi, nyt on jo ilmastonmuutoskin vedetty mukaan lumivyöryjen kautta...

Hyökkäät moottorikelkkailijoiden kimppuun mutta haikailet ulkomaalaisten turistien perään, eikö tuo ole hieman tekopyhää jos kerran olet ympäristöstä huolissaan ? Minä kelkkailijana en millään saa kulutettua sellaista polttoainemäärää mikä Japanista Kittilään lentämisessä kuluu... Ja ne päästöt menee suoraan ilmakehään.

 

Jos luontoarvoilla haluttiin estää rakentaminen niin voisin olla jopa ymmärtää, mutta kun ei ihan mee nyt läpi, varsinkin kun kaikissa lehtijutuissa ja vastakommenteissa kummasti otetaan esille tuo yksityisten omien mökkien vuokraaminen. Siinä kun ei ole mitään arveluttavaa, kiellettyä tai epäeettistä.Eikö se juuri ollut hyvä että ei ole paikat tyhjillään ja paikallisille yrittäjille riittää tunturissa kulkijoita.

Se että yrittäjä(t) tunturihuhujen perusteella moista esittää taas on vähintäänkin arveluttavaa.