Äkäslompolon puolesta: Ei Röhkömukanmaan (Tunturipalon) kaavalle


Vieras

/ #29

23.01.2014 10:47

Kaava on ratkaistu aikoinaan, mutta on ennekin jätetty kaavoja toteuttamatta. Ei kai ole mikään pakko toteuttaa sellaista, mikä ei muuttuvissa olosuhteissa ole järkevää.

Ilmastonmuutos uhkaa koko olemassaoloamme, mikäli käyttäytmisessämme ei tapahdu oleellista muutosta tällä pallollamme. Se uhkaa Lappia ja sen luontoa ja siten myös turismia, mitä todennäköisimmin yhä selkeämmin jo lähitulevaisuudessa.
Huippuvuorten tutkijan toteamus äskettäin oli, että arktisen alueen lämpötila on jo nyt noussut 2 asteella. Näin muuttuvat myös tuulet, lumi- ja sademäärät ja niiden ajoittumiset. Pohjoisten tuulien on ennustettu muuttuvan kovemmiksi, jopa myrskytuuliksi. Pientä esimakua on jo saatu eri puolilla koko maatamme.

Tuon kaiken ollessa jo näköpiirissämme, olisi viisautta olla kokeilemattta, miten käy, kun metsän tilalle syntyy teitä ja mökkejä, pihoja. Vaikutukset koskisivat myös vesienvirtaamia, lumien kasautumista jne.. Aikoinaan perustetut suojametsäalueet olis ehkä parempi jättää rauhaan tästä eteen päin. Varovaisuus olisi parempi kuin vahinko. Riittääkö päättäjillämme uskallusta ja viisautta toimia kaikkien yhteiseksi hyväksi?

On kuulunut kommentteja suunniteltujen tiealuiden määrästä ja laajuudesta, isosta risteyksestä todella ylös, sekä tonttien väljyydestä. Onko meillä varaa ryhtyä tällaiseen uhkapeliin? Kaava on, mutta sitä ei ole pakko toteuttaa! Mikä olisi turismin tulevaisuus, mikäli metsää kaatuisi myrskyssä? Sen sijaan, että kokeillaan, eikö olisi viisaampaa säilyttää alueen monipuoplisemmat mahdollisuudet, sillä ne ovat paikoin jo nyt kaventuneet verrattuna aikaan n. 10 vuotta sitten!