Nuppulinnan ja Purolan asemien säilyttäminen

JunaJesse

/ #61

25.01.2014 15:11

Osuvia lainauksia sivulta http://vaunut.org/keskustelut/index.php/topic,6751.msg48678.html#msg48678 - tässä viestiketjussa on asiantuntevaa arviointia ja faktoja.

Vastauksessaan (VR:n lähiliikennejohtaja Antti) Korhonen jättää olennaisia seikkoja mainitsematta. Ensinnäkin liikenne- ja viestintäministeriön internetistäkin löytyvän tiedotteen 10.11.2011 mukaan sekä solmitut kaukoliikenne- että lähiliikennesopimukset ovat voimassa 31.12.2015 saakka. Lähiliikennesopimusten on tiedotteessa koskevan rataosia Kirkkonummi-Karjaa, Kerava-Riihimäki ja Helsinki-Mäntsälä-Lahti. Tiedotteen mukaan tähän ajankohtaan saakka palvelutaso näillä rataosilla säilyy ennallaan. "Pitkäkestoisella sopimuksella taataan liikennetarjonnan säilyvän koko sopimuskauden".

Tästä ostosopimuksesta Korhosen vastauksessa ei mainita sanaakaan, eikä siitä, että kysymys on nyt siitä, että VR haluaa vastoin ministeriön takuuta nyt noin vain purkaa sopimuksen tältä osin päättymään puolitoista vuotta ennen sopimuskauden päättymistä.

ja sitten hieman pääradan asiaakin:

Huomasinpa ministeriön tiedotteesta, että siis myös rataosalla Kerava-Riihimäki on taattu palvelutason pysyvän entisellään sopimusajan. VR on siis hyvissä ajoin liikkeellä vaatiessaan Purojan ja Nuppulinnan seisakkeita lopetettavaksi. Mutta tälle rataosallehan ollaan täyttä päätä suunnittelemassa kolmatta raidetta. Itse asiassa kolmas raide on jo muutamilta pätkiltään rakennettu. Miksi liikennepaikkoja pitäisi nyt vähentää, jos ratasalle tulee kohta lisää kapasiteettiakin?

Ministeriön tiedotteen lopussa kerrotaan vielä, että "Kauko- ja lähiliikenteen ostosopimusten yhteydessä lisättiin myös VR-Yhtymä Oy:lle henkilöliikenteen yksinoikeuden vastineeksi astettua julkisen palvelun velvoitetta". Mitenkähän tämä julkisen palvelun velvoite suhtautuu VR:n nytkin vireillä oleviin toimiin?

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…