Nuppulinnan ja Purolan asemien säilyttäminen

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista Nuppulinnan ja Purolan asemien säilyttäminen.

Kohta sata vuotta maapallolla

#51 Ja näin palataan vanhaan

24.01.2014 17:26

96-vuotias mummoni lohkaisi tästä oikein kunnolla. Itella lopettaa postinjaon ja Nuppulinnasta suljetaan asema, joten kohta palataan sinne hänen nuoruuteensa kun Nuppulinnan aseman kohdalla aina heitettiin junasta asemalle päivän/viikon? lehtisäkki ja ne sitten jakoi joku asemalla ja mummo sitten köpötteli niitä sinne aina hakemaan täältä Linjamäestä...jääpähän pysäkillekin sitten joku tarkoitus!!!Kannatti tehdä hieno pysäkki alikulkuineen ihan tätä varten!!!!
Purolan seisakkeen puolesta

#52 ONKO SEURAAVAT VAALIT,MUUTOSVAALIT SUOMESSA?

24.01.2014 17:59

Ihmettelen suureasti,kun muutama vuosi sitten kampanjoitiin yhteiskunnan puolelta yksityisautoilijoita vastaan,julkisen liikenteen puolesta.Onko näin,että hallitus ja VR eivät muista mitä he ojat ajaneet,julkisen liikenteen puolesta,kun he nyt kääntävät takkinsa!Onko näin,että yhtiskunta puhuu ja ajattelee (päättäjät) vain vuosi kerrallaan,tai ehkä kuukausi kerrallaan,kun ajatukset,tahdot ja lupaukset voidaan unohtaa.TOIVON NYT,ETTÄ ÄÄNESTÄJÄT MUISTAVAT,MITEN HYVIN HEIDÄN EDUSTAJAT OVAT HOITANEET ÄÄNESTÄJIEN VALTUUTTAMINA HOITANEET,HEIDÄN ASIOITAAN!
Tietäjä

#53 Re: Re: -

24.01.2014 19:23

#42: junailija - Re: -

No se onkin todella vaikeaa muuttaa sieltä pois. Tulee varmaan ikävä metsiä ja hiekkateitä, muutahan siellä ei juuri ole. Se, että suku on asunut Nuppulinnassa onkin todella iso este olla muuttamatta sieltä pois. Herätkää, mammanpojat&tytöt!

;)

#54 Asiaa..

24.01.2014 21:34

Nyt on tämän kyseisen "tietäjän" ip-osoite selvillä, matka jatkuu tästä ip-finderiin. Voisin tulla tässä joku päivä moikkaamaan, hakat.. Siis halataan kun tavataan! :)

Vieras

#55

25.01.2014 09:17

Nupppulinnan ja Purolan asemien säilyttäminen on ensi arvoisen tärkeää, siläl näillä alueilla asuu paljon koululaisia ja työssäkäyvää väkeä. He tarvitsevat junayhteyttä ja ovat juuri sen tähden päättäneet aikoinaan jäädä asumaan alueelle junakulkuyhteyden vuoksi.
Pikajunien aikatauluja voidaan rukata sopiviksi paikallisliikenteen kanssa siten, että liikenne toimii.
Olisi raukkamaista lopettaa Nuppulinnan ja Purolan asemat. Mitä säätöjä siitä muka lopulta tulisi, jos junat pysähtyvät parissa asemassa?
Nuppulinnan ja Purolan asemat on säilytettävä!
jep, jep

#56 Re:

25.01.2014 09:23

#55: -

Lisään vielä tähän, että moni vanha ihminen käy mm. lääkärissä, kaupassa, pankissa jne. junalla  Jokelassa ja Järvenpäässä. Meillä täytyy olla päätöksentekijöissä aivan omituista porukkaa, kun he eivät osaa ottaa huomioon edes tällaista. Kustantaako yhteiskunta/valtio sitten taksimatkat näille henkilöille: vanhuksille, työssäkäyville, koululaisille ja muille junaa tarvitseville? Enemmän oikeudentuntoisuutta ja välittämistä päättäjät!

satunnainen matkailija

#57 Kun mikään ei riitä

25.01.2014 09:37

Olisi mielenkiintoista tietää paljonko niitä matkustajia pitää olla, jotta seisake kannattaa. Luulisi matkustajia tulevan enemmänkin kun palvelut häviävät.
Terveyskeskukset kiinni. Lukiota lopetetaan. Pankit kiinni. Kunta luopui Kellokosken saunamajasta. Se jäi talkooporukan hoidettavaksi. Ehkä kirjasto häviää samana päivänä kuin lukiokin.Toimelan rappio samaa saamattomuutta. Hiihtoladut tehty aina harrastajien talkoina. Ei ole kuntaa vaivattu.
jep, jep

#58 Re: Kun mikään ei riitä

25.01.2014 10:12

#57: satunnainen matkailija - Kun mikään ei riitä

Näin on, minä ehdotan, että valtion keksushallinnosta vähennetään turhia ja päällekkäisiä virkoja, jotta rahaa riittää ihmisten peruspalveluihin, jollaisia myös julkiset kulkuvälineet ovat. Ihmisten on voitava käydä työssä, kouluissa, opiskelemassa ja hoitamassa asioitaan. Kaikilla ei ole omaa autoa eikä kaikilla ole siihen varaakaan.

Löysät ja palkintovirat pois hallinnosta ja näin säästyneet varat julkiseen ja vihreään liikenteeseen. Liikenne on kansaa varten ja sitä varten ihmiset myös maksavat veronsa. Ihmiset eivät asu edes kaukana haja-asutusalueilla, vaan pääkaupunkiseudulla voisi sanoa. Kyllä tällä alueella on joukko-liikenteen eli junien kyettävä palvelemaan ihmisiä. Näillä alueilla myös väestö kasvaa vastaisuudessa.

Noiden kahden aseman lopettaminen on väärin, halpamaista ja moraalitonta.

Eikö vaan

#59

25.01.2014 10:20

Jos parin minuutin pysähdystä noilla kahdella asemalla pidetään isona kustannuksena, nin täytyy sanoa, että ei paljon järki päätä pakota. Kyseiset junat kulkevat joka tapauksessa noiden asemien ohi. Nuo kustannussäästöt ovat laskennallisia, eivät tosia. Aikatauluja voidana rukat, niin ettei pikajunien kulku häiriydy. Nuppulinnan ja Purolan asemat on säilytettävä ja sillä siisti!
liikaa turhia maksuja

#60 veroale

25.01.2014 11:59

Jos julkisen liikenteen palveluita ei kyetä kaikille tarjoamaan, haluan vastaisuudessa verovähennystä.

JunaJesse

#61

25.01.2014 15:11

Osuvia lainauksia sivulta http://vaunut.org/keskustelut/index.php/topic,6751.msg48678.html#msg48678 - tässä viestiketjussa on asiantuntevaa arviointia ja faktoja.

Vastauksessaan (VR:n lähiliikennejohtaja Antti) Korhonen jättää olennaisia seikkoja mainitsematta. Ensinnäkin liikenne- ja viestintäministeriön internetistäkin löytyvän tiedotteen 10.11.2011 mukaan sekä solmitut kaukoliikenne- että lähiliikennesopimukset ovat voimassa 31.12.2015 saakka. Lähiliikennesopimusten on tiedotteessa koskevan rataosia Kirkkonummi-Karjaa, Kerava-Riihimäki ja Helsinki-Mäntsälä-Lahti. Tiedotteen mukaan tähän ajankohtaan saakka palvelutaso näillä rataosilla säilyy ennallaan. "Pitkäkestoisella sopimuksella taataan liikennetarjonnan säilyvän koko sopimuskauden".

Tästä ostosopimuksesta Korhosen vastauksessa ei mainita sanaakaan, eikä siitä, että kysymys on nyt siitä, että VR haluaa vastoin ministeriön takuuta nyt noin vain purkaa sopimuksen tältä osin päättymään puolitoista vuotta ennen sopimuskauden päättymistä.

ja sitten hieman pääradan asiaakin:

Huomasinpa ministeriön tiedotteesta, että siis myös rataosalla Kerava-Riihimäki on taattu palvelutason pysyvän entisellään sopimusajan. VR on siis hyvissä ajoin liikkeellä vaatiessaan Purojan ja Nuppulinnan seisakkeita lopetettavaksi. Mutta tälle rataosallehan ollaan täyttä päätä suunnittelemassa kolmatta raidetta. Itse asiassa kolmas raide on jo muutamilta pätkiltään rakennettu. Miksi liikennepaikkoja pitäisi nyt vähentää, jos ratasalle tulee kohta lisää kapasiteettiakin?

Ministeriön tiedotteen lopussa kerrotaan vielä, että "Kauko- ja lähiliikenteen ostosopimusten yhteydessä lisättiin myös VR-Yhtymä Oy:lle henkilöliikenteen yksinoikeuden vastineeksi astettua julkisen palvelun velvoitetta". Mitenkähän tämä julkisen palvelun velvoite suhtautuu VR:n nytkin vireillä oleviin toimiin?
Noora Lähde

#62 Nuppulinnan asema - yhteys pääkaupunkiin

25.01.2014 16:11

Mitä olisi Nuppulinna ilman kukkakauppaa, lähibaaria... No, nämä ovat ajan myötä ajautuneet konkurssiin, mutta aseman lakkauttaminen vaikuttaisi liian monien työ- ja koulumatkoihin. Kerran tunnissa kulkeva junamme on tärkeä asia, jota ei pitäisi missään nimessä lakkauttaa! Taistellaan Nuppulinnan aseman puolesta!!!!!
Antti Kaikkonen

#63 Nuppulinna ja Purola tarvitaan.

25.01.2014 21:02

Molemmat palvelevat laajan maantieteellisen alueen ihmisiä, eikä muuta julkista liikennettä juurikaan ole. Eivät kaikki voi hankkia autoa itselleen. Ne, jotka voivat, ruuhkauttaisivat ennestäänkin täyttä Järvenpään liityntäparkkia. Olen vedonnut asiassa suoraan ministeri Kyllöseen ja jättänyt aiheesta välittömästi kirjallisen eduskuntakysymyksen, joka löytyy myös kotisivuiltani www.anttikaikkonen.fi. Toivottavasti myös tämän kansalaisadressin mahdollisimman mini allekirjoittaisi.
Santtu

#64 LVM tiedote

25.01.2014 21:50

Rautateiden ostoliikenteestä nelivuotiset sopimukset
Tiedote 10.11.2011 08.59
Liikenne- ja viestintäministeriö ja VR-Yhtymä Oy ovat allekirjoittaneet sopimukset henkilöjunaliikenteen järjestämisestä kauko- ja lähiliikenteessä. Sopimukset ovat voimassa neljä vuotta eli 1.1.2012-31.12.2015.
Kaukoliikenteessä sopimuksella taataan nykyisen tasoinen liikennetarjonta rataverkolla. Sopimus parantaa esteettömän liikkumisen edellytyksiä mm. Kuopiosta Kajaanin kautta Ouluun ja takaisin kulkevilla yhteyksillä. Menneellä sopimuskaudella esillä olleet liikenteen supistamisehdotukset esimerkiksi Seinäjoen ja Jyväskylän välillä, Kotkan ja Kouvolan välillä sekä Riihimäen ja Lahden välillä on näillä sopimuksilla voitu torjua.
- Voimme olla todella tyytyväisiä kaukoliikenteen tilanteeseen. Liikenne jatkuu seuraavat neljä vuotta nykyisessä laajuudessa, ja ensi vuonna on tulossa lisätarjontaakin, toteaa liikenneministeri Merja Kyllönen.
- Nelivuotinen sopimus on parannus entiseen ja se antaa mahdollisuuden suunnitella liikennettä pitkäjänteisemmin. Tämä on asiakkaillemme hyvä uutinen, sanoo VR:n toimitusjohtaja Mikael Aro.
Lähiliikenteen palvelutaso väleillä Kirkkonummi-Karjaa, Kerava-Riihimäki ja Helsinki-Mäntsälä-Lahti säilyy ennallaan. Pitkäkestoisella sopimuksella taataan liikennetarjonnan säilyminen koko sopimuskauden.
Liikenne- ja viestintäministeriö käyttää sopimusaikana kaukoliikenteen ostoihin 135,6 miljoonaa euroa ja lähiliikenteen ostoihin 37,6 miljoonaa euroa. Sopimuksiin sisältyy junaliikenteen täsmällisyyttä koskeva bonus- ja sanktiomekanismi.
Sopimukset tulevat voimaan, jos eduskunta myöntää ensi vuoden talousarviossa niihin tarvittavan valtuuden ja määrärahan.
Lähi- ja kaukoliikenteen ostosopimusten yhteydessä lisättiin myös VR-Yhtymä Oy:lle henkilöliikenteen yksinoikeuden vastineeksi asetettua julkisen palvelun velvoitetta.
Lisätietoja:
yksikön päällikkö Mikael Nyberg, liikenne- ja viestintäministeriö, p. 040 837 8794
kaukoliikennejohtaja Ari Vanhanen, VR-Yhtymä Oy, p. 040 862 1766

http://www.rautatiematkustajat.fi/Lahisopimus2012_2015.pdf

Mitä sanoo ministeri? Vedetäänkö sopimus ja Kyllönen vessanpytystä, kun VR näin vaatii?

Vieras

#65

26.01.2014 06:00

Olen vanha junafani eli on todella järkyttävää, miten VR nykyään kohtelee asemien lähelle muuttaneita ja yleisiä kulkuneuvoja haluavia/tarvitsevia ihmisiä kohtelee. Onko VR:n palvelukseen saatu henkilöitä, jotka haaveilevat jostain Ranskan tai Kiina luotijunista, vaikka satumme asumaan kyläpahaiseksi luonnehdittavassa valtakunnassa. Helsingissä joutuu valitettavasti käymään paljon ihmisiä työnsä takia, koska työpaikkoja ei ole näiden lakkautettaviksi haluttavilla paikkakunnilla. Suomessa on tällä hetkellä todella omituiset "johtajat" päässeet valtaan ei VR ole ainoa. Toivottavasti kansa alkaa vihdoin herätä.

Vieras

#66

26.01.2014 07:51

kehtaakin vr pääjohtaja mainostaa olevansa tuusulalainen ja hyväksyy seisakkeiden poistoa muuttas järvenpäähän asumaan

Vieras

#67

26.01.2014 11:36

Vanha mummo asuu Nuppulinnassa eikä pääsisi enää millään kulkemaan mikäli juna-asema lakkautetaan.

Vieras

#68

27.01.2014 04:57

Asemeilla ei pysähdy nyttenkään kuin H juna.
V*tuttaa

#69 Kilometrivero

27.01.2014 08:16

Junan käyttö hankaloituu, on otettava auto käyttöön, valtiolle lisätuloja sen suunnitellun kilometriveron myötä.

Vieras

#70

27.01.2014 13:04

Purolan asema palvelee meitä, jotka olemme ostaneet asuntomme juuri hyvien julkisten liikenneyhteyksien varrelta. Jos Purolan asema lakkautetaan, niin myös asuntojen arvo laskee sekä elämän laatu :(

Vieras

#71

27.01.2014 14:10

Ihmetyttää kuinka tämmöisiä ehdotuksia toimivien seisakkeiden lakkauttamisesta voi kukaan ylipäätänsä tehdä. Juhlapuheissa kyllä vannotaan joukkoliikenteen nimeen, mutta todellisuudessa kuitenkin pakotetaan ihmiset käyttämään henkilöautoa. Lyhytnäköistä politiikkaa. T. Sepi
rupusakkiin kuuluva

#72 Re: Säilytettävä

27.01.2014 14:24

#17: aulis - Säilytettävä

nämä molemmat Herrat ajavat "omilla" autoilaan eikä heitä kiinnosta rupusakki.pysykööt kotonaan jos eivät omista autoa


Vieras

#73

27.01.2014 15:20

olen entinen nuppulinnalainen ja paikkassa tarvitaan seisakki, huikkokin on jo kauan sitten poistettu, nuppulinnassa ja linjamäessä on paljon uutta asutusta ja ihmiset mielellään käyttää junaa ennemmin kuin omaa autoa ja juna on ekolokinen vaihtoehto, älkää missäämn tapauksessa poistako nuppulinnan asemaa. nuppulinnassa ei tosiaankaan ole muita julkisia millä liikkua, bussikaan ei kulje nuppiksesta. terveisin Tuula Paananen

Vieras

#74

27.01.2014 16:32

Käyn kyläilemässä Nuppulinnassa ent. lauttasaarelaisten ystävien luona. Olen kokenut kulkuneuvottomana junan ainoaksi ja erinomaiseksi mahdollisuudeksi tehdä myös tärkeitä lähimatkoja. - Miksi ihmeessä vanhan pysäkin kehittyvä seutu yritetään eristää tällä tavoin tuppukyläksi. - Palopuron pysäkki poistettiin yllätäen 90-luvun puolivälissä.
poistettiin vuosia sitten


Vieras

#75

28.01.2014 12:28

Purolasta ei pääse edes bussilla ja Saunakallion asemalle on 2km.Mihin häviää kaikki palvelut tästä"hyvinvointiyhteiskunnasta"?Joukkoliinenne senkun huononee.Auto tai kaksi on pakko olla,saastutetaan sitten tätä maapalloa.

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…