Kannabis lailliseksi

Kalle Laukkanen
Helsinki

/ #711

09.07.2008 17:17

Ihmiset pärjäävät ilman karkkiakin, ja silti minusta tuntuisi että siitä tulisi melkoinen älämölö jos makeiset kiellettäisiin. Tuossa vertailussa siis on ideana se, että kun yksi päihde on sallittu ja toinen kielletty, päihteiden erilaisuuden takia tämä syrjii toisen käyttäjiä (koska päihteet eivät ole yksinkertaisesti tietyllä linjalla miedoista vahvoihin). Alkoholin kieltäminen olisi toinen asia joka tekisi lainsäädännön loogiseksi, mutta tuota on jo kokeiltu; seuraukset olivat kannabis-kieltoa pahemmat lähinnä siksi koska alkoholi on suositumpi.

Ja nuo yksittäiset tragediat. Erittäin moni asia voi aiheuttaa niitä. Jopa rasvaiset ruoat. Pitäisikö kaikki siis vain kieltää? Oma ehdotukseni olisi rajoitettu kontrolli kaikelle; kaikki sallittaisiin, mutta käyttöä kontrolloitaisiin silti tiukasti.

Olen vähintäänkin sitä mieltä, että hallussapidosta ja käytöstä rankaiseminen tulisi lopettaa, koska siitä on vain haittaa. Jos katsotaan että henkilö on vaarallinen itselleen, tulee tätä hoitaa, ei rangaista. Koko huume-lakien idea on juuri se että huumeiden käyttäjä on vaaraksi itselleen... ei rankaiseminen siihen auta.

Joo, ei ollut maailman yhtenäisin viesti, mutta ei kyllä sekavinkaan.