Kannabis lailliseksi

Janne Karvinen
Turku

/ #720 Sunnuntaisuomalaisen artikkeli

13.07.2008 23:51

Kalle Laukkanen, taisi kirjoittamasi juttu joutua sensuurin syöveriin, sunnuntaisuomalaisen nettisivulta löytyi vain juttu jossa poliisit hyväksyivät alaikäisten juopottelun, olivat kuulemma itsekin aloittaneet 15-vuotiaana ja mietiskelivät etteikös ne kaikki... (mun ekat kännit oli 18v ja 3kk iässä). Mielenkiinnolla kuitenkin juttusi lukisin, joten jos eivät meinaa julkaista niin pistä nettiin ja heitä osoitteella.

Waari Ahtisaari taitaa olla sodan lapsia, niille jotka eivät absurdeista laeista tykkää valtio tuntunee pikemminkin vankilalta, jossa onneksi on olemassa jonkinlainen demokratiajärjestelmä jotta parempaan voitaisiin pyrkiä. Kannabis tuskin ketään on koskaan piristänyt.

Mira, älkää nyt helvetissä alkoholia alaikäisenä juoko. Sen on todistettu tuhoavan aivosoluja ja todennäköisesti johtaa alempaan älykkyysosamäärään kuin jos aloittaisitte juomisen päälle kakskymppisinä. Siinäpä valistusfakta joka kannattaa kavereillekin kertoa. Tyhmyys kun tarkoittaa että joku fiksumpi vie rahat ja puolison, eikä jäljelle jää muuta kuin tyhjä elämä jossa muut kertoo mihin sun kannattaa aikasi käyttää. Kannabiksen kokeiluvimmakin menisi ohi jos sitä ei mystifioitaisi omassa kulttuurissamme, kai ne 15 vuotiaatkin sen verran maantietoa osaavat että tietävät sen olevan laillista joissain maissa.

Mitä kannabiksen laillistamiseen tulee, edelleenkin kyse on haittojen vähentämisestä, melkein kuka tahansa täyteen ikään päässyt tuntee jonkun mitä kautta sitä löytyy tai kasvattaa omansa. Laillistamisen pointti onkin pitää veromenot kurissa ja työllisyys korkealla - ei työkykyisiä nuoria kannata syrjäyttää leivästä pelkästään jonkun kasvin nauttimisen vuoksi - tai niiltä jotka sitä kaipaavat lääkkeeksi viedä mahdollisuutta reseptiin koska ovat sitä omatoimisesti kasvatelleet. Vai luuletko että ms-taudista kärsivällä on varaa maksaa 30000e vuodessa laillisesta kannabiksesta? Puhumattakaan rahasta joka menee järjestäytyneelle rikollisuudelle (5€/g * 50g/vuosi * 50000 ostajaa = 12,5 milj. euroa SUOMESSA).