Järkiperäistäjä

/ #15

19.02.2014 12:57

Kaikenlainen ihmisten valvonta ja toimnnan rajoittaminen on AINA turha menoerä. Poliisin määrärahoja tulee karsia jotta osaavat keskittyä oikeisiin rikoksiin "nettirasistien" vainoamisen sijaan.

Vankiloiden ei tarvitse olla 4 tähden hotelleja. Toisaalta sinne ei tarvitse joutua ollenkaan mistään huumeiden myynnin tai rattijuopumuksen tasoisista asioista.

Henkiseen väkivaltaan ja netti- ja koulukiusaamiseen on puututtava nykyistä ankarammin, koska meillä lähetetään joka vuosi työkyvyttömyyseläkkeelle kiusauksen takia hermoraunioiksi ajettuja kun se on saanut jatkua tarpeeksi pitkään. Ehdoton vankeus käytttöön tällaisista rikoksista toisen ihmisen henkistä koskemattomuuta vastaan.

Ihmiselle on annettava vapaus kehittää itseään itse itselleen parhaiksi katsomillaan tavoilla ja täten opiskella sitä mitä tahtoo ilman että jotkut epävarmat ennusteet siitä miltä elinekeinoelämä tulee näyttämään 10 vuoden päästä häntä rajoittavat. Tämä on käytössä mm. Saksassa ja Ruotsissa ja molemmilla menee taloudellisesti suomea paremmin, mistähän johtuisi. Opiskelemaan pääsemättömyys johtaa usein pummiuteen, sekö on parempi sitten.

Yleensäkin tarvitaan lisää vapauksia yksilöille päättää omista asioistaan. Se ei ole koskaan keneltäkään pois. Tiedän tapauksen joka on päätynyt pitkäaikaistyöttömäksi sen vuoksi, että ei saanut hoitoa terveysongelmaansa yhteiskunnan piikkiin - lasku yhteiskunnalle työkyvyttömyydestä oli moninkertainen suhteessa siihen mitä hoidot olisivat maksaneet.

Perustulo käyttöön (sisältyy edelliseen kyllä, mutta pitää erikseen mainita, koska yksin KELAn osuus julkisista menoista on aivan käsittämätön.)

Siinä nyt muutama ehdotus joilla päästään aika pitkälle. Jos ehdotuksille ei korvaa lotkauteta emme voi sanoa itseämme sivistyneeksi kansakunnaksi.