TSJ:n ja Rouskiksen fuusiolle EI

Matti

/ #4 Re: Re: Fuusio ja hankintarengas on erillisiä asioita

06.03.2014 13:37

#3: Ritva Sinervo - Re: Fuusio ja hankintarengas on erillisiä asioita
Hyvä Ritva. Hankintarenkaaseen kuuluu paljon suurempi alue, kuin Rouskis ja TSJ ja sinä tiedät sen oikein hyvin.
Salon sekajätteestä menee jo nyt joka kolmas pussukka polttoon ja se laitos on Ekokem Riihimäki, joka myös joudutiin kilpailuttamaan.
Hankintarengas hakee II vaiheessa 15-25 vuoden periodia, eli ei pelkästään 25-vuoden periodia. Nyt olevassa kilpailutuksessa on vielä avoinna, miten jätteet käsitellään ja kierrätysratkaisusta saa hyötyä kilpailutuksessa. Se miten sekajäte käsitellään kilpailutuksen tuloksena, on vielä avoinna.
En Ritva pidä sinua tyhmänä, mutta hiukan ehkä kannattaisi hakea lisää tietoa. Kun kaikki jätejakeet huomioidaan on kunnan vastuulle kuuluvan sekajätteen osuus 3% alueena vaikka koko Suomi. 
En missään vaiheessa ole kieltänyt puhumasta hyötyvoimalaitoksesta, koska onhan se mahdollinen tulos, kun kilpailutus on tehty, mutta hyötyvoimalaitoksen rakentamisen suunnitteleminen jäteyhtioiden toimesta on lopettetu, koska se ei ole taloudellisesti järkevää.
Kuten jo aikaisemmin kirjoitin. Vaikka kuinka haluaisimme, niin emme voi viedä jätejakeitamme minne haluamme, vaan se on kilpailutettava. Rouksis on kuntien omistama yhtiö ja sen on noudatettava hankinalakia. 
Jos fuusiota ei tehdä, niin jäämme omaksi yhtiöksi ja homma jatkuu, mutta haasteet kasvaa 2016 ja sen tuleviin kustannuksiin on hyvä varautua ajoissa, ja sen vuoksi mm. tuhkan käsittelylupaan haetaan päivitystä. 

http://www.lhj.fi/UserFiles/lhj/File/Tiedote_%20yhdyskuntajatteen%20hyotykayttohankinta.pdf