TSJ:n ja Rouskiksen fuusiolle EI

Ota yhteyttä adressin tekijään

Tämä viestiketju on automaattisesti luotu adressista TSJ:n ja Rouskiksen fuusiolle EI.

Matti Varajärvi

#1 Fuusio ja hankintarengas on erillisiä asioita

05.03.2014 12:20

Adressin tekijä ei ole useista yrityksistä huolimatta ymmärtänyt sitä, että fuusio ja hankintarengas ovat eri asioita. Ne eivät ole liitoksissa keskenään. Joten jos fuusio ei toteudu, niin ei hankintarenkaan toiminta muutu. Kunnallinen-yhtiö ei voi suosia ketään, vaikka haluaisi, vaan sen on tehtävä hankinnat kilpailuttamalla.

Sekajätteen lajittelu koneellisesti ei ole riittävän tehokasta. Siinä syntyy kuitenkin ylitettä ja alitetta, joka ei ole enää 2016 jälkeen kaatopaikka kelpoista, koska se sisältää yli 10% orgaanista jätettä. Toki laitteet varmasti pystyy tarkempaan työhön, mutta onko siinä ensää silloin taloudellista järkeä?
Jos jäte päätyy lajittelun jälkeen polttoon, niin saavutetaanko silloin materiaalin kierrätystä?
Jos esim. muovi otetaan uusiokayttöön pitää se puhdistaa, ainakin nykytekniikalla.

Nyt on kyse noin 3% osuudesta alueemme jätejakeista, joten kannattaa käyttää koneita yms. niihin 97%:iin. Siellä on tasalaatuisempaa jätettä, joka on helpompi lajitella/käsitellä.

Toki tälläkin hetkellä olevassa kilpailutuksessa materiaalinhyödyntämiseen päätyvä ratkaisu saa siitä huomattavasti etua.

Aina kannattaa syntypaikkalajitella ja kierrättää omat jätteet. Se on parasta jätehuoltoa.


Vieras

#2

05.03.2014 15:32

yrittäjyys kunniaan ja kolhoosiajattelu pannaan.
Ritva Sinervo

#3 Re: Fuusio ja hankintarengas on erillisiä asioita

06.03.2014 06:29

#1: Matti Varajärvi - Fuusio ja hankintarengas on erillisiä asioita 

 Niin Matti. Mulla ja sulla on tässä näkemysero. Sinut on aivopesty käsittämään asia erillisenä asiana. Minä ajattelen fuusion sisäistä toimintaa ja mitä kaikkea se tarvitsee toimiakseen tuottavasti. Fuusioon kuuluvat samat kunnat ja kaupungit, kuin hankintarenkaaseen liittyvät kunnat ja kaupungit. Hankintarenkaan kautta sidotaan kunnat ja kaupungit toimittamaan jätteensä hankintarenkaaseen, aluksi kolmeksi vuodeksi ( 2015 - 2017) ja sitten 25 vuodeksi. Hankintarengas päättää mihin se jätteensä kuljettaa. Minua ei kannata pitää tyhmänä tässä asiassa, sillä kyllä mun järkeni pullistumasta huolimatta osaa päätellä sen, että hankintarengas, jossa on samat kunnat kuin fuusiossa olevatkin vievät jätteensä vain ja ainoastaan yhteen paikkaan eli tulevaan massapolttolaitokseen.

Nyt Matti varmaan kerrot seuraavaksi,että ei saa puhua massapoltosta. Jos olisit ollut Sitran järjestämässä (Turun tilaamassa) tilaisuudessa olisit paremmin jyvällä asiasta. Fuusio tarvitaan, että polttolaitos saadaan toimimaan tuottavasti ja avainasemassa on Salon seudun jätevirrat. Näillä meidänkin jätevirroilla tullaan fuusion toteutuessa lämmittämään Turkun ympäristön koteja.

Haluankin kysyä ja toivon että, Matti vastaat julkisesti seuraavaan kysymykseen. Mitä tarkoitat 3% jätejakeiden osuudella, minkä alueen tuo 3% käsittää?

Se tässä asiassa on surullisinta, että Matti et ole tukemassa meidän kaupunkimme jätehuoltoyrittäjien osaamista siten, että soisit heille yrittämisen mahdollisuuden laajemmassa mittakaavassa.

Matti

#4 Re: Re: Fuusio ja hankintarengas on erillisiä asioita

06.03.2014 13:37

#3: Ritva Sinervo - Re: Fuusio ja hankintarengas on erillisiä asioita
Hyvä Ritva. Hankintarenkaaseen kuuluu paljon suurempi alue, kuin Rouskis ja TSJ ja sinä tiedät sen oikein hyvin.
Salon sekajätteestä menee jo nyt joka kolmas pussukka polttoon ja se laitos on Ekokem Riihimäki, joka myös joudutiin kilpailuttamaan.
Hankintarengas hakee II vaiheessa 15-25 vuoden periodia, eli ei pelkästään 25-vuoden periodia. Nyt olevassa kilpailutuksessa on vielä avoinna, miten jätteet käsitellään ja kierrätysratkaisusta saa hyötyä kilpailutuksessa. Se miten sekajäte käsitellään kilpailutuksen tuloksena, on vielä avoinna.
En Ritva pidä sinua tyhmänä, mutta hiukan ehkä kannattaisi hakea lisää tietoa. Kun kaikki jätejakeet huomioidaan on kunnan vastuulle kuuluvan sekajätteen osuus 3% alueena vaikka koko Suomi. 
En missään vaiheessa ole kieltänyt puhumasta hyötyvoimalaitoksesta, koska onhan se mahdollinen tulos, kun kilpailutus on tehty, mutta hyötyvoimalaitoksen rakentamisen suunnitteleminen jäteyhtioiden toimesta on lopettetu, koska se ei ole taloudellisesti järkevää.
Kuten jo aikaisemmin kirjoitin. Vaikka kuinka haluaisimme, niin emme voi viedä jätejakeitamme minne haluamme, vaan se on kilpailutettava. Rouksis on kuntien omistama yhtiö ja sen on noudatettava hankinalakia. 
Jos fuusiota ei tehdä, niin jäämme omaksi yhtiöksi ja homma jatkuu, mutta haasteet kasvaa 2016 ja sen tuleviin kustannuksiin on hyvä varautua ajoissa, ja sen vuoksi mm. tuhkan käsittelylupaan haetaan päivitystä. 

http://www.lhj.fi/UserFiles/lhj/File/Tiedote_%20yhdyskuntajatteen%20hyotykayttohankinta.pdf

 

Ritva Sinervo

#5 Re: Re: Re: Fuusio ja hankintarengas on erillisiä asioita

06.03.2014 15:31

#4: Matti - Re: Re: Fuusio ja hankintarengas on erillisiä asioita

Niin Matti, minulle nämä asiat ovat kyllä selvää pässinlihaa. Nyt adressi on fuusiota vastustava, enkä löytänyt siitä sanaa hankintarengas. Ajattelin, että olenko muistisairas vai olenko vain kirjoittanut niin, että en ole harkinnut tekstin sisältöä.

Teen ensin TYKS:n keikan ja kun kotiudun, niin vastaan sinulle hankintarengas-asiaan. Toivottavasti olet siihen mennessä vastannut rehellisesti ja selkeästi kysymykseeni tuosta 3 %:sta. Minulla on siihen vastaus maanantaina, mutta odotan kommenttiasi ensin. Tuo esille 3% luvun yhtydessä tonnimäärät, niin asukkaatkin saavat selkeän vastauksen.

Tulkitsen tämän hankintarengas-asian Matti kohdaltasi niin, että kun otit sen tänne puheeksi, niin tiedät sen kuuluvan osaksi fuusiota.

Hyvää viikonloppua.

 

 

Sakari Turila

#6

06.03.2014 15:51

Juu vielä tämä 3% ei avautunut. Kysytään näinpäin että mitä jätteitä nämä 97% on, jos siihen sisältyy kaivostoiminnan jätteitä ja esim maatalouden jätteitä niin se ei liity mitenkään rouskiksen ja TJH:n fuusioon. Käsittääkseni fuusioon liittyy kotitalous jätteet , onko tämä se 3%?, Sehän tarkoittaa että 3% yhtäkuin 100% kotitalousjätteet, tais tonnit pompsahtaa? Se ei olekkaan enää vaan mitätön osa vaan todella suuri osa.
Sakari Turila

#7

07.03.2014 19:05

Selkis jo kuinka mitätön tuo 3% on. Matti Varajärvi jos et itse tiedä niin voit käydä katsomassa Salon kuntalais voorumilta % painon. Mitätön kun on ?!
Matti Varajärvi

#9 Ilkka Juvan tämän päivän SSS lehdessä olleeseen kirjoitukseen lyhyt kommentti.

14.03.2014 11:28

Muutama huomio:
- Edullisempia jätteenkäsittelyhintoja tulevaisuudessa ei ole luvattu, kuten Juva väittää. Fuusion avulla voisimme sen sijaan hillitä hintojen kasvua, joka on väistämättä edessä. Mitä enemmän jätettä käsitellään laitosmaisesti sitä kalliimpaa jätehuollosta tulee. Kunta/jätelaitos ostaa käsittelypalvelun jätteenkäsittelyä tekeviltä yrityksiltä. Kuntalaiset maksavat palvelun kiinteistökohtaisissa jätemaksuissa. Ympäristön kannalta lisääntyvä kierrätys on hyvä asia. Lainsäädäntökin edellyttää kierrätyksen lisäämistä. Asumisen jätehuollossa suurin kierrätys tapahtuu jo kodeissa, kun jätteen lajitellaan lajin mukaan ja viedään esim. hyötyjätepisteisiin.

- Fuusion myötä jätteenkäsittelyn painopiste ei siirry automaattisesti Turkuun. Meneillään on Lounaisen Suomen Hankintarenkaan kilpailutus, jossa jätelaitokset kilpailuttavat sekajätteen hyödyntämisen yhdessä. TSJ:n ja Rouskiksen lisäksi yhteishankintaa tekee neljä muuta jätelaitosta. Tarjouskilpailu ratkaisee tuloksen ja sen, missä alueen sekajätteet tulevaisuudessa hyödynnetään. Kun suurempi jätemäärä on yhdessä kerätty yhteen, odotetaan saatavan edullisempi hinta kuin niin, että jokainen kilpailuttaisi pienen määrän jätettä erikseen.

- TSJ:n ja Rouskiksen yhdyskuntajätteen porttimaksuissa on 2 euron ero/tonni. Rouskiksen sekalainen yhdyskuntajäte 165 €/tonni (+ alv 24 %). TSJ:n polttokelpoinen jäte 167,25 €/tonni (+ alv 24 %). TSJ:n kaatopaikkajätteen hintaa (219,50 €/tonni) ei voi käyttää vertailussa, koska TSJ:lle kaatopaikalle ei ole enää muutamaan vuoteen juurikaan otettu yhdyskuntajätettä; määrä enää noin 5 % jätteiden kokonaismäärästä.

- Jos fuusio tehtäisiin, miksi jätteenkäsittelyn tulovirrat kääntyisivät Turkuun? Fuusion myötä syntyy yhtiö, jonka omistavat tasavertaisesti sekä TSJ:n osakaskunnat että Rouskiksen osa

- Fuusion jälkeenkin Salossa on työpaikkoja. Korvenmäki säilyy toimipisteenä.

- Todella mielenkiintoinen lause ”Ja tuskinpa TSJ jatkossa säilyttäisi EDES nykyistä määrää työpaikkoja sivuyksikkö-Rouskiksessa.” Tähän asti Rouskiksessa on aina ollut aivan liikaa väkeä.

- Fuusioitunut uusi Lounais-Suomen Jätehuolto Oy on 18 kunnan yhteisesti omistama jäteyhtiö, jossa Salolla on suurin omistusosuus heti Turun jälkeen. Eiköhän vaikutusvaltaa jää edelleen.

Kunnallisen jäteyhtiön perustehtävä on tuottaa kuntalaisille lainsäädännön vaatimat jätehuoltopalvelut mahdollisimman edullisesti. Tähän fuusiolla pyritään.

Vieras

#10

14.03.2014 16:46

Jos suostumme kaikkiin ehdotuksiin mitkä liittyy asioiden siirtämiseen turkuun esim. synnytykset ja jätteet hetken päästä voi poistaa moottoritieltä salo kyltit. Suosi salolaista kukaan ei tule nostamaan meitä ahdingosta se on tehtävä itse. Pidetään edes jätteet ja jalostetaan niistä energiaa niin meillä on jotain mitä myydä muille.
Sakari Turila

#11 Kysymyksiä ja ihmettelyjä varajärvelle

14.03.2014 19:38

Ensimmäisenä Rouskis on aina puhunut edullisuudesta mutta on valinnut silti kalleimman vaihtoehdon kilpailutusteknisesti tai aiheettomilla valituksilla kilkaten Halvimmat/edullisimmat ja jätelain hengen mukaisimmat vaihtoehdot ulos kilpailusta "Lalittelu ja kierrätys" Heikkiläkin sanoi kerran salossa että laittelukoneita on tuolla keskieuroopassa ja lähimmät laitteet oli sillä hetkellä alle 2 km päässä ellei se keskieuroopan raja sitten hänelle osunut salossa sihen väliin. Mikä osa jätelaista pakottaa kunnan huostaanottamaan kaiken kotitalouksista tulevan jätteen, käsittääkseni jätehuolto on kunnan vastuulla ellei se muuten hoidu, onko salossa ollut tässä ongelmia ennen rouskiksen sekoiluja? Sitten teidän uudet termit eri jätteille saiskos niille suomennoksen suomeksi. Ihan ilman virkamieskieltä, tämän roskapussi nimihän kuulemma on nykyään jotain: syntypaikkalaiteltu yhdyskuntajäte ja tosiasiassahan se on täysin laittelematon roskapussi. Tämän roskapussin käsittely tulisi todellisessa elämässä halvemmaksi koneellisella laittelulla la kierrätyksellä kun massapoltolla, silläkin on kuulema joku uusi termi mutta mihin se p aska siitä muuttuu.
Fuusio: Normaalissa yritystoiminnassa kaksi tasavahvaa yritystä yhdistävät voimansa50%/50% ei ongelmaa mutta monta pientä ja yksi iso niin yksi iso vie rahat ja muut vikisevät. Mitkä olisivat omistus osuudet osakkaiden kesken?
Fuusio ei ole mikään takuu mihinkään edullisuuteen vaan kilpailu, tässä fuusiossa kilpailu loppuu totaalisesti kuntalaisiin nähden. Hankintarengas kilpailuttaa toki mutta etu jää hankintarenkaaseen ja hankintarengas hinnoittelee kilpailutuksesta riippumatta kuntalaiselle kun ei ole kilpailua vaan kartelli. Vai väitätkö ettei hankintarengas toimintoineen täytä kartellin kriteereitä?
Tämä yhdyskunta jäte , hinta hajonta aika suuri lisäksi käsittääkseni aiakkaat ei ole yrityksiä, alvi kikkailu ei ole laillista. Yritykselle hinta ilman ALV:tä , kuntalaiselle aina ALV hinnassa mukana ei poikkeuksia, käsittääkseni puhuit kuluttaja hinnoista kun yrityksistä tulevat jätteet ei ole yhdyskuntajätettä. Vieläkään en käsitä tuota edullisuutta kun jos tuo rouskikseen tuleva "p aska" käännettäisiin vaikka salon hyötykäyttöön laiteltavaksi niin vaaka maksu olisi noin puolet Rouskiksen EDULLISESTA msksusta ja kaatopaikalle ei menisi juuri mitään?
Jätteen käsittelyn tulovirrat: Tulovirta riippuu omistus osuudesta siten että voimakkain eli emoyhtiö vie muut vikisee, salossa fuusioemoyhtiölle on hyvä tilava kaatopaikka jonne voi sioittaa hankalimmat p askat joiden vaakamaksutkin menee emoyhtiölle, tosin TJH:n täytyy maksaa kaatopaikan hoitajan palkka, 1-2 henkeä. Ei tul rahaa mut p askaa tulee.
Fuusioitunut lounais suomi: 17:1 . Suurin vie muut vikisee vaikka mentäs oikeuteen. Ja oikeuteen meneminen on varmin konsti nitistää ja edelleen fuusioida pienet osakkaat ja edelleen tulee määräävämpi markkina asema.

Missähän kohtaa jätelakia tuo VAATIMUS järjestää jätepalvelut on jos jäteasiat järjestyy muute on. Onko jätelaissa suora vaatimus pysäyttää toimiva jätehuolto ja keskittää se kunnille. kertokaa se minulle itse en ole löytänyt. Missäkohtaa hankintarengas aikoo kilpailuttaa itsensä kilpailoita vastaan ettei synny kartellia. Minä itsekin olen yrittäjä ja kilpailutan paikat mistä hankin osat mistä teen tuotteet asiakkailleni mutta asiakkailleni en ole ainoa palvelun tarjoaja eli minut kilpailutetaan myös , Miten se olikaan tällä hankintarenkaalla, Se siitä EDULLISUUSS maininnasta, hankintarengas fuusioineen voi kuntalaiselta pyytää ihan mitä vaan kun vaihtoehtoja ei ole. Eikö ole KARTELLI VIELÄKÄÄN? Jollei ole niin HUH HU Ajatelkaa sitten munuaisillanne kun aivot ei pysty.
Sakari Turila

#12 3%

14.03.2014 21:07

PS. osuko 3% ja uppos vai miksi et kommenti?
Jortsu

#13 onko kyse promilleista vai prosenteista?

15.03.2014 06:37

Ilmeisesti promillet jyrää.
Ritva Sinervo

#14

15.03.2014 06:52

Monta kommenttia on tänne tullut viikon sairaslomani aikana, vaikka en sairaslomaa olisi tarvinnutkaan, en ole työssä. Sakari vastasi mun puolesta siitä 13 %:sta, hyviä asiaa puolustavia kommentteja myös muilta. Tänään oli artikkeli Salon Kaukolämmön hinnasta SSS:ssa. Tämä kertoo vain siitä, että kaukolämpöä tuotetaan liian pienessä mittakaavassa ja sitä joudutaan ostamaan kallilla hintaa Vapolta. Tulossa on toinen pieni voimalaitos, jos saadaan kaavaa muutettua. Tosiasia on kuitenkin se, että nyt meillä on tuhannen taalan paikka muodostaa yrittäjien kanssa energiaa tuottavia voimalaitoksia, mutta se edellyttää jätejakeidemme omaa käyttöä. Jostain kumman syystä Mannervesi ei ole selvittänyt edelleenkää muita vaihtoehtoja kuin vähän. Hänellä sentään on ollut vieraita paikallisista yrityksistä ja myös ulkokunnasta kertomassa, että vaihtoehtoja esim. lämmön tuottamiseen on muitakin kuin menettää se mahdollisuus. Myös kaupunginjohtajamme on istunut näissä palavereissa. Surullista on, että virkamiehetkään eivät ole valmiita ottamaan vastaan yrittäjien käden ojennnusta Salon hyvinvoinnin eduksi.
vieras 65

#15 kyllä kateissa ollaan

15.03.2014 07:12

Kukakohan yrittäjä tai kuntalainen olisi valmis sijottamaan 50-80 miljoonaa salon omaan hienoon mikäliee kattilaan ilman että on 100% varmuus polttoaineen saannista ts. Jos asioista jotain ymmärtää, pitäisi olla neuvottelemassa työstä hankitarengas kilpailussa salolaisella vaihtoehdolla. Ihan turha kitistä muuta.
Sakari Turila

#16

15.03.2014 18:03

Kyllä sielä oli salolaisiakin mukana mutta yltiöpäisiin vaatimuksiin ei ollut mahdollista suostua, Olisi tarvinnut pystyä aikanaan nokian kaltaisiin investoinnin kuoletusaikoihin ja se taas nostaa tarjottavan hinnan väkisin pilviin kun käsittelyyn tarjottavat määrät olivat joko lapsellisen pieniä tai hirvittävän suuria. Varmaan tarkasti harkittuja kilkatakseen paikalliset pois ja siksi EI fuusiolle niin on mahdollista tehdä asiat järkevästi eikä betonoida 25 vuotta. Kuka on se kun tietää että millainen jätelaki on suomessa silloin?

Sakari Turila

#17 Kotilaittelu

16.03.2014 20:11

Mitäs jos jokainen kotitalous laittelee jätteensä niin ettei jätepussiin jääkkään enää mitään poisvietävää, Ei jätteitä vaan kaikki kieätykseen la loput kompostiin, tietääkseni vielä sallittu,
Nouseko perusmaksu tuhansiin euroihin / vuosi jotta raskas organisaatio voi pitää marttakerhonsa koossa?
Sinertävä Roihu

#18 Kotilaittelu

17.03.2014 06:29

Jos kaikki lajittelisivat jätteensä kuten S.T. yllä esittää, kaatuisi kuljetusbisnes ja kuljetusten hintaa pitäisi nostaa. Perusmaksuun sillä ei merkitystä olisi, eihän sillä kateta kuin lakisääteisiä asioita.
Matti Varajärvi

#19 Ylivoimaisia

18.03.2014 17:23

Miksi ihmeessä Suomeen rakennetaan tälläkin hetkellä kolmea jätteen massapolttolaitosta, jos meillä on Salossa näin innovatiivista porukkaa. Vantaa käynnistyy jo Huhtikuussa, Tampereella muurattiin juuri peruskivi ja Varkaudessa kilpaulutus suoritetaan kohta.
Miksi nämä ei ole tarttunut teidän täysin ylivoimaiseen ajatukseen.

Jos tämä kaikki fuusion vastainen energia olisi käytetty vaikka Kiikalan lentokentän kehittämiseen, niin sekin kasvaisi muuta, kuin kasvillisuutta, mutta se on vissiin sivuseikka. Sinne olisi voinut houkutella vaikka vartiolentueen, kun he miettivät uutta paikka, mutta ketään ei sellainen kiinnostanut. Nyt sekin menee PK seudulle, vaikka Kiikala olisi ollut heille oivallinen paikka.
Ollaan nyt iloisia Ekokemin aijesopimuksesta ja lopetetaan turha asian pyörittely.
Turhalla pyörittelyllä saadaan vain harmia aikaiseksi. Ja eihän tänne tule kohta edes alihankinta asiakkaita. Saa laittaa kaikki kioskit kiinni.
Matti Varajärvi

#20 Miksi meitä ei ole kutsuttu tutustumaan laitteistoihin

18.03.2014 17:42

Ihmettelen vielä kovasti, että jos Salossa oleva laitteisto on hyvä, niin miksi esim. minua Rouskiksen hallituksen jäsenenä ei ole kutsuttu tutustumaan näihin.
Olisin tullut miellelläni käymään.
Ilolla olisin seurannut prosessia ja lopputuotteita.
Voisihan näistä kohtuuttoman hyvän maineisista/tehokkaista laitteista saada vaikka jutun T&T lehteen. Näkisivät kaikki muutkin insinöörit kehittämänne laitteiston.
Sakari Turila

#21 Varajärvelle mietittävää

18.03.2014 18:46

Taisit googlata minut mutta mitäs siitä.
Ensinnäkin mitä ylivoimaista on massapoltossa kysyn vaan, eikä sille kaavailla jopa läteveroa. Syy miksi ei innovatiivisuutta hyväksytä on kuntaliitossa ja kateudessa. Suomessa jätteiden koneellinen laittelu on lasten kengissä vaikka suomessa on ilmeisesti maailman kehittyneimpien laittelujärjestelmien tekiäkin,ZenRobotics, Ihmettelen myös että miksi suomessa ei haeta mallia euroopasta tai käsittäähän sen kun jätehuolto pakotetaan kuntayhtiöille vaikka ei laki sitä määrää ja jos lähtee kehittämään esin laittelua niin pitää asiasta myös ymmärtää muutakin kun kumpaansuuntaan mutteri kiristyy, siinä voi joutua jopa likaamaan kätensä kun joutuu jätteiden kanssa samaan tilaan joka ei ole kirjoituspöytä, henkilöstönkin pitää ymmärtää mitä missäkin tapahtuu ja miksi. Kehitys työ ei onnistu välttämättä budjetin mukaan eikä ainakaan kunnallisen päätöksenteko moodin mukaan, päätäksien teko aivan liian hidasta. se syy miksi ideoihin ei tartuta näkyy mahdollisesti salon osalta kulpyhuoneesi peilistä ja ehkä enemmän heikkilän kylpyhuoneen peilistä, lisänä vielä kateus" ei voi sallia jos se onnistuukin ja rikastuu". Lisäksi nykyinen jäte laki mahdollistaa kikkailun mutta kuinkahan kauan?

Tosiaan olen kiikalankenttää hallinnoivan kiiklasäätiön pj, sekä salonseudun ilmailukerhon hallituksessa. Kiikalan kentän taantumaa en ota kontolleni koska edeltäjäni muutosjohtaja koskinen oli pj ennen minua ja hänkään ei saanut salolta senttiäkään apuja salolta minkä ainoa lentokenttä kiikala on. Kiikalan lentokenttä tarvitsisi karkeasti puoli miljoonaa € niin saataisiin kenttä siihen vaiheeseen että kentän olisi mahdollista kehittyä itse itsenäisesti, kentästä saataisiin kiinnostava ja käyttäjämäärää lisättyä, Ensi kesästä tulee mielenkiintoinen kun yritämme lisätä toimintaa, sielä on paljon toimintaa. Kenttää pystyisi kehittämään enemmänkin mutta vaatisi taloudellisia sitoumuksia ja riskejä liikaa, vai oletko itse valmis takaamaan henkilökohtaisesti rouskiksen lainat, minä en ainakaan ole valmis takaamaan henkilökohtaisesti kiikalan kentän kehityslainoja, saisin varmasti kentän nousuun mutta en mitään korkoa sioitukselleni, riskinä vielä salon ympäristöviranomaisten tietämättömyys lentotoiminnasta, uhkana koko kentän sulkeminen.

En iloitse missäänvaiheessa ekokemin aiesopimuksesta koska salossa on jo laitteisto jolla koko salonseudun ja rouskis kuntien jätteet voitaisiin laitella ja kierrättää, jätelakikin haluaa tätä enemmän kuin massapolttoa. Hyötykäytön porttimaksukin on alle puolet rouskiksen maksusta.
Tämä pyörittely ei missäänvaiheessa ole turhaa vaan täysin tarpeellista, se joka täältä jopa alihankintayritykset voi karkottaa on enemmän rouskiksen ansiota , millaisen kuvan rouskiksen kiukuttelu aiheettomien korvausvaatimuksien tekiänä antaa kunnan suhtautumisesta yrittäjiin.
Rouskishan on käynyt periaatteessa läpi kaikki konstit nostaa kovauskanne yksityistä jätteenlaitteliaa vastaan ja todettiin aihettomaksi jopa pitkän poliisitutkinnan jälkeen. toki yksi epätoivoinen juttu on vielä jäljellä enkä usko että rouskis siihen turvautuu meinaan kantelu oikeusasiamiehelle.
Fuusion hyväksyntä ja hankintarenkaan ikeen alle joutuminen mahdollistaa kuntasektorille ainoastaan rajattoman maksuautomaatin alueella asuville kuntalaisille ja se jos joku on omiaan karkottamaan asukkaita ja sitä kautta yrityksiä. Sitten on pakko panna kioskit kiinni jopa rouskiksen haarakonttori ja sadanmiljoonan investointi mutta rouskis on saanut aikaiseksi mahtavan maamerkin jo penkan muodossa, joko on salon korkein kohta?
Sakari Turila

#22 Kohta 20

18.03.2014 18:55

Olette saaneet kutsuja mutta olette kyllä käyttäytyneet kun "si.a"
Näitä kutsuja on yritetty esittää tj:n välityksellä, jäteasiamiehen välityksellä ja suorina sähköposteina.
Mutta kun se tutustuminen edellyttää jätteen kanssa menemistä samaan tilaan.

Ota yhteyttä Esa Brandiin jos aidosti haluat tutustua toimintaan, minua on turha syyllistää väliinpitämättömyydestänne.
Sakari Turila

#23 Vielä kiikalan kentästä

18.03.2014 19:31

Unohdin tossa ihan että viime kesällä paikattiin talkoilla kiikalan kentän asvaltteja ettei ihan hajoa käsiin kun kunta ei lotkauta korvaansa, olin oikeen itsekin mukana useana päivänä, pikeä kului noin 10 tonnia josta säätiö on vähien varojen vuoksi vasta maksanut noin 1500 kiloa, loput on ARI HEINISEN JA ALLEKIRJOITTANEEN piikissä vielä toivoen että joskus saamme rahamme pois. Jollei tämä ole sitoutumista tehtävään niin mikä sitten on.
Jos tuosta turhasta yltiöpäisestä polttolaitoksesta liikenisi vaikka alle prosentti kiikalan kehittämiseen niin sinnekin olisi mahdollista saada yritystoimintaa. kentän siainti eteläsuomessa on oivallinen mutta on vissiin väärässä kunnassa, parin kilometrin päässä on tosin somero.
Matti Varajärvi

#24 Kiikalan sivuraide :-)

18.03.2014 20:03

Arvostan toimianne Kiikalassa.
Nähdään säätiön kokouksessa :-)

En ole saanut kutsua koskaan perille Salon kierrätys asioissa. Kutsun voi lähettää vaikka ositteeseen: matti.varajarvi (at) salo.fi

Olen kyllä käynyt tutustumassa aika monessa laitoksessa. Alla linkit, joissa olen käynyt:
www.lahtienergia.fi/lahti-energia/energian-tuotanto/kymijaervi-ii-voimalaitos
www.vantaanenergia.fi/fi/TietoaKonsernista/jatevoimalahanke/Sivut/default.aspx
www.riikinvoima.fi/ekovoimalaitos/fi/
www.kuusakoski.fi/Yhteystiedot/LAHTI
www.kotkanenergia.fi/hyotyvoimalaitos
www.westenergy.fi/
www.finnsementti.fi/sementti/ymparistovaikutukset
www.lhj.fi/yhtio/kasittely/energiahyodyntaminen/
www.hsy.fi/jatehuolto/jatteiden_vastaanottopalvelut/jatteenkasittelykeskus/Sivut/default.aspx
www.envor.fi/
www.ekokem.fi/fi/palvelut/esimerkkeja-toiminnastamme/jatteenpoltolla-paastosaastoja
www.biovakka.fi/
Muutama laitos on voinut unohtua.
Sakari Turila

#25 Sivuraide

18.03.2014 20:55

Olet tervetullut tutustumaan myös pienyrityksen nimeltä Westem Oy toimintaan
Lisäksi olisi suotavaa tutustua kiikalan kentän toimintaan