Vanha adressi (2008 )

Pia Parkkonen
Adressin tekijä

/ #18 Nuorisolautakunta päättää 2.10.2008 Harjun tulevaisuudesta

01.10.2008 22:13

Nuorisolautakunta päättää Harjun nuorisotalon kohtalosta torstaina 2.10. 2008. Tiedotan päätöksestä välittömästi kokouksen jälkeen tällä alueelle.

Alla oleva viesti on lähetetty tänään kaikille nuorisolautakunnan varsinaisille- ja varajäsenille.

***

Arvoisat nuorisolautakunnan jäsenet,

Olette tekemässä merkittäviä päätöksiä Helsingin kaupungin tulevien vuosien nuorisotyöstä ja nuorisotalojen verkosta. Julkisuudesta saadun tiedon mukaan mm. Harjun nuorisotalo olisi lakkautettavien nuorisotalojen listalla. Tietoa ei ole saatu kuitenkaan siitä, miten musiikkinuorisotyötä olisi tarkoitus jatkaa ja missä, jos Harju lopetetaan. Myöskään mitään sisältö-eikä kustannusperusteisia tarkempia selvityksiä Sörnäisten toimintakeskuksen vaikutuksista lähinuorisotalojen toimintoihin ole esitetty, mikä on hämmentävää.

Harjun nuorisotalo on jo vuosia tehnyt arvokasta nuorisotyötä, edistänyt musiikkikulttuuria, sekä toiminut nuorison kohtauspaikkana, jonne kynnys mennä on ollut matala myös erityisnuorilla, jotka tarvitsevat vakaat, pienet ja turvalliset puitteet harrastustoiminnassaan, joita suuremmat keskukset eivät voi tarjota jo yksinään suurempien nuorisovirtojen johdosta.

Kansalaiset ovat reagoineet Harjun lopettamisuhkaan huolestuneena ja tästä syystä 11.9.2008 on perustettu adressi nimellä
HARJUN NUORISOTALOA EI SAA LAKKAUTTAA http://www.adressit.com/harjunnuorisotaloaeisaalakkauttaa.

Allekirjoittajia on 1.10.2008 klo 16.22 1517 kpl. Allekirjoitusten määrä lisääntyy suurella vauhdilla. Adressin yhteydessä on myös keskustelualue, johon kannattaa tutustua.

Lisäksi Facebookkiin on perustettu saman niminen päivittäin kasvava ryhmä http://www.new.facebook.com/group.php?gid=27105188735, jossa on jäseniä nyt 1372. Ryhmässä on uutis-ja keskustelualue, sekä ryhmäpostitusmahdollisuus. Myös siihen kannattaa tutustua.

Harjun tilanteen johdosta on kasvanut yleinen suuri huoli koko nuorisotyön tulevaisuudesta ja taloudellisten resurssien pienuudesta, joten 5.11.2008 klo 17-19.00 järjestetään Senaatintorilla mielenilmaisutilaisuus, jossa järjestäjinä mukana on kansalaisjärjestöjä ym. tahoja. Mielenilmaisussa vaaditaan lisää rahaa nuorisotoimeen.

Facebookin tilaisuuden tapahtumakutsussa http://www.new.facebook.com/event.php?eid=27984793109 on vastausmahdollisuus ja tällä hetkellä on tilaisuuteen ilmoittautunut varmasti 281 ihmistä, "ehkä" osallistujia on 521. Vastausta odottavien ryhmä on 1004 henkilö.

Ilmoittautumismäärä kasvaa myös vauhdilla päivittäin. Facebookin ulkopuolella, muualla järjestöissä ym. asiasta leviää tieto kulovalkean tavoin, joten odotettavissa on merkittävä mielenilmaisutilaisuus.

Huoli pienten ja paikallisten nuorisotalojen lopettamisista on siis suuri. Kauhajoen ampumistapaus on nostanut keskusteluun yhteisöllisyyden, joka on hukkumassa netin kasvottomiin verkostoihin. Nuorisotalojen toiminta on juuri sitä ennalta ehkäisevää toimintaa nuorten hyvinvoinnin puolesta, jota nyt on hallitusvallankin puolelta perään kuulutettu.

Toivomme, että nuorisolautakunta harkitsee ja päätyy parhaaseen mahdolliseen päätöksen nuorten eduksi nyt ja tulevina vuosina.


Lisätietoja
Pia Parkkonen
pia.parkkonen@welho.com
040 848 6062