Ei kivilouhimon laajentamishankkeelle Inkoossa!

TTIP myös kumoon!

/ #17

28.05.2014 16:35

Kun yritys on ulkomaalaisomistuksessa ja tähänkin saakka louhintatuotteet viety Viroon, ei ympäristön tuhoamista voi perustella yhtään millään. Suomenlahden rannoilla harvinainen luontotyyppi ei kaipaa enää yhtään lisää teollisuutta, vaan virkistyskäyttöä ja luonnonsuojelua sopivasti yhdistettynä eri muodoissaan. Louhimot on myös vietävä kauemmas asutuksesta, vaikka kuljetuskustannukset kasvaisivatkin.

Perustuslain pitäisi turvata asukkaita, mutta on nähty eri louhimohankkeissa, että näin ei ole asia. Konsulttiyritykset ja louhimoyrittäjät kieroilevat sen verran pahasti ympäristö-. melu-. tärinä- ym. selvityksissään. Niiden edustajat ovat mukana erilaisissa työryhmissä ja toimikunnissa "asiantuntijoina" (tutkijoiden ja todellisten asiantuntijoiden sijaan) poistamassa louhimotoimintaa haittaavia rajoituksia toimittamalla sinne itse valikoiden tekemiään mittaustuloksia päätösten pohjaksi.

Suomen täytyy pitää huolta ainutlaatuisesta luonnostaan. Siitä Suomi tunnetaan, ja niin pitää olla jatkossakin. Suomesta ei saa tehdä suuryritysten raaka-ainevarastoa! Sellaisen maineen vaikutukset esim. matkailuun olisivat niin suuret, ettei muutama suomalainen työpaikka louhimoilla merkitse sen ja louhimoiden aiheuttamien ympäristötuhojen ja menetetyn asumisterveyden rinnalla yhtään mitään.

Tekeillä oleva TTIP-sopimus muuten antaisi juuri tällaisille hankkeille mahdollisuuden kävellä entistä röyhkeämmin asukkaiden ja suomalaisen lainsäädännön yli.