EU:n aikeet Suomen kuluttajansuojan romuttamiseksi estettävä

Tomi Piispanen
Halikko

/ #10 Direktiiviehdotus ei voi mennä läpi

31.10.2008 00:31

http://fi.wikipedia.org/wiki/Meglena_Kuneva

"Kuluttajakomissaari Meglena Kuneva on nyt esittänyt lainsäädännön maksimiharmonisatiota"

Magelena sattuu olemaan bulgarialainen.

Bulgariassa korruptio on suurinta. Jos tuollainen ehdotus menee EU:ssa läpi, se romahduttaa koko EU:n mahdollisten korruptio epäilyjen takija. Historia toistaa itseään, korruptioonhan Rooman valtakuntakin kaatui.


Tämä kestävän kehityksen vastainen direktiivi voisi hyvinkin olla lopullinen niitti ilmaston muutokseen. Vaikka koneet saataisiin 100% kierrätettäviksi, kierrätyksen vaatima energia(kuljetukset, tuotanto yms) olisi suurta ja ei mitenkään perusteltua. Myyjä voisi yrittää perustella(kuten esim Floppi mainos "tee ympäristö teko, osta uusi auto") ympäristöteoksi vanhan koneen vaihtamista uuteen koska se kuluttaa vähemmän energiaa. Hieman järkeä käyttäen ympäristö kuormittuu enemmän tehtaiden tuotantokapasiteetin noususta kuin vanhan/uuden laitteen kulutuserosta.
Eri asia on, jos tekniikka kehittyy huomattavasti, mitä ei ole tapahtunut 5-10v aikajaksoja tarkistellessa. Vert. 10 vuotias jääkaappi / uusi jääkaappi, ero ? Ehkä jo 20v ikään päässyt jääkaapin vaihto olisi oikea ympäristöteko? Tosin en vaihtaisi koska 20v kaappi kestäisi kuitenkin pidempään kuin uusi kaappi:)


#8

Käsittääkseni CE merkintää voi käyttää kuka tahansa valmistaja. Se on ainoastaan "tarra" jossa valmistaja takaa tuotteen läpäisevän testit. Kukaan ei valvo käyttöä, ainoastaan pistokokeita tehdään. =CE merkinnällä ei kuluttajan kannalta ole mitään virkaa ikinä ollutkaan?! No, joku tietää paremmin?

Kommentoi adressia
Facebook
Tulisiko lakko-oikeutta rajoittaa?