Hakaniemen puolesta - toriparkkia vastaan

Henrik Nyholm

/ #4 Elävoitetään torielämää

21.08.2011 22:32

Nimimerkki PunaVihreä Hakaniemestä: Kauppaketju tulisi siis näiden jo olemassa olevien markettien lisäksi. Hakaniemen pienyrittäjät/ Kauppahallin pienyrittäjät ovat antaneet vastalauseensa hankkeeseen.

"Autot maan alle" - Ei tässä olla investoijien puolelta tekemässä palveluksia vaan toivotaan lisääntynyttä autoilua alueelle. Hakaniemen pysäköintipolitiikka ei ole millään lailla kytköksissä tähän hankkeeseen ja aikaisemmat alueelle luodut maanalaiset parkkipaikat eivät ole saaneet "maan päällä parkissa olevia autoja maan alle".

Mitä tulee "muumiointi"-väitteeseen: Tämä hanke on muumioinut Hakaniemen kehittämisen tyystin, toriparkkia on suunniteltu kohta kaksikymmentä vuotta ja sen edestä on unohdettu kaikki muu alueen elävoittäminen ja kehittäminen.

Hakaniemen tori ei todellakaan ole parhaassa mahdollisessa tilassa. Vaadimmekin (siksi adressi!) alueen kehittämistä ja muutosta nykyiseen tilanteeseen. Muutosta joka ei tarkoita torin toiminnan lakkauttamista vuosien rakennustyön takia ja turhien rakennelmien luomista (Hakaniemen vahvuus on julkinen liikenne ja sen hyödyntäminen). Tahdomme paremman torin ja vielä viriilimpää torielämää! Penkkejä, istutuksia, pyöräparkkeja ja kulttuurilavoja!

Toriparkit ovat vuosisadan turhakkeet. Niiden tilalle tarvitsisimme lisää pysäköintimahdollisuuksia keskustan ulkopuolelle ja liityntäpysäköintiä esimerkiksi metroasemien yhteyteen. Kaupunkiin ei tarvita yhtäkään autoilulle suunniteltua hökötystä lisää, varsinkaan jos se on vaivalloinen rakennuttaa ja muuttaa toimintaa vahvasti.

Kiitos adressin allekirjoittaneille.