Aseiden totaalikiellon vastustaminen

Esa Korhonen
Kuhmo

/ #56 Ruutikaasut...

19.11.2008 12:59

Ruutikaasut ovat muuten yllättävän tujua kamaa ihmisen aivoille.

Keväällä Vuosangassa laajuudeltaan 34h kestäneen kurssin jälkeen ruutikrapula kesti kolme päivää. Radalla ammuttaessa pyrin aina välttämään yli sadan laukauksen sessioita, koska jo noin 150 laukausta aiheuttaa melkoisen jysärin. Tämä voi tietysti olla tapauskohtaista.Tuolla ylempänä joku puhui .22LR aseen sopivasta piipun mitasta. Nyt on tullut markkinoille erittäin uskottava "plinkkeripistooli" Ruger Charger, joka hakkaa pulttilukkokivääreitä tarkkuutensa suhteen. Aseen piipun mitta on 10" ja se on kuvien mukaan erittäin hankalasti kätkettävä ajatellen vahingontekoja.
Suomessa nyt vaan onkin sitten semmoinen tilanne, ettei kyseiselle aseelle löydy oikein mitään järkevää ostoluvanmyöntöperustetta. Ase on tarkoitettu ammuttavaksi pöytätuelta bipodin varassa erinäisiin metallimaaleihin kuten esimerkiksi kaljatölkit.
Moni aseharrastaja olisi varmaan kiinnostunut kyseisestä aseesta enemmän kuin paljon, mutta virkistysammunta ei kelpaa perusteeksi lupahakemuksessa.

Mielestäni AYO meni metsään jo siinä vaiheessa kun .22LR kaliiberisten aseiden virkistyskäyttöön puututtiin. Toinen ääripää on .50BMG kiväärien sorsinta.

Kommentoi adressia