Vuolijoen koulun säilyminen

juha huotari
kajaani

/ #4 Molempien koulujen puolesta!!!

21.11.2008 21:38

Lähtölaskenta alkoi jo terveyspalveluiden heikentämisellä. Nytkö jatketaan koulujen lakkauttamisella? Mukana menee ikävä kyllä muutakin kuin perusopetus!

Kylä/lähikoulun lakkauttaminen merkitsee myös pitemmällä aikajaksolla tarkasteltuna sitä, että lapsemme eivät ehkä palaakaan takaisin kotiseudulle. Monelle lapsiperheelle tärkeimpiä asuinpaikan valinnan kriteereitä ovat koulujen, päivähoidon ja terveyspalvelujen läheinen sijainti.

Järkyttävää tässä lähikoulujen lakkauttamisessa on se, että jopa pienet lapset joutuvat tulevaisuudessa viettämään suurimman osan vapaa-ajastaan tien päällä. Miten käy koulumenestyksen? Riittääkö uni? Onko aikaa enää harrastaa?

Monelle koululaiselle harrastaminenkin merkitsee jo useiden kilometrien matkaa takaisin kirkonkylälle. Miten tulevaisuudessa?

Nyt. Tällä hetkellä lapsemme pakotetaan pitkään koulumatkaan. Jo yläkouluikäiseltä kysytään jaksamista, entäs kun kysymyksessä on kuusi vuotias eskarilainen? Moniko aikuinen vapaaehtoisesti suostuisi moiseen kohteluun?

Enpä usko, että meidän kannattaa suunnitella tulevaisuutta, sillä mielellä, että lapsemme palaavat takaisin ja pistävät omat lapsensa samaan liemeen!