100 000 vastaan Itä-Suomen hovioikeus

Maarit Tevanlinna-Alvarez
Pretoria RSA

/ #10 Seppo Saarelalle

22.11.2008 15:25

Uutisoinnin otan uutisina tapahtuneesta ja pidan niiden reportointia todenmukaisena synopsina siita, mika tapahtumien kulku on ollut oli sitten kysymys IS:ta, HS:sta tai HBL:sta. Naissa kaikissa muuten oli samansisaltoinen uutisointi tuosta 18.11. raportoidusta. En nae, etta tassa oli mitaan journalistisesti savyttynytta.

Seka laieissa etta oikeusistuimien ja tuomareiden lainsoveltamisessa on vikaa:
laki Suomessa seksuaalirikoksesta saataa ymmartaakseni 10 vuoden maksimirangaistuksen. Rangaistukset ovat seka ehdollisia ja ehdottomia, ja vahin vankilatuomio 2 vuotta. Ymmartaakseni suuri osa raiskaajista paasee perati vain noin kahden vuoden ehdollisella tuomiolla! )Vertailun vuoksi Etela-Afrikassa(myos ensi kertalaisena) saa ensikertalainen raiskaaja kakun, joka on MINIMISSAAN 10-25 v. Useaan kertaan raiskanneet saavat elinkautisen.)
ISHO on toki siis kuten sanoin vain symptoomi, mutta tata casea voidaan mielestani kayttaa tamankaltaisen adressin syyna.
Kaikki tamahan viestii vain siita, milla tavoin ytheiskuntamme suhtautuu naisiin, tyttoihin ja heidan ihmisyyteensa; samoin tama 'lepsu' oikeudenjako ja lain sallivuus on vastakarvaan meita kaikkia, ja oikeuskasitystamme vastaan Siitahan olemme samaa mielta.