Adressi Koulukiusaamista Vastaan

susanne viinamäki
Adressin tekijä

/ #90 Nainen tuomittiin syylliseksi 13-vuotiaan tytön nettikiusaamisesta joka johti tytön itsemurhaan!

27.11.2008 10:49

49-vuotias nainen (Lori Drew) todettiin keskiviikkona syylliseksi nettikiusaamiseen, joka johti 13-vuotiaan tytön itsemurhaan.

Kyseessä on ennakkotapaus USA:ssa.

Missourilainen Lori Drew tuomittiin keskiviikkona oikeudessa Los Angelesissa kolmeen rikkeeseen tietomurrosta esiinnyttyään keksityillä henkilötiedoilla MySpace-sivustolla.

Syyttäjät vaativat Drewille kolmen vuoden vankeustuomiota ja 300 000 dollarin korvauksia.

Syyttäjän mukaan Drew, tämän tytär sekä yksi avustaja loivat yhdessä kuvitteellisen, 16-vuotiaan hahmon, jonka he nimesivät Josh Ewansiksi. Valeroolin kautta he kiusasivat ja uhkailivat 13-vuotiasta Megan Meieriä MySpace-yhteisössä. Kiusanteon ja nöyryytysten seurauksena tyttö surmasi itsenä vuonna 2006. Ennen tekoaan hän oli saanut itsemurhaan kehottavan viestin "Joshilta".

Lori Drewn ei näyttänyt tunteitaan oikeuden luettua syytteet.

Oikeuden mukaan Drew kohdisti kiusaamisensa Meieriin tietäen tämän olevan erittäin herkkä.

- Syytetty tiesi Megan Meierin olleen masentunut ja altis itsemurhalle. Silti Drew jatkoi kiusaamista ja nöyryyttämistä, syyttäjä Thomas O'Brien sanoi oikeudessa.

- Lori Drew oli kiusaamisringin ainoa aikuinen, hän tiesi toimintansa laittomaksi ja olisi voinut halutessaan lopettaa sen milloin tahansa, syyttäjä lisäsi.

Puolustuksen mukaan Drew ei ole vastuussa Josh-nimellä lähetetystä itsemurhaan johtaneesta viestistä, jossa "Josh" kirjoitti Meirille maailman olevan parempi paikka ilman tätä.

Oikeus pui tapausta tapahtumapaikka Missourin sijaan Los Angelesissa sillä MySpacen omistaja Fox Interactive sijaitseen Beverly Hillsissä.

AFP-REUTERS
26.11.2008 IL

-----------------------------------------------------------------------------

Tämä kyseinen äiti ei ikävä kyllä anna omalle tyttärelleen esimerkillisen aikuisen vanhemman kuvaa vaan opettaa tyttöäänkin sairaaseen kostamiseen, katkeruuteen sekä väkivallantekoihin. Pistää miettimään onko tällaisia tapauksia enemmänkin mutta niistä ei jälleen kerran vain puhuta tai kenties niitä ei saada koskaan selville tai edes vaivauduta tutkimaan??