Kähärin alakoulu säilytettävä

Äiti

/ #14 Megapäiväkotiko Kähäriin suunnitelmissa?

26.08.2014 17:05

Valtuuston kokouksen perusteella alkaa käydä ilmi, että koulu ehkä säilyisi Kähärissä "pienimmille koululaisille", jollapa ei tarkoitetakaan enää alakouluikäisiä vaan vain 1.,2. luokkalaisia! Liekö aikomus tuoda isompien oppilaiden tilalle päiväkoti-ikäisiä, ehkä eskarilaisia laajemmalta alueelta? 

3.-6. luokkalaiset, jotka jo kulkisivat itse turvallisesti Kähärin koululle, saatettaisiin aivan liian pieninä alttiiksi liikenteen vaaroille  kauas kotoa, tai sitten vanhemmat olisivat töittensä kanssa lirissä joutuessaan kuskailemaan lapsia kouluun kauas kotoa.  Liikenne ja maailma on nyt eri kuin mitä se oli 70-80-luvuilla!

Mitä mahtavat vanhempien työnanatajat tuumia uusista työaikapyynnöistä tai vaihtoehtoisesti lyhennetyistä työajoista eli kaupunkin pienenevästä verokertymästä näitten lasten vanhempien kohdalla?

Kähärin koulun sumppualue, jossa kapealla  Pietari Valdinkadulla  on vieläpä bussilinjat 61 ja palvelulinja , ruuhkautuisi täysin, kun eskari-ja päiväkotilapsia, joka ainutta tuotaisiin autokyydeillä koululle. Pihaan ajohan on täysi umpikuja, kun Kähärlän kujaa pitkin koulua saa lähestyä vain yhdestä suunnasta ilman läpiajoa, eikä kujalla onnistu edes autojen kohtaaminen, jos siinä on yksikin auto parkissa.

Olen ehdottomasti sitä mieltä, että suunnitelluilla muutoksilla aiheutetaan vain täysi kaaos ja kärsimys  aivan jokaiselle osapuolelle!