Suomen HALLITUKSEN pyydettävä anteeksi Israelilta!

Mielipidekirjoitus Keskisuomalaiseen 9.9.2014.

/ #4614 Faktoja Lähi-idästä!

04.10.2014 07:58

Faktoja Lähi-idästä!

Israel on kansainvälisesti tunnustettu YK:n jäsenvaltio, jolla on täysi oikeus olemassaoloonsa siinä missä muillakin itsenäisillä valtioilla. Israel on Lähi-idän ainoa demokraattinen oikeusvaltio, länsimainen hyvinvointivaltio, jossa kaikilla kansalaisilla myös arabeilla on samat oikeudet kuin juutalaisilla. Israelilla on oikeus ja laillinen velvollisuus puolustaa väestöään sekä alueellista koskemattomuuttaan. Kun tämä kansainvälinen oikeus on suotu myös muille maille, niin miksi ei myös Israelille?
Gazaa hallinnoiva Hamas on länsimaissa julistettu terroristijärjestöksi, joka 2006 voitti paikallisvaalit mutta ajoi kilpailijansa palestiinalaisten pääliikkeen Fatahin väkivalloin pois.
Hamasilla ei ole ollut mitään syytä hyökätä Israelia vastaan, sillä Israel veti joukkonsa ja siviilinsä pois Gazasta 2005. Hamasin peruskirjan mukaan Israel on tuhottava ja kaikki juutalaiset tapettava. Tämän takia Hamas on jatkanut hyökkäilyjään ja Israel on vastannut kiristämällä valvontaa maa- ja merirajoilla. Hamas hankki aseita salakuljetusteitse tunnelien kautta sekä meritse. Israel supisti gazalaisten kalastajien kalastusrajoja ja sulki rajan työvoimalta, kun terroristit iskivät Israelin siviilikohteisiin; tämä lisäsi kurjuutta rajan puolin ja toisin.
Tapahtumilla on syynsä ja seurauksensa. Kansainvälinen lehdistö otti käyttöönsä kuvauksen ”maailman suurin avovankila”. Tämän aiheutti Hamas itselleen omilla toimillaan.
Israel on koko ajan toimittanut Gazaan tarvikkeita ja sähköä, mistä Hamas ei ole suostunut maksamaan vaan kaikki on mennyt Israelin veronmaksajien ”piikkiin”. Hamas kuuluu samaan terrorismiperheeseen kuten ISIS, Boko Haram, Hizbollah, jne, jotka terrorisoivat alueen maltillisia muslimivaltioita tavoitteena Islamilaisen kalifaatin perustaminen. Tämä jihadistien (pyhän sodan soturit) radikaali-islamilainen rintama on ottanut vihollisekseen myös länsimaat, Euroopan ja Yhdysvallat ja uhannut tappaa kaikki ”vierasuskoiset”.
Näköjään ulkopuolisella maailmalla ja erityisesti medialla on vaikeata sulattaa sitä, että pieni Israel on kyennyt voittamaan kaikki käymänsä sodat. Israel-kriittisyys on vain kasvanut ja sitä ruokkii erityisesti puolensa valinnut lehdistö. Monilla, myös lehdistöllä, on puutteelliset taustatiedot, joiden varassa uutisointi sitten on. Suomessa on kahden totuuden uutisointia (HS ja YLE), mistä vastuullisuus on lähes kateissa. Uutisia seuraavat ovat joutuneen asenne- ja mielipidemuokkauksen kohteiksi. Media tukee, levittää ja toistaa Israeliin kohdistuneita boikottikampanjoita.
Israel on tuonut huomattavan paljon myönteistä ihmiskunnalle ja nykyelämään (mm hyvinvointiteknologiaa, lääketieteen, turvallisuuden ja viestinnän saavutuksia), minkä lisäksi Israel on korkean kulttuurin valtio. Viime vuosina israelilaiset ovat saaneet useita Nobel-palkintoja. Miksi media välttää käsittelemästä näitä myönteisiä asioita? Huom: Israel on paljon muutakin kuin verta tihkuvia otsikoita!
Israelilaiset ovat vuodesta 1948 lähtien käyneet itsenäisyyssotaa. Israel etsii ja kaipaa turvallisuutta ja naapuriensa tunnustusta. Palestiinan jakopäätöksessä 1947 YK antoi juutalaisille oman valtion; myös alueen arabeille (nyk. palestiinalaisille) se oli tarjolla mutta arabijohtajat torjuivat ehdotuksen pyrkimyksenä ”ajaa juutalaiset mereen”. Palestiinalaisten kohtalo on ollut arabijohtajien eikä Israelin käsissä. Ennen kuuden päivän sotaa 1967 palestiinalaisia ei tunnettu kansana edes arabimaailmassa, vasta Jordanjoen länsirannan ja Gazan joutuminen Israelille muutti alueiden asukkaat itsenäisyyttä etsiväksi kansaksi. Arabimaailma (erityisesti Jordania ja Egypti) ei missään vaiheessa ollut aikeissa suoda heille itsenäisyyttä. Heillä on mahdollisuus saada se nyt Israelilta. Ratkaisu voisi löytyä siinä, että ensin arabimaailma tunnustaa Israelin olemassaolon, minkä jälkeen Israelilta voisi odottaa joutavuutta palestiinalaiskysymyksessä.
Mutta palestiinalaiset ovat Israelille pieni ”päänsärky” verrattuna Iranin muodostamaan ydinaseuhkaan. Iran uhkaa Israelin olemassaoloa, eikä Israel jää odottamaan vaan sen odotetaan iskevän ennakkotorjuvasti, kuten joskus aiemmin. Siis, myös Iranin suhteen Israelilla on oikeus puolustautua, myös ennaltaehkäisevästi.
Monet, minä mukaan lukien, toivomme medialta muutosta uutisointiin Israelista ja Lähi-idästä tosiasioiden perustalta.

Juhani Starczewski, Israelin Ystävä, Jyväskylä

  Mielipidekirjoitus Keskisuomalaiseen 9.9.2014.
  Keskisuomalainen ilmoitti, ettei se julkaise sitä.

Kommentoi adressia




Maksullinen mainonta

Mainostamme tätä adressia 3000 ihmiselle.

Lisätietoja…