Länsimetron jatkohanke - Sammalvuoren tuhoaminen estettävä

asiantuntija

/ #8 Re: Asiaton kommentin poisto

23.10.2014 11:11

#2: asiantuntija - Asiaton kommentin poisto 

 

Koska adressin ”Sammalvuoren tuhoaminen estettävä” -taustahenkilö on poistanut kommenttini ”asiattomana ja paikkansa pitämättömänä” vain siksi, että se ei tukenut hänen mielipiteitään ja koska se asetti adressin tekstin esittämät mielipiteet tosiasioiden perusteella kyseenalaisiksi, niin asetan tässä mielipiteeni uudelleen esille. Kaikilla on oikeus tasapuolisesti oikeisiin ja paikkansa pitäviin tietoihin.

 

1. Sammalvuoren aluetta ei olla tuhoamassa millään mittapuulla mitattuna. Länsimetron jatkeen tarvitsema varikkotunnelialue tulee sijaitsemaan 40-50 metriä maan pinnan alapuolella tukevasti peruskalliossa eikä sitä näy eikä kuulu sieltä maan pinnalle. Sen vaatima ajoyhteys sekä vähäiset maanpäälliset rakennelmat ilmastoinnin, savunpoiston ja henkilökunnan palvelua varten eivät millään lailla estä tai haittaa alueen nykyistä käyttöä vastaisuudessakaan. Käytön aikainen huoltoliikenne on lähinnä satunnaista eikä suinkaan vilkasta kuten adressin tekstissä yritetään väittää.

 

2. Rakentaminen ei aiheuta adressin tekstissä mainittua sietämätöntä haittaa kenellekään. Tilanne tulee olemaan aivan sama kuin nykyistä Länsimetroa rakennettaessa kun louheen kuljetuksia ei edes kyetty erottamaan muusta ajoneuvoliikenteestä alueen liikenneväylillä. ”Kymmenien tuhansien kuormien kuorma-autoralli” on vain adressin laatijan keksimä kauhukuva.

 

3. Hankkeelle on haettu ja saatu ELY-keskuksen melupäätökset ja työt luonnollisesti suoritetaan näitä viranomaispäätöksiä noudattaen. Sammalvuoren päätös on päivätty 14.8.2014 ja sen valitusaika on mennyt umpeen 15.9.2014 eli se on lainvoimainen. Päätöksissä otetaan huomioon alueen olosuhteet ja määräykset haittarajoituksista mitoitetaan nimenomaan asumisolosuhteiden mukaisesti. Tällä alueella eikä sen välittömässä läheisyydessäkään ei ole asumiseen tarkoitettuja alueita.

 

4. Hanke ja siten myös tämä Sammalvuoren tunneliosuus toteutetaan voimassa olevan ja lain voiman saaneen asemakaavan mukaisesti. Kansalaisadressi on tässä mielessä tarpeeton ja turha koska asiaan vaikuttamisen aika on mennyt kaavoitusprosessin myötä. Alue ei edes ole yleistä puistoa vaan sen omistaa Asuntosäätiö, joka on jo antanut suostumuksensa asemakaavan mukaiselle toteutukselle.

 

5. On täysin epäselvää, mitä adressin vaatimalla selvityksellä Länsimetron jatkeen kannattavuudesta on tekemistä adressin mukaisen tarkoitusperän kanssa.