Jakkuvärkin tuulivoimahankkeen suunnittelusta luovuttava


Vieras

/ #1

03.12.2014 07:53

Tuulivoiman mainostamisessa rikotaan markkinalakia, luvataan asioita jotka ovat käytännössä mahdoton toteuttaa. Tuulivoimatuotannolla ei ilmaa puhdisteta CO2 päästöistä, sähkön tuotanto on ennakoimatonta, vaatii saman tehoisen tuki- ja säätövoimalan. Meillä tuulivoima syrjäyttää ajoittain vesivoimaa, tuottaa tappioita toiselle uusiutuvalle sähkön tuottajalle. Isot tuulivoimalat vaativat n.5 km etäisyyden asutukseen infra- ja matalataajuisen melun takia.
Tuulivoimaloiden rakentaminen kasvattaa lisää valtion velkaa syöttötariffin maksamisen takia. Tukirahaa tuulisähköstä maksetaan valtion takuulla markkinahinnan ja takuuhinnan erotus, takuuhinta on 105,30 euroa MWh ja markkinahinta on n.40 euroa. Kun 3 MW:n laitos pyörii tunnin nimellistehollaan, maksamme me veronmaksajat noin 240-250 € avustusta. Päivässä tuo summa nousee jo n. 5700 euroon. Tuulisena kuukautena summa,jonka me veronmaksajat joudumme tuon myllyn pyörimisestä maksamaan voi nousta yli 170.0000 euron. Jos myllyjä alueella on esim. 10 niin tuona tuulisena kuukautena me veronmaksajat maksamme myllyjen pyörimisestä 1,7 miljoona euroa. Tukipäätös oli ilmiselvä virhe.
Valtiosääntö lähtee kansansuvereenisuuden periaatteesta:

»Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.»

Perusoikeuksien lisäksi perustuslain toinen luku säätää myös yhden velvollisuuden:

»Vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta, ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä kuuluu kaikille.»

Kaikki yhdessä me olemme vastuussa siitä mitä ympäristössämme tapahtuu, on vaan pidettävä yhdessä oikeuksista kiinni ettei hyväksytä luikurien tuulivoimaloilla aiheuttamia terveys- ja ympäristöhaittoja.

Viranomaisilta on jo selkäranka valahtanut housuihin kun ei pidetä sovituista työtehtävistä kiinni ja nämä terveys-, turvallisuus-, ja viihtyisä takuut olivat ja menivät "Tervetuloa viihtyisään ja rauhalliseen kuntaamme" mainoksen mukana roskiin.