Jakkuvärkin tuulivoimahankkeen suunnittelusta luovuttava


Vieras

#1

03.12.2014 07:53

Tuulivoiman mainostamisessa rikotaan markkinalakia, luvataan asioita jotka ovat käytännössä mahdoton toteuttaa. Tuulivoimatuotannolla ei ilmaa puhdisteta CO2 päästöistä, sähkön tuotanto on ennakoimatonta, vaatii saman tehoisen tuki- ja säätövoimalan. Meillä tuulivoima syrjäyttää ajoittain vesivoimaa, tuottaa tappioita toiselle uusiutuvalle sähkön tuottajalle. Isot tuulivoimalat vaativat n.5 km etäisyyden asutukseen infra- ja matalataajuisen melun takia.
Tuulivoimaloiden rakentaminen kasvattaa lisää valtion velkaa syöttötariffin maksamisen takia. Tukirahaa tuulisähköstä maksetaan valtion takuulla markkinahinnan ja takuuhinnan erotus, takuuhinta on 105,30 euroa MWh ja markkinahinta on n.40 euroa. Kun 3 MW:n laitos pyörii tunnin nimellistehollaan, maksamme me veronmaksajat noin 240-250 € avustusta. Päivässä tuo summa nousee jo n. 5700 euroon. Tuulisena kuukautena summa,jonka me veronmaksajat joudumme tuon myllyn pyörimisestä maksamaan voi nousta yli 170.0000 euron. Jos myllyjä alueella on esim. 10 niin tuona tuulisena kuukautena me veronmaksajat maksamme myllyjen pyörimisestä 1,7 miljoona euroa. Tukipäätös oli ilmiselvä virhe.
Valtiosääntö lähtee kansansuvereenisuuden periaatteesta:

»Valtiovalta Suomessa kuuluu kansalle, jota edustaa valtiopäiville kokoontunut eduskunta.»

Perusoikeuksien lisäksi perustuslain toinen luku säätää myös yhden velvollisuuden:

»Vastuu luonnosta ja sen monimuotoisuudesta, ympäristöstä ja kulttuuriperinnöstä kuuluu kaikille.»

Kaikki yhdessä me olemme vastuussa siitä mitä ympäristössämme tapahtuu, on vaan pidettävä yhdessä oikeuksista kiinni ettei hyväksytä luikurien tuulivoimaloilla aiheuttamia terveys- ja ympäristöhaittoja.

Viranomaisilta on jo selkäranka valahtanut housuihin kun ei pidetä sovituista työtehtävistä kiinni ja nämä terveys-, turvallisuus-, ja viihtyisä takuut olivat ja menivät "Tervetuloa viihtyisään ja rauhalliseen kuntaamme" mainoksen mukana roskiin.

Vieras

#3

03.12.2014 20:46

Ei tuulivoimaloitaJakkuvärkkiin.

Vieras

#4

04.12.2014 21:39

Linkki adressiin löytyy myös Tvky:n sivuilta, linkittäkää muutkin!


Vieras

#5 WWF vaatii Porin Jakkuvärkin tuulivoimakaavan hylkäämistä

04.12.2014 21:42


Vieras

#6

07.12.2014 16:55

Tapa tämäkin rahastaa!
nimim.erkki

#7 tuulivoima pilaa elämän

09.12.2014 14:11

siksi en asioi tuulivoimapaikkakunnilla, vaan vien rahani muualle...


Vieras

#8

13.12.2014 08:52

WWF vaatii Jakkuvärkin tuulipuiston jäädyttämistä 5 vuodeksi kaadetun merikotkan pesäpuun takia, vaihtoehtona koko suunnitelman hylkäämistä. Googlaa WWF Jakkuvärkki.

Olisi tuota lausuntoa tuotava esiin muistutuksissa, vaikka nyt vielä lisämuistutuksena, koska nähdäkseni asia on merkittävin tekijä hankkeen kaatamisessa. Seppo Keränen mahdollisesti asiaa jo hoitanut?

Vieras

#9

13.12.2014 09:16

Maisemat, valohaitat, melu, liito-oravat, merikotkat, muuttolinnut, ulkoilu, televisio, radio, puhelinyhteydet, etc.
Hienoa työtä

#10 Re: jo kommentoinut

18.12.2014 14:13

#9: -  

 Hieno addressi, joukkovoimasta löytyy. 

Kannattaa sähköpostitella myös valtuutettuja, enää kaksi puoluetta myllykatastrofin puolesta!

Näin toimii demokratia. Miksi kukaan alle 5 km asuva haluaisi elinolojensa ja kiinteistöjensä arvon romahtavan? Miljoonat eurot valuvat monikansalliselle saalistajaryhmälle, porilaisille jää massiiviset haitat. Tuotoista vain 1% Porin seudulle, 99% ulkomaille.

Vielä ehtii saada lisää nimiä addressiin, vaikka jo nyt onkin suuri joukko koossa.


Vieras

#11

19.12.2014 08:51

Jakkuvärkin tuulivoimahankkeen osayleiskaavan muistutusaika päättyy 19.12.2014. Adressi on toimitettu muistuksena, siinä oli tuolloin 245 allekirjoitusta,mukaan lukien paperille suoraan kerätyt nimet. Kiitos kaikille, jotka olette tähän mennessä tukeneet nimellänne adressia. Päätöksiä ei ole kuitenkaan vielä tehty. Kyse on erittäin tärkeästä asiasta meille jokaiselle. Toivonkin,että edelleen tiedotatte adressista ja saamme vielä lisää nimiä, tarvitsemme kaikkien tuen taistelussa elinolosuhteistamme. Lopullinen päätös asiassa on politikkojen käsissä,joten yhteydenotot ja tiedottaminen asiasta heille on tärkeää. Mitä enemmän yhteydenottoja, sitä enemmän asia ja sen vaikutukset asukkaisiin ja elinolosuhteisiin tulevat tiedoksi niistä päättäville. Alueen kiinteistyöyhdistykset ovat mukana omilla kannanotoillaan,mutta vetoan vielä lopuksi, viekää tietoa eteenpäin.Yhdessä olemme enemmän. Kiitos kaikille ja hyvää joulua.

Marja Kalliolähde