Turvaa lasten koulutie Vantaan Ullantiellä

Juha Hämäläinen

/ #14 Vantaan päättäjillä peiliin katsomisen paikka...olisiko tämä onnettumuus voitu välttää?

09.12.2014 21:03

Pienten koululaisten ja muiden tielläliikkujien turvallisuus pitää turvata Ullantiellä kaikin mahdollisin keinoin. Raha tai sen olemattomuus ei voi olla tekosyy olla tekemättä mitään.

Samankaltainen vaarallinen tie on Korson Tavitie. Tavitie yhdistää Saviontien ja Urpiaisentien ja sitä pitkin mennään Korson koululle, uimahalliin sekä Ruusuvuoren yläasteelle. Tavitien läpiajo on kielletty Saviontieltä ja Urpiaisentielle, mutta pelkät kieltomerkit eivät autoilijoita ole estäneet vaan läpiajo on täysin holtitonta ja tien muoto (ylämäki ja jyrkkä alamäki) vain kannustaa kiihdyttämään vauhtia hidastamisen sijasta. Tavitien nopeusrajoitus on Ullantien tavoin 30km/h, mutta sitä ei noudata kuin tien asukkaat (eikä heistäkään kaikki). Tavitieltä puuttuu myös jalankulkuun tarkoitettu kävelytie, samoin töyssyt loistavat poissaolollaan. Tavitie ei myöskään ole etuoikeutettutie, joten sen poikittaisteiltä ei löydy kolmioita ja tätä eivät läheskään kaikki autoilijat/mopoilijat tiedä vaan surutta ajavat Tavitietä suoraan tietämättä, että heillä on väistämisvelvollisuus oikealta tulevia kohtaan. Nämä kaikki tekijät yhteensä tekevät Tavitiestä todella vaarallisen kävelijällle/pyöräilijälle ja Ullantien kaltainen onnettomuus on vain ajan kysymys myös Tavitiellä.

Tavitien töyssyistä on myös puhuttu, samoin tien leventämisestä ja tien katkaisemisesta, jotta poikittaisliikenne saadaan kuriin, mutta Vantaa ei ole tehnyt mitään konkreettisia parannuksia lupauksista huolimatta.

Byrokratia nyt pois! Nyt ei voi takertua asemakaavaan tai sen olemattomuuteen tai selitellä määrärahojen puuttetta yms. Jos Vantaalla on varaa laittaa satoja miljoonia Kehärataan ja Kehä 3:sen peruskorjauksiin niin siltä pitää löytyä rahaa turvata tulevien ja nykyisten kunnallisverorahojen maksajien tulevaisuus ja antaa edes jonkilainen mahdollisuus turvalliselle tiellä liikkumiselle.

Kaikkia vaaratilanteita ei voi ikinä estää ja aina voi sattua jotakin....Rattijuoppoja, huumeidenkäyttäjiä on liikenteessä nyt ja tulevaisuudessa, samoin tielläliikkujille voi tulla sairaskohtauksia yms, mutta näidenkään taakse ei voi päättäjät piiloutua saati ole hyväksyttävää olla tekemättä yhtään mitään. Tiet ja ennenkaikkea koulutiet pitää olla turvallisia pienille sekä isommille tielläliikkujille. Näin ei nyt ole ja siihen on saatava pikaisesti muutos!

Osanottoni menehtyneen tytön omaisille ja läheisille. Voimia suureen käsittämättömään suruunne.

Vantaan päättäjät....toivon, että tämä traagisesti menehtynyt tyttö tulee teidän uniinne ja muistatte hänet rukouksissanne. Tätä tyttöä te ette voi enää pelastaa, mutta jonkun muun henki voi olla teidän pelastettavissanne! Jos jätätte nyt oikeasti jotain konkreettista tekemättä näiden kahden koulutien (ja monien muiden) turvallisuuden parantamiseksi niin seuraavan onnettomuuden sattuessa joka olisi ollut vältettävissä oikeilla toimenpiteillä, teidän omatuntonne ei ole enää puhdas. Pystyttekö elämään sen tosiasian kanssa, minä en ainakaan pystyisi!

Nyt vaaditaan tekoja, ei korulauseita tai selityksiä...teidän teot pelastavat mahdollisesti seuraavan uhrin hengen!