Luontaishoitoja uhataan rajoittaa Suomessa

Pekka Pohjonen
Tampere

/ #21 Kalevi Riikoselle

11.02.2009 14:59

Post hoc, ergo propter hoc eli latinan ”tämän jälkeen, siispä tämän takia”
-Hyvin yleinen argumentointivirhe, johon Kalevikin tässä sopivasti sortuu.

Koska nämä 3 "hyvin dokumentoitua esimerkkitapausta" saivat oireita "virallisen puoskarirokotuksen" jälkeen, niin automaattisesti oireet johtuivat rokotteesta?
Jos lähes kaikki Suomen lapset rokotetaan, niin eikö ole jo maalaisjärjellä ajatellen melko todennäköistä, että ainakin osa heistä sairastuu johonkin vakavaan tautiin rokotuksen jälkeen?

Minullakin on esimerkkitapaus:
- Timo-Petteri 47v tankkasi normaalisti suomalaista Futura-bensiiniä Toyota Corollaansa. Eräänä päivänä hän huomasi bensan olevan aivan lopussa ja navigaattorin mukaan lähellä oli vain ylikansallisen ja pahan Shellin huoltoasema. Hammasta purren Timo-Petteri tankkasi Shellin V-poweria. Niinpä seuraavana päivänä Timo-Petteri jäi auton alle Yli-Vähäköyliön keskustassa.

Elävässä poliorokotteessa (sokeripalarokote) on toki ongelmansa, niin kuin muillakin rokotteilla. Saavutettava hyöty polion mahdollisesta tulevasta häviämisestä ylittää kuitenkin huomattavasti haitat, joita rokote aiheuttaa.
Netistä löytynyy tietoa siitä kuinka paljon tuhoa polio ehti Suomessakin tehdä ennen rokotuksia.
Normaalisti suomessa käytetään inaktivoitua poliorokotetta, joka on Suomen oloihin parempi, ainakin niin kauan kuin ihmiset rokottavat lapsensa ja rokotekattavuus pysyy hyvänä.