Vanhusasiavaltuutetun viran ja toimiston perustaminen

Anna-Liisa Mikkelä
Helsinki

/ #28 Kiirettä pitää

21.02.2009 00:20

En ole ehtinyt pitkään aikaan edes vilkaisemaan tänne keskusteluosioon. Senioriliikkeeseen kuuluvat ihmiset ovat aktiivisia kansalaisia ja se näkyy meidän hallituksen jäsenten sähköpostin määrässäkin. Viestejä tulee ihan läkähtymiseen asti. Myönteistä tässä on se, että kirjeet ovat voittopuolisesti positiivisia. Olen elämäni aikana ollut aikaisemminkin potkaisemassa käyntiin uusia yhdistyksia, mutta se aktiivisuuden ja innostuksen ja myös lahjakkuuden määrä, johon nyt törmään, on aivan ennen kokematonta. "Mihin ehtiikään, jos elää saa" - tarkoitan tämä Senioriliike.

Yksi asia meidän on koko ajan pidettävä mielessä: yksimielisyys on voimaa. Siihen me tukeudumme - ja pääsemme päämääräämme: ensin saamme kuusinumeroisen luvun allekirjoituksia adressiimme ja sen jälkeen kun vetoomus on viety hallitukselle ja eduskunnalle, siirrymme seuraavalle portaalle. Työtä riittää, koska niin moni asia on rempallaan ja odottaa parannusta. Muistakaa, että meidän toiminnallamme on vain yksi päämäärä: parantaa suomalaisten vanhusten asemaa.

Puhuin edellisessä kirjoituksessani sihteerimme Harri Kankareen Hailuodon reissusta. Saarelta ropisee kevään aikana laariimme eli adressiimme roppakaupalla nimiä, mutta hailuotolaiset eivät halua käyttää tähän nettiä, vaan he keräävät nimet paperisille keräyslistoille.

Olette varmaan huomanneet, että nettiadressin viikottaisessa nimimäärässä on viime aikoina tapahtunut pienoista nousua. Kahden ensimmäisen viikon tuloksiin emme toki yllä, mutta lisääntyneet nimikirjoitukset kertovat, että viestiä viedään eteenpäin. Senioriliike on nimensä mukaisesti LIIKE. Menemme kohti parempia aikoja...