Vanhusasiavaltuutetun viran ja toimiston perustaminen

Pekka Leinonen
Espoo

#1 Onnitteluni ja MENESTYSTÄ hyvälle asialle

10.01.2009 16:00

Loistavaa, että vuosikausien hapuilujen jälkeen syntyy "ei poliittinen liike" senioriasioita laaja-alaisesti hoitamaan.
Onnea ja menestystä tärkeää työhön!
Pekka-vaari
Anna-Liisa Mikkelä
Helsinki

#2 Onnea me tarvitsemme

10.01.2009 23:34

Onnea me tarvitsemme! Toimintaan osallistuu toistaiseksi vain pieni joukko ihmisiä, joten toivottavasti keskiviikkona 14.1.2009 pidettävä yleiskokous tuo asiaan helpotusta. "Lapsi" voi kuitenkin hyvin ja kasvaa joka päivä. Joidenkin mielestä olemme asettaneet Senioriliikkeelle liian korkeat tavoitteet. Minä kuitenkin uskon, että pääsemme päämääräämme. Ydinryhmästämme suuri enemmistö on "pohojalaisia" - ja meiltähän pesee. Pohjamaalta on moni hyvä liikehdistä tähänkin asti "alakanu".
Anna-Liisa Mikkelä,
väliaikaisen hallituksen jäsen
Merja Wesander
Helsinki

#3 Upeaa!

11.01.2009 21:50

Todella hienoa että vihdoin tulee taho, jossa vanhusten asioihin puututaan! Toivon sydämestäni menestystä tälle asialle. Onkin jo korkea aika alkaa muuttaa vanhusten oloja, ja saada ihmisarvoinen, mielenkiintoinen ja kaikella tavoin arvokas loppujuoksu elämään.
Anna-Liisa Mikkelä
Helsinki

#4 Senioriliike etenee vauhdilla

28.01.2009 17:06

Kurkkasin tänään adressin hännille ja totesin viimeiselle sivulle tulleen ainakin kahdeksan nimeä Kotkasta. Mikähän on saanut kotkalaiset liikkeelle? Olisi kiva tietää. Voisimme hyödyntää sitä muillakin paikkakunnilla. Olen tehnyt työurani toimittajana ja nyt olen lähettänyt muutamille paikallislehdille juttujani Senioriliikkeestä. Yksi tällainen lehti oli Pyhäjokiseutu Pohjanmaalla. Juttuni ilmestyi 21.1., mutta yllätyksekseni yhtään nimeä ei ole adressilistaan entisestä kotipitäjästäni tullut, ei liioin koulukaupungistani. Huteja on siis tullut lyötyä. Mutta me jatkamme.

Kummassakin edellisessä kokouksessamme on ollut pilvin pimein ihmisiä ja osa on joutunut poistumaan paikalta pettyneinä, kun eivät ole päässeet istumaan. Eduskunnan kirjaston Aurorasalissa kokoustaessamme osa paikalle pyrkineistä käännytettiin jo ulko-ovelta - ilmeisesti paloturvallisuuden takia. Kampin palvelukeskuksen juhlasaliin tulleista osa jäi niin kauas käytävälle seisomaan, etteivät kuulleet tai nähneet mitään. Ymmärrettävästi he eivät kauan seisoneet käytävällä.

Seuraava kokouksemme pidetään 25.2.2009 klo 15.30 lähtien Temppeliaukion kirkossa. Se on tähän astisista suurin kokouspaikka. Sinne mahtuu 700 ihmistä istumaan.

Olettehan muistaneet viedä viestikapulaa eteenpäin: hankkia ääniä asiallemme. Tapaamisiin!
Raimo Väisänen
Hamina

#5 Vastauksena Anna-Liisa Mikkelälle

28.01.2009 18:41

Kotkasta Karhulan Eläkeläisten tänään kerääntynyt porukka päätti yhteistoimin tehdä allekirjoitukset hyvän asian puolesta.
Tätä toivottaisiin kautta maan toteutettavaksi.
Terveisin Raimo Väisänen
Sirkka-liisa Kivelä
Turku

#6 Kiitokseni Karhulan Eläkeläisille

28.01.2009 20:54

Porukkanne on oivaltanut sen, että yhteistyö on voimaa. Samanlaista aktiivisuutta toivon muiltakin ikääntyvien ja iäkkäiden porukoilta -- ja myös nuorempien ryhmiltä.
Lämpimät kiitokseni! Seurataanpa, miltä alueilta saamme seuraavat rynnistykset.
Sirkka-Liisa Kivelä
Matti Jääskeläinen
Nokia

#7 Senioriliike keskustelu avattu

28.01.2009 22:00

Senioriliike keskustelu on avattu yleisön pyynnöstä seniorinettiin.


Suora linkki:
http://www.seniorinetti.fi/keskustelut/senioriliike

http://www.seniorinetti.fi
Valikosta "Keskustelut" ja sitten "Katso kaikki aiheet"


Anna-Liisa Mikkelä
Helsinki

#8 Nyt Vaasassa kirjoitetaan adressia

30.01.2009 13:48

Tänään näyttää Vaasa kunnostautuvan adressin allekirjoittamisessa. Laskin seitsemän nimeä lähes peräkanaa. Ovatkohan nämä ihmiset sukulaisia vai ystäviä vai aivan tietämättömiä toisistaan?
Anna-Liisa Mikkelä
Helsinki

#9 Vaasassa edelleen myönteisiä tuulia

31.01.2009 13:35

Vaasassa jatkuu taisaisena tahtina nimenkirjoitusbuumi. Kuka siellä lobbaa ja miten? Kertokaa ihmeessä! Ja muut: ottakaa mallia!
Reijo Väänänen
Helsinki

#10 Esimerkki Atlantin takaa

31.01.2009 13:54

Senioriliikkeen esikuvaksi käy erinomaisen hyvin amerikkalainen, v 1947 perustettu AARP. Senkin alullepanija ja primus motor oli opetusalalta joten meillä on suuret mahdollisuudet onnistua tämän liikkeen käynnistämisessä.
AARP:n jäsenmäärä on nyt yli 35 milj. henkilöä ja se toimii todella voimakkaasti laajalla alalla yhteiskuntaa. Jos suhteutetaan jäsenmäärä Suomeen, saadaan huikea luku 550 000 jäsentä. Puoluepolitiikasta täysin "puhdas" järjestö AARP nauttii suurta arvostusta ja Capitolium-kukkulallakin kuunnellaan herkällä korvalla sen kannanottoja.
Ei aseteta tavoitteita liian korkealle mutta tosiasia on, että kymmeniä tuhansia jäseniä tulisi saada nopeassa aikataulussa. Aluksi on tärkeälle sijalle noussut hoiva- ja terveyspalvelut ja hyvä niin sillä jostakin aloitettava. Jatkossa ovat monet muutkin asiat otettava mukaan. Emme ikääntyneinä tahdo vaatia vain etuisuuksia, merkittävintä on oikeudenmukainen ja tasa-arvoinen kohtelu kaikessa yhteiskunnan toiminnassa.
Nyt on etsikkoaika ja hyvää alkua on pyrittävä kaikin puolin vaalimaan. Alun innostus on saatava kanavoitua toiminnaksi.
Anna-Liisa Mikkelä
Helsinki

#11 Hyvää alkua on pyrittävä vaalimaan, mutta...

31.01.2009 19:20

Onhan tämä ollut mahtava alku yhdistykselle, kukaan ei voi sitä kiistää. Ja kuten Reijo Väänänen kirjoittaa, alun innostus on saatava kanavoitua toiminnaksi. Mitenhän se tapahtuu?

Olen ollut Senioriliikkeessä mukana marraskuusta 2008 lähtien ja seurannut läheltä pienen ydinjoukon työskentelyä yhteiseksi hyväksi. Enempää tältä ydinjoukolta ei mielestäni voida vaatia, sillä vuorokaudessa on itse kullakin vain 24 tuntia aikaa. Mutta jo lasketaan yhten kaikkien yhdistykseen kuuluvien vuorokaudet, työtunteja on vaikka millä mitalla. Voisimmeko hyödyntää ne?

Reijo Väänäsen kannustava esimerkki Yhdysvalloista ei sovi suoraan Suomeen. Meillä ei koskaan ole vapaaehtoistyö ja talkoohenki ollut niin yleistä ja suosittua kuin Yhdysvalloissa 30-40-vuotta sitten. Ranskalainen yhteiskuntatieteilijä Alexis de Tocqueville matkusti 1830-luvulla Yhdysvaltoihin ja kirjoitti näkemästään ja kokemastaan kirjan. Yhdysvalloissa kierrellessään häntä hämmästytti kaikista eniten se vapaaehtoistyön määrä, mitä nimenomaan maan pohjoisosissa tehtiin. Sellaista hän ei tiennyt olevan missään muualla maailmassa. Sosiaalista pääomaa ja yhteisöllisyyttä paljon tutkinut Harvardin yliopiston prof. Robert D. Putnamin mielestä Yhdysvalloissakin yksilön hyvä on viime vuosikymmeninä korvannut yhteisen hyvä. Toivottavasti uusi presidentti Barack Obama onnistuu puhaltamaan henkiin entisen talkoohengen. Hänen vaalivoittonsahan oli seurausta nimenomaan miljoonien ihmisten vuosia kestäneestä vapaaehtoistyöstä. Mutta kuten sanottu Suomessa meillä on paljon pitempi tie samanlaiseen yhteisöllisyyteen, koska meillä ei ole samanlaista menneisyyttä, yhteisöllisyyttä arvostavaa elämän mallia. Mutta ainahan me voimme yrittää.

Yleisesti ottaen sosiaalisen pääoman rapautuminen vie aikaa ainoastaan muutaman kymmenen vuotta, sen sijaan yhteisöllisyyden synnyttäminen/nostattaminen vaatii paljon enemmän aikaa. Me yritämme Senioriliikkeessä tätä yhteiseen hiileen puhaltamista, mutta kovin on kivikkoinen tie. Kaikkien pitäisi tajuta, että jokaisen työpanos on tärkeä. Jokaisen kynnellekykenevän on ruvettava keräämään adressia ja hankkimaan uusia kannattajia Senioriliikkeelle. Vain sillä lailla Senioriliike pääsee päämääräänsä: mahdollistamaan arvokkaan ja turvallisen vanhuuden jokaiselle suomalaiselle.

Tervetuloa siis takoisiin!

Raimo Väisänen
Hamina

#12 Mihin olemme menossa

03.02.2009 11:20


Vaihtoehdoton politiikka on johtanut virkamiesvaltaan kaikilla yhteiskunnan tasoilla. Demokratia ei toimi ja vaihtoehtojen esiin nostaminen tyrmätään suoraltaan. Byrokratiasta on tullut muutoksen este. Tuotanto elämä ja virkamiesvalta rakentaa järjestelmää, missä jokaisen on toimittava omassa kurinalaisessa viiteryhmässään annettujen normien puitteissa. Elinkeinoelämän rakenneuudistuksia toteutetaan elvytyksen nimissä, kuten työnantajien Kela maksujen poisto.
Ruohonjuuritasolla tarvitaan toiminnan käynnistämiseen ihmisiä, ketkä ovat valmiita panostamaan kaiken tarmonsa tehtävien eteenpäin viemiseksi. Meiltä puuttuu rohkeita esikuvia. Leimautumisen pelko johtaa monien kohdalla toimettomuuteen, että voidaan välttää leimautumista usein seuraava negatiivinen julkisuus. Kuka tai mikä toisi oikeutetusti esille yksinhuoltajien, eläkeläisten, sairaiden, työttömien sekä muiden alempien tulorajojen alapuolella elävien henkilöiden ahdingon, leikkaukset koulutus määrärahoissa jne. tehtävää kyllä riittäisi tämän päivän maassamme.
Jos haluat muutosta kunnallispolitiikkaan, niin mene mukaan kansalaistoimintaan, työttömien toimintaan, eläkeläisjärjestöihin jne. tavallisten kuntalaisten arjen tasolle toimimaan yhdessä muiden kanssa. Kansalaistoiminta on laaja kenttä, kenenkään ei kannata kuvitella voivansa olla kaikessa mukana, vaan valitse se toiminta mikä sinulle tuntuu luontevimmalta. Tai mene mukaan ammattiyhdistykseen, päiväkodin tai koulun vanhempaintoimikuntaan, mene sinne missä näet tarvetta ja mahdollisuutta olla mukana vaikuttamassa muutoksiin jotka auttavat ja edistävät alueen kehittämistä, sekä auttavat ihmisiä arjen selviytymiskamppailussa. Kansalaisliike: leikkipuiston tuhoamista vastaan, liikenne turvallisuuden puolesta, turvallisen ympäristön puolesta, riittävien vanhainkotipaikkojen saamiseksi, sosiaali- ja terveyspalvelujen säilymisen puolesta. Osallistu kamppailuun ihmisarvoisen hoidon turvaamiseksi kaikille kuntalaisille varallisuudesta riippumatta ovat konkreettisia esimerkkejä ajankohtaisista toiminta mahdollisuuksista, joissa voi aktiivisesti toimia kansalaistoiminnan tasolla. Kerää nimiä adressiin, pyydä muita mukaan, synnytä joukkoliikettä ja vaadi viranomaisilta ja päättäjiltä toimia asian korjaamiseksi. Elävä ja toimiva kansalaisyhteiskunta edellyttää eri tasojen vuorovaikutusta. Meillä jokainen taso elää omaa elämäänsä irrallaan toisista. Uusiutuminen ja luovan ilmapiirin kehittäminen syntyy kuitenkin vain erilaisuuksien kohtaamisen kautta. Jokaisella on jokin visio maapallon ja oman asuinalueen tulevaisuudesta ja monet tekevät kovasti työtä eri järjestöissä tämän näkemyksen puolesta.
Tärkeätä kuitenkin on se, että järjestöissä toimivien henkilökohtaiset eduntavoittelut eivät pääse riistäytymään edelle yhteisiä etuja ja tämän vuoksi kansalaisjärjestöjen toimijoiden toiminta lukkiutuisi. Aiemmin paikallistoiminta oli paljolti puolueiden toimintaa, niillä oli omat erilaiset paikallisjärjestönsä, jotka tekivät aloitteita paikallisista kysymyksistä. Ihmiset olivat sitoutuneita johonkin poliittiseen aatteeseen ja osallistuivat sen mukaiseen toimintaan. Tänään on toisin, puolueiden toiminta on hiipunut ja puoluejärjestöissä toimivien määrä on romahtanut ja ikääntynyt. Aatteellisuus ja sen mukainen toiminta asioiden puolesta on perinteisissä järjestöissä monin paikoin tyystin kuollut. Markkinavoimien jatkuva vallan kasvu on rajoittanut ihmisten valintamahdollisuuksia ja kuihduttaa demokraattisia instituutioita. Tilalle on työntynyt keinottelu, joka ottaa huomioon vain yhtiöiden ja rahoitusmarkkinoiden edut. Tuloerot kasvavat kaikkialla, niin yhteiskuntien sisällä kuin niiden välillä. Pääomien täydellinen liikkumavapaus, veroparatiisit ja voittoa tavoitteleva rahansiirtojen lisääntyminen ovat pakottaneet kansakunnat ja hallitukset polvilleen sijoittajien edessä. Tämä kehitys on johtanut pääomatulojen kasvuun palkkatulojen ja sosiaaliturvan kustannuksella. Erityisen vakavia ovat seuraukset maassamme, jossa 10% ihmisistä näkee nälkää. Markkinaliberalismin arvojen kyseenalaistamaton asema on johtanut tilanteeseen, jossa kaikkea, niin ihmisiä kuin luontoakin mitataan rahassa.
Julkisen sektorin tehtäviä on yksityistetty, työehtoja huononnetaan ja sosiaaliturvaa heikennetään.
Tätä kaikkea meille päättäjät perustelevat taloudellisilla välttämättömyyksillä ja kilpailukyvyn turvaamisella. Vaihtoehtoja ei heidän mielestään ole. Uusliberalismin arvomaailma on saanut yhä tukevamman jalansijan, yritys- ja konsernijohtajat pyrkivät ohjailemaan ja neuvomaan Euroopan poliittisia päättäjiä siitä miten heidän tulisi toimia ”markkinavoimien eduksi”.
Maassamme harjoitettu politiikka on luovuttanut päätäntävallan virkamiehille ja markkinavoimalle.
Valta on lipunut yhä kauemmas kansalaisilta ja heidän demokraattisesti valitsemilta edustajilta ja demokraattiset rakenteet ovat menettäneet voimansa. Poliittiset puolueet ja suuri osa kansalaisjärjestöistä on sitoutettu uusliberalistiseen järjestelmään rahan voimalla, yhä kasvavilla puoluetuilla ja yhteiskunnallisilla järjestöjen rahoituksella on kansanedustajat, poliittiset päättäjät ja kansalaisjärjestöt tehty hampaattomiksi. Onko toisenlainen maailma mahdollinen? Onko meidän aika palauttaa demokratialle se päätösvalta joka nyt on rahalla? On aika pysäyttää kuntien-, ja valtionyhtiöiden yksityistäminen ja ohjata varoja keinottelusta jokaiselle ihmiselle kuuluvien perusoikeuksien takaamiseen.
Anna-Liisa Mikkelä
Helsinki

#13 Senioriliike muuttaa maailmaa

03.02.2009 12:37

Sirkka-Liisa Kivelän peruistama "Senioriliike" muuttaa maailmaa. Kansalaisvaikuttaminen on - kuten Raimo Väisänen edellä kirjoittaa - avainasemassa. Viekää itsekukin arvokasta kapulaa siis eteenpäin. Markkinoikaa liikettämme. Minua kiinnostaa edelleen Vaasan tapaus. Sieltä tuli eilen todellinen nimivyöry adressiimme. Mistä on kysymys? Kuka tai ketkä ovat asialla? Kiitos vaasalaisille esimerkistä!

Enpä sanokaan enempää. Mitä lyhyemmin me kirjoitamme, sitä paremmin asia menee perille. Me molemmat - Raimo ja minä - taisimme olla liian runsassanaisia edellisissä kirjoituksissamme.
Anna-Liisa Mikkelä
Helsinki

#14 Vaasan innostus on selittynyt

03.02.2009 18:11

Vaasassa on todellakin kirjoitettu adressiimme nimiä olan takaa. Syykin on löytynyt. Sihteerimme Harri Kankare Kokkolasta on ollut Vaasassa puhumassa paitsi ikärasismista myös "Senioriliikkeestämme". Tilaisuus oli Vaasan kaupungin eläkeläistoimikunnan järjestämä. Voin kuvitella mitä Harri on Vaasassa puhunut. Hän on samaa mieltä puheenjohtajamme Sirkka-Liisa Kivelän kanssa siitä, ettei vanhustenhoidon alalla saada hyviä tuloksia aikaan pelkästään lisäämällä henkilökuntaa: henkilökunnan oma hyvinvointi tuottaa hyvinvointia myös iäkkäille. Suomessa on lisättävä ja panostettava gerontologiseen osaamiseen, pien- ja vertaisryhmiin ja eri-ikäisten yhdessä toimimiseen.

Kyllä Harri Kankareella riittää sarkaa!
Tuija Kivioja
Vaasa

#15 KIITOS HARRI KANKAREELLE

04.02.2009 12:16

KIITOS Harri Kankareelle innostavasta ja mukaansa tempaavasta tiukkaakin keskustelua synnyttäneestä IKÄRASISIMI -luentotilaisuudesta Vaasassa. Kentältä on kuulunut, että luennosta pidettiin ja se herätti paljon ajatuksia.

SENIORILIIKE on myös minun mielestäni äärettömän upea juttu, että tällainen, pitkälti tällä hetkellä vapaaehtoisuuteen pohjautuva ikääntyneitten asioita edistävä yhteinen liike, on saatu aikaan. HIENOA! Jokapäiväinen ikääntyminen on meille kaikille yhteistä. Nyt jokainen meistä - ikään katsomatta voi omalta osaltaan vapaaehtoisesti edistää tätä liikettä kirjoittamalla nimensä adressiin, kertomalla ihmisille adressista ja kannustamalla heitä kirjoittamaan.

Kokemuksesta voin sanoa, että PELKKÄ ADRESSIN JÄTTÄMINEN JOHONKIN PAIKKAAN EI RIITÄ. ASIASTA JA ADRESSISTA PUHUMINEN on TÄRKEIN KEINO nimien keräämisessä. Aloitimme eläkeläisten toimintakeskuksessa suullisen kampanjoinnin, siten että istuin maanantaiaamupäivän koneen ääressä ja eläkeläisryhmissä kävijöillä oli mahdollisuus tulla nettiin allekirjoittamaan. KEINO tepsi, nimiä saatiin...pitää vain jatkaa yhteistä kampanjointia. YHDESSÄ ONNISTUMME, JOKAISEN TYÖPANOSTA TARVITAAN NYT. KAIKKI ERILAISET KEINOT ROHKEASTI KÄYTTÖÖN.

Lähetän tässä NIMIEN KERÄÄMISEN JA KAMPANJOINNIN VIESTIKAPULAN erityisesti kaikille avain asemassa oleville vanhusneuvostojen sihteereille, jäsenille ja eläkeläisyhdistysten jäsenille.

Terveisin Tuija Kivioja
vs. vanhusten vapaaehtoistyön ohjaaja/eläkeläistoimikunnan sihteeri


Raimo Väisänen
Hamina

#16 Keräyslistat

04.02.2009 14:15

Esitän, että Sirkka-Liisa Kivelä laatii nimenkeräyslistan jota sitten voitaisiin levittää sähköpostitse ja vastaanottajat kopioida sitä ja kerätä nimiä siihen. Netti lista ei tavoita kaikkia, aktiivi henkilöt ovat varmaankin halukkaita keräämään listoille nimiä eri tilaisuuksissa.
Sirkka-Liisa Kivelä
Adressin tekijä

#17 KERÄYSLISTOJA ON

04.02.2009 17:22

Raimo Väisäsen ehdotus on hyvä, mutta sellainen meillä on jo. Kun menette www.senioriliike.fi ja otatte vetoomuksen, niin löydätte printattavan listan, johon on mahdollisuus kerätä useita nimiä. Ellette pysty printtaamaan tätä, hallituksen jäsenet lähettävät kenelle tahansa samanlaisia pitkiä listoja valmiiksi monistettuina. Tilatkaa niitä sähköpostitse meiltä. Näitä valmiiksi monistettuja listoja olemme jakaneet tilaisuuksisamme paljon, koska kaikilla iäkkäillä ja muillakaan ei ole nettimahdollisuutta.

Olemme parhaillaan laittamassa vastaavia listoja ruotsinkielellä. Kohta sellainenkin löytyy nettisivuiltamme. Myös ruotsinkielisiä tulette saamaan postitse pyytämällä niitä hallituksen jäseniltä sähköpostitse.

Toivon aktiivista toimintaa. Kun saamme paljon, paljon nimiä, mahdollisuudet vanhusasiavaltuutetun perustamiseen ovat olemassa. Ja siitä hyötyvät etenkin heikoimmat ja heidän omaisensa.

Sirkka-liisa Kivelä
anne-maija kivimäki
velkua

#18 Seniorrörelsen på svenska

04.02.2009 18:21


Det finns info om Seniorrörelsen också på svenska ,

http://www.senioriliike.fi/svenska/

mvh Anne-Maija Kivimäki

Tuija Kivioja
Vaasa

#19 ADRESSIN TEKSTI OSA PÅ SVENSKA

05.02.2009 13:51

Vaasassa on meiltä kyselty adressin tekstiosaa ruotsinkielisenä. Lupasin tiedustella, josko jostain löytyisi koko ruotsinkielisenä?

Terveisin Tuija
anne-maija kivimäki
velkua

#20 Vetoomusteksti på svenska - hela appellen på svenska

06.02.2009 00:39

Vetoomusteksti löytyy kokonaisuudessaan Senioriliikkeen ruotsinkielisen
sivun http://www.senioriliike.fi/svenska/ alaosasta Hela appellen finns
som PDF här -linkin takaa. PDF-tiedoston suora osoite:
http://www.senioriliike.fi/svenska/appell.pdf


Tuija Kivioja
Vaasa

#21 KIITOS

06.02.2009 16:01

KIITOS Anne-Maijalle linkkitiedosta.

Tuli mieleen nuo käsin allekirjoitettavat adressit...nehän eivät tule nettisivujen allekirjoitusmääriin näkyviin, vai kuinka? On niin mielenkiintoista seurata tämän hyvän vetoomusasian etenemistä.

Tuija
anne-maija kivimäki
velkua

#22 vetoomuksella tuhansia allekirjoituksia jo nyt

06.02.2009 19:09

Tuija Kivioja kyseli,näkyvätkö käsin paperille kirjoitetut vetoomukset nettiadressissa ja vastaus on, etteivät näy -
nettiadressissa on vain netissä allekirjoittajat. Olen kuullut, että vetoomuksen allekirjoittajia onkin jo tuhansia, kun lasketaan yhteen paperiallekirjoitukset ja nettiadressi. Mutta lisää tarvitaan ripeästi!

Jospa löytyisi ihmisiä lähettämään vetoomuslinkkiä nettiadressista vaikkapa järjestään Suomen kuntien ja kuntayhtymien palveluksessa oleville heidän sähköpostiosoitteisiinsa, jotka löytyvät tämän linkin kautta ,
http://www.kunnat.net/k_peruslistasivu.asp?path=1;29;102942;49313

ja kun pyydetään, että jokainen vielä levittäisi linkkiä eteenpäin omissa verkostoissaan ,niin luulisi sanan leviävän?!

Ehtisitkö sinä Tuija tai ehtisikö joku muu tällaiseen maratoonisähköpostilevitykseen talkoilla? Ota yhteys anne-maija.kivimaki@intratad.turku.fi , niin sovitaan käytännön järjestelyistä, ettei tehdä päällekkäistä työtä - voi olla, että joillakin on parempia ideoita, keiden e-postiosoitteeseen tietoa nettiadressista kannattaa levittää?
Löytyyhän netistä mittaamaaton määrä suomalaisten e-postiosoitteita.
Anne-Maija Kivimäki

Sirkka-Liisa Kivelä
Adressin tekijä

#23 Kiitokset ja jatkuvaa puhtia!

11.02.2009 23:06

Avasin eilen useita kirjekuoria, joissa oli 837 nimeä vanhusasiavaltuutetun adressin nimikeräykseen. Vaikka kiitokseni tuskin tavoittaa näitä ansiokkaita kerääjiä -kaikilla heillä ei ole nettiyheyttä-- kerron kiitokseni heille jo nyt ja uudestaan kokouksessamme 25.2.
Tavitsemme jatkuvaa vauhtia vanhusasiavaltuuten kansalaisadressin nimien keräykseen. Toivon, että jäsenemme, joilla on nettiyhteys, lähettävät ystävilleen ja tuttavilleen kirjeitä, joissa kertovat Senioriliikkeestä ja kansalaisadressista. Ystävänpäivä eli ensi maanantai 16.2. on hyvä päivä lähettää tällainen ystävän viesti iäkkäiden omaisille ja iäkkäille.

Sirkka-Liisa Kivelä
Anja Nykänen
Helsinki

#24 Vetoomus vanhusasiainvaltuutetusta

12.02.2009 09:23

"I have a dream" sanoi Martin Luther King'kin aikanaan. Senioriliike on niin huikea - ja tärkeä -yritys tavoitteissaan, että tähän oli ihan pakko tulla mukaan - omalla pienellä panoksellani.
Onnistummeko kansanliikkeenä? Adressi on ensimmäinen näytönpaikka.Olen kuullut, että tavoite on ainakin 100 000 henkilön tuki vetoomukselle. Laskin jäsenmäärän perusteella, että tähän päästään, jos jokainen kerää n. 70 nimeä.
Pääsin itse siihen yllättävän helposti: Tutut parista harrastusryhmästäni. Loput sain viemällä paperit ja kynän palvelutalon kuppilan pöydälle. Oli täynnä, kun tulin jumpasta tunnin päästä!
Tulkaa mukaan ihmiset, pliis!

Anna-Liisa Mikkelä
Helsinki

#25 Pääsemme kyllä päämääräämme jos...

12.02.2009 13:20

Pääsemme kyllä päämääräämme kaltaistesi järkevien ja uutterien jäsenten avulla, Anja. Meillä Senioriliikkeen hallituksen jäsenillä ei päivä voi alkaa paremmin kuin avaamalla nämä sivut ja löytämällä sellaista tekstiä kuin mitä Sinä kirjoitat. Jatka nimien keräämistä - niin minäkin teen.
Täytyy tunnustaa, että minä sain tänään kannustavaa potkua myös sihteriltämme Harrilta. Hän on parasta aikaa Hailuodossa luennoimassa ikärasismista ja/tai hoitohenkilökunnan jaksamisesta. Oulun edustalla olevalla saarella kuntalaiset ovat kuulemma päättäneet tehdä maan ennätyksen adressin kirjoitustalkoissa. Ken elää, hän näkee!