Susien vierailut asuintaajamissa loputtava

Iiro Wasen
Turku

/ #81 Lipsaselle

24.02.2009 19:04

"Oletko Iiro sitä mieltä että kaikkien Suomalaisten olisi muutettava täältä kehäkolmosen ulkopuolelta sinne kehätien eteläpuolelle? Ja muusta osasta maatamme tehdään EU:n suurpetoreservaatti?
Kuka se teille silloin tuottaa suuhun laitettavaa vai onko tarkoituksenmukaista että maaseutu autioituu ja kaikki elintarvikkeet tuodaan ulkoa?"

Ajattelitko ollenkaan kyhäillessäsi tuota ensimmäistä kysymystä? Katsoin kartasta, että jopa Turku olisi ainakin osiksi kehäkolmosen pohjoispuolella puhumattakaan Tampereesta, Oulusta ja Rovaniemestä. Eli silloin kaikkien tarvitsisi siirtyä monilta "susi-vapailta" alueilta etelään. Miksi minä olisin sitä mieltä? Ja kyllähän sitä maaseutua on muuallakin. Sukulaisiani asuu tuolla Seinäjoella ja siellä on peltoja ja ketään ei valita susista.

"Ja jos tuohon vastuukysymykseen syvennytään, niin mielipiteeni on se että vastuu on myös niillä jotka noita susia tänne maahamme halajaa lisää. Jospa tämä taho maksaisi itse omin kätösin esim. vuoden ajalta susien aiheuttamat petovahinkokorvaukset ja miettisi tämän jälkeen onko se niin hienoa että maassamme on paljon susia?
Aivan kuten jokin luonnonsuojelutaho on ostanut maata ja suojellut tämän omistamansa alueen (riista.fi sivustolta luettua tietoa). Niin miksei susia lisää halauavat "ostaisi" susia ja maksaisi niistä koituvat kulut. Ns. susikyytejä myöten ja tietysti tähän voitaisiin sisällyttää muuttokulut niille ihmisille jotka joutuvat susista koituvan uhan vuoksi muuttamaan sinne pääkaupunkiseudulle? Ja miksei myös karjatilallisille elinkeinon lopettamisesta koituvat kulut?"

Tässä ei tietääkseni ketään ole halunut maahamme lisää susia tuoda ja siinähän ei olisi mitään järkeä koska silloin olisi muihin eläinlajeihin verrattuna liikaa susia (joita tällä hetkellä ei tietääkseni ole) ja vasta silloin mielestäni susista tulisi ongelma.

"Nimittäin näilläkin veroeuroilla joilla maksetaan susien ja muiden suurpetojen aiheuttamia vahinkoja voitaisiin palkata esim. lisää poliiseja valvomaan ja poistamaan (vankiloihin) ja rankaisemaan (sakot, vankeus ym) yhteiskuntamme keskuudesta näitä henkilöitä joihin aina vetoatte. Tämä kansanryhmäänhän kuuluivat rattijuopot, pedofiilit, väkivaltarikolliset ja näin edespäin."

Hetkinen... Rankaisemaan? Veroilla? Olisin kyllä valmis hyväksymään kuolemantuomion Suomeen. Siinä samalla laskisi rikosten määrä ja tällöin tarve poliiseista.

Muuten... Tuossa kun oli tuo yksi kohta jossa sanoit, että susia voisi ostaa, niin toki olisin valmis ostamaan erään mainion luontokappaleen itselleni jos vain kerrot mistä niitä saisi ostaa ja olisi sillä hyvä kappalehinta. :)