Vanhusasiavaltuutetun viran ja toimiston perustaminen

Marja-Leena Salkola
Siilinjärvi

/ #29 Suhtautuminen Senioriliikkeeseen on myönteinen

09.03.2009 21:06

Kerään Siilinjärvellä nimiä Senioriliikkeen adressiin. Suhtautuminen hankkeeseen on pääsääntöisesti myönteistä, jotkut ovat suorastaan innoissaan kirjoittaessaan nimensä. He pitävät tärkeänä parantaa vanhusten asemaa ja he uskovat hankkeeseen. Jotkut kirjoittavat nimensä, mutta epäilevät josko adressista on apua.
Toki on niitäkin, jotka eivät halua kirjoittaa nimeä ollenkaan, tänäänkin yksi keski-ikäinen pariskunta totesi naisen suulla, ettei asia ole heille vielä ajankohtainen. Tällaisten tapausten yhteydessä ei voi muuta kuin miettiä, miten saada ihmisten asenteita, tiedontasoa, nostettua. No - tämä nimien keruu on yksi konsti jakaa valistusta kansalle.
Olen ottanut tavoitteekseni saada Siilinjärveltä tuhat nimeä. Muutama sata nimeä minulla jo on ja sitten listoja on monissa paikoissa vetämässä. Muutamat nimenkirjoittajat ovat ottaneet itselleen listan kerätäkseen nimiä lähipiirissään.
Nimien keruuta on helpottanut paikallislehden Uutis-Jousen asiasta tekemä juttu.
Uskon kansanliikkeisiin, uskon kansan joukkovoimaan. Toivon, että mahdollisimman monet alkavat kerätä nimiä adressiin. Pidetään lippu korkealla!